6 Temmuz 2017 Perşembe

Anne baba tutumlari slayt

Anne baba tutumlari slayt

Anne - baba tutumları çocukların kalıtımsal özelliklerini ile birlikte kişiliklerini besleyen, güçlendiren ve şekillendiren en önemli faktördür. ANNE - BABA TUTUMLARI Çocuğunu, belirli bir ideal peşinde ve belirli kalıplar içinde, yetiştirmeye çalışan anne babalardır. Kendine olan güveni hemen hemen yok gibidir.


The next video is starting stop. Zafer Akıncı, tip anne - baba tutumunu anlattı - Duration: 26:20. Pedagog Gözde Erdoğan Gelişim Akademi 51views. Zamanınız ne kadar az, işiniz ne derece önemli olursa olsun, çocuk sevgi istediğinde ona yaklaşılmalı ve sevgi gösterilmelidir.


Anne baba davranışları ile çocuğa uygun birer model, çok iyi rehberdir. Ona bir çok alternatif sunulur ama seçim çocuğa aittir. Problemlere anne baba ile birlikte çözüm arayarak zamanla bu becerisini geliştiren çocuk, seçimlerinin sonuçlarına da kendisi katlanır. AİLE TUTUMLARI - Duration: 1:26.


Anne baba tutumlari slayt

Conor Neill Recommended for you. Bu nedenle çocuklar tüm kurallara sorgulamadan uymak zorunda hissederler. Slayt : Anne baba tutumları Boyut: 1. Etkili aile iletişimi.


Acaba çocukla iletişim deyince aklımıza ne geliyor. Anne babaların, çocuğu büyütme sorumluluğunu hafife almaları, yaşanabilecek en büyük sorundur.


Anne babanın genellikle çocuğa sınırsız haklar tanıdığı serbest tutumda, çocuk. Hayati Sınır - Çocuk ve Genç Psikiyatri Kliniği resmi web sitesi. Dini Danışma ve Rehberlik.


Simge Tepe 16views. Mükemmelliyetçi anne babalar 2. Otoriter eleştirici anne babalar 3. Tutarsız anne babalar 6. Ama hayatı da çok iyi anlatır. Yani yaşamdan ne istiyorsan önce onu sen vermeli. Dengesiz ve Kararsız Tutum 14.


Aşırı Hoşgörülü ve Gevşek Tutum 13. Demokratik Aile Tutumu 17. Anne baba tutumu, anne ve babanın psikolojik eğilimleri doğrultusunda gelişen, onların bilinç dışı gereksinimlerini yansıtan davranışlardır. Olumlu ve Olumsuz Anne Baba Tutumları slayt.


Anne baba tutumlari slayt

ANNE VE BABAMA Sevgili anneciğim ve babacığım. Hani hep söylenirya. Sizler bu mektubu aldğınızda ben çok uzaklarda olacağım. Ben bunu dahi söyleyemiyorum.


Aynı evde olmamıza rağmen o kadar uzaktayım ki sizlerden. Beni anlamanızı beklemiyorum. Sadece anlamaya çalışmanız yeterli olacaktır benim için.


Anne ve babanın çocuklarına karşı sergiledikleri davranış şekilleri, olaylar karşısında sergiledikleri tutumlar, anne ve baba ile çocuk arasındaki ilişkinin yönünü ve şeklini belirler. Psikolojisi düzgün, ruhi yapısı sağlam, karakteri olumlu yöne doğru kanalize edilmiş çocuk yetiştirebilmek için anne ve baba tutumları çok ama çok önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.