29 Ağustos 2017 Salı

Trafik tescil belgesi

Emniyet Müdürlüğü tarafından aracınızın trafiğe çıkıp çıkmayacağını belirleyen belgedir. Burs veren kurumlar öğrencinin kendi üzerine veya ailesinin üzerine kayıtlı araç olup olmadığını anlamak için bu belgeyi talep ederler.


Trafik tescil belgesi seri numarası nedir? Aracınızla ilgili işlem yapmak istediğinizde sizden birçok bilgi talep edilmektedir. TL, trafik belgesi için ise 108.

Numara ruhsatın kime ait olduğunu gösteren sayfada yani ruhsat sahibinin isim soy isim bilgilerinin bulunduğu sayfanın en sağ alt kısmında yer almaktadır. Tescili zorunlu olan aracı tescil ettirmeden karayolunda kullanmak, Tescilsiz olup, karayolunda geçici olarak kullanılacak aracı, geçici trafik belgesi ve geçici tescil plakası almadan trafiğe çıkarmak, bu belge ve plakayı başka araçta veya süresi bittiği halde kullanmak, 25.


Tescil işlemleri geciken araçların geçici olarak trafiğe çıkarılıp karayolunda kullanılması için: Geçici trafik belgesi ve Geçici trafik plakaları alınması mecburidir. Tescil plakalarının araç üzerinde ve uygun durumda bulundurulması yanında ışıkların yakılması ile birlikte arka plakaların metre mesafeden okunabilecek şekilde aydınlatılmış ve temiz.


Bu kapsamda prosedürlerin takip edilmesi ve ruhsatın gerektiği durumlarda bir an önce yenilenmesi gerekmektedir. Bu süreçte teslim alınmazsa posta ile eve gönderilir.


Tescil Belgesi alıcının ikametgah adresine posta aracılığı ile gönderilmektedir. Hali hazırda aracınızın tescili varsa yani ruhsatı varsa ve daha önce aracınıza sigorta yaptırmışsanız sizden ruhsat belge seri numarası talep edilecektir ve sigorta sorgulaması bu bilgi ile yapılacaktır.

Internet Explorer kullanıyorsanız Uyumluluk Görünümünü çalıştırınız. Yeni Tescil belgesi. Muayenesi olsa bile tekrar fenni muayene yaptırılır.


Aracın kayıtlı olduğu tescil kuruluşuna müracaat edilebileceği gibi, herhangi bir tescil kuruluşuna da müracaat edilebilir. Her türlü duruma karşı trafik tescil belgesi üzerindeki seri numarası sizin için önemli olabileceğinden dolayı bu numarayı bir yere kayıt etmenizi tavsiye ederiz.


UBC Medicine - Educational. Tescil edildiği ülkenin araç tescil belgesi ve plakası bulunanlardan geçici olarak ülkemize girmesine izin verilen araçlar ile ikili veya çok taraflı anlaşmalara göre ülkemizde tescil.


Noter satış senedi 2. Vergi ilişik kesme belgesi 3. Yabancı uyruklular için ikametgah tezkeresi, 7. Sürücü olur sağlık raporu, 8. Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan. KAYIP SÜRÜCÜ BELGESİNİN YENİDEN ÇIKARTILMASI. Haydi, tapu tescil belgesi ile başlayalım.


Herhangi bir şeyin resmi olarak kayıt edilmesine ya da kütüğe geçirilmesine tescil adı verilir. Posta Çeki Hesap Numaramız : 1. Belirlenen yevmiye numarası araç tescil belgesi teslim tutanağına basılır, bu tutanak noterde kalan işleme eklenir.

ARTES’te tescil belgesi döküm ekranından, seri numarası girilerek araç tescil belgesi basılır, tescil belgesinin “(Y.5) Onaylayan Sicil- İmza” bölümü imzalanır, ilgilisine verilir. Müracaat formunun, tescil belgesinin ve tescil defterinin ilgili bölümüne "TRAFİKTEN ÇEKİLMİŞTİR"kaydı konularak, tescil belgesi araç sahibine iade edilir.


Kimlik belgesi, (nüfus cüzdanı-pasaport-avukat kimliği aslı) 3. Kaybolan sürücü belgesinde mevcut değil ise kan grubu belgesi veya yazılı beyanı, 4. Belirtilen belgelerle trafik tescil şubelerine gidip başvurunuzu yaptıktan sonra plakanızı tescil ettirebilirsiniz. Açılır listelerden seçimle hızlı kullanıma imkan verir.


Daha önce doldurdugunuz kişileri oto. Yukarıda sayılan suçlardan sabıka kaydı bulunan şahıslar sürücü belgesi alamazlar. Tescilli bir aracı satın alan veya devir alan kişi ilgili trafik tescil kuruluşuna ay içinde müracaat etmek zorundadır.


Hurdaya çıkarılan araçların "hurdaya çıkarılmıştır" şerhi konularak sahiplerine verilen tescil belgeleri, araçların hurda olarak satışlarında sahiplik belgesi olarak kullanılır. Araca ait eski trafik belgesi ve plaka ile noter kâğıdında yazan trafik bölüm şubesine gittikçe ruhsatı düzenletirsiniz.


Emniyet Genel müdürlüğü tarafından verilen, Türkiye’de üretilmiş veya yurt dışından alınarak ülkemizde kullanılacak olan araçların teknik bilgilerini barındıran ve araç uygunluk belgesi bilgilerini içeren ithalatçıları ve üreticileri. TIR karneleri, ATA, A. EAN -UCC çizgi kod işlemleri, mal ve hizmetlerin uluslararası ticaretindeki beyanname, vesika ve benzeri belgeler.


Mücbir sebep belgeleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.