25 Temmuz 2017 Salı

Defansif sürüş nedir

TDK sözlükteki anlamı nedir ? Zıt ve eş anlamlıları nelerdir? This video is unavailable. Savrulmaya başladığınızda direksiyon kontrolü nasıl olmalı?


Arka tekerleğin kaymasını engellemek için aniden gazdan bırakmamalı, aynı anda direksiyonu ters tarafa.

Defansif nedir, Defansif ne demek. Eğitim Merkezimizde Bayan Öğretmenlerimiz. Sürüş esnasında cep telefonu ile konuşmayın. Uzun yolculuklarda molalarınızı planlayın ve uygulayın.


Dilimizin döndüğünce kontra tekniğini sizlere anlatmaya çalıştık. Sürüş Teknikleri Eğitimi, tam gün sürmekte ve bölüm halinde yapılmaktadır. Ali biraz defansif.

Uygulama eğitimi olarak güvenli ve defansif sürüş teknikleri şekli ile isimlendirilir. Toplantı salonunda yapılan teorik eğitimin ardından, araç başı kontrolleri gerçekleştirilmekte ardından katılımcı sürüş yapmakta ve eğitmen yanına veya arka koltuğa oturarak sürücüyü izlemekte, değerlendirmekte ve güvensiz durumlar ile ilgili. Kapsamına farklı konular girebilmektedir.


Genel olarak eğitimler iki başlık altında verilmektedir. Katılımcıların trafik ortamındaki tutum, davranış ve risk algısı gözlemlenerek düzeltilmesi amaçlanmaktadır. Sorumluluk daima sizde olsun. Diğer yol kullanıcılarına güvenmeyin.


Herhalukarda yol verin. Hız limitlerine uyun. Sürüşe zarar veren, alkol ve uyuşturucu niteliği olan madde kullanmayın.


Trafiğe çıkmadan önce hava ve yol durumuna göre risklerin önceden algılayarak, gerekli önlemleri almak, hava, yol ve trafik şartlarının sürüşteki etkilerini ve olası kazaları önlemektir. Prodrv - saat pratik eğitim sunar. Sizi teorik eğitime boğmaz, trafik kazalarına engel olacak eğitim, pratik araç kullanarak oluşur.


Hava ve Yol şartları Kontrol dışı faktörler (diğer sürücüler, yayalar vb.) Riski farketmek» Savunma Zamanında ve doğru hareket Sürüşte kural faktörü (Doğru analiz, yavaşlatılan sürüş ) Emniyet kemeri ve airbag ABS nedir ? Trafik kazalarında sürücü hataları Takip mesafesi» Durma. Defensive driving türkçesi Defensive driving nedir.

Kazları önleyecek şekilde araba kullanma. Yaşamları tehlikeye atmadan zamandan ve paradan tasarruf edecek şekilde araç kullanma. Dikkatli ve tetikte olarak araba kullanma.


Aracın diğer sürücülerin hatalarına karşı tedbirli kullanılması. Savunmaya bağlı tehlikeleri ve riskleri önceden algılamak temel prensiplerini içeren kazaları önleme, araç limitlerini tanıma, sürücü limitlerini tanımak anlamak hedefleri içerisinde olan yol. Bedensel ve ruhsal yeterlilik. Aracın ekipmanlarının tanınması (ABS, ASR, RETARDER, ESP VB.) Lastikler ve basınçları.


Emniyet kemeri, Hava yastığı. Sürücünün özgüveni ve inisiyatif alma.


Genel anlamda aracın daha yüksek kilometrelerde ve farklı zeminlerde yaşayabileceği önden ve arkadan savrulma kayma ve kontrol kayıpları gibi riskli durumları yaşatarak katılımcılara yaşatmak için uygulanan sistemlerdir. Tekerlekler ile yol arasında ki sürtünme katsayısını farklılaştırarak güncel trafik yaşamımızda başımıza gelecek kontrol kayıplarını nasıl.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.