23 Ekim 2017 Pazartesi

Alevilere vatandaşlık veren ülkeler

Kuzey Amerika ülkeleri arasında yer alan Antigua ve Barbuda, Bahamalar, Amerika Birleşik Devletleri, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Jamaika en çok talep gören ülkeler olarak bilinmektedir. Karayiplerde bulunan küçük bir ada ülkesi olan Antigua ve Barbuda da vatandaşlık veren ülkeler arasında yer alıyor. Ulusal Kalkınma Fonu’na 250. Ancak cüzi miktarlarla ve farklı başvuru yolları ile ikinci vatandaşlık çok kolay bir şekilde alınabilir.


Vatandaşlık Veren Ülkeler İçin Başvuru Yöntemleri. Bu başvurular arasında soy, gayrimenkul.

Bu önemli adımı atmak için, hangi ülkelerin çifte vatandaşlığa izin verdiği gibi birkaç şey bilmeniz gerekir. Ve ergo, yapmayanlar.


Bir ülkeye göçmen olarak gitmek ve onun kendi vatandaşını almak sanıldığı kadar kolay bir iş değil. Birçok ülke zorlu şartlar sunarak ve yüklü miktarda paralar isteyerek vatandaşlık vermektedir. Bunca zorluk çıkaran ülkelere rağmen parasız vatandaşlık veren ülkeler de bulunmaktadır.


Karadağ ülkesinin vatandaşlığını alabilmek için 500. Nüfusuna oranla en fazla vatandaşlık veren ülkeler ise sırasıyla İsveç (binde ), Lüksemburg (binde ) ve Kıbrıs (binde ) olarak belirlendi.


Yunanistan ve İsveç. Hürriyet’in, CS Global Partners ve America EB-Visa’dan derlediği bilgilere göre yatırım yaparak vatandaşlık sahibi olabileceğiniz ülkeler ve şartları şu şekilde: ABD Şu anki zorunlu yatırım miktarı 5bin dolar.

Doğum vatandaşlığı veren ülkeler listesini ve nasıl başlayacağınızı öğrenmeden önce bilmeniz gereken şey bulunmaktadır. Jus Soli sayesinde doğduğunuz ülkenin vatandaşı olabilir veya orada doğmasanız bile aileniz sayesinde vatandaşlık elde edebilirsiniz. Avrupa ülkesinin vatandaşı olmasını hayal eder ve bu sebepten doğumu, Avrupa ülkelerinde yapma kararı verir.


Kolay vatandaşlık veren ülkeler Bir ülkenin vatandaşı olmak, eğer orada doğmadıysanız hiç kolay değil. Ama bazı ülkeler var ki para verip vatandaşlığını alabiliyorsunuz. Ekonomik ve siyasi nedenlerle ücretsiz vatandaşlık veren ülkeler de var, ülkesine yatırım yağma şartı ile vatandaşlık veren ülkeler de… Yurt dışına yerleşmeyi düşünen vatandaşlar kolay vatandaşlık veren ülkeleri tercih ediyor.


Gelişmemiş ülkelerin çoğu kolayca vatandaşlık vererek ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmanızı istiyor. Yatırım karşılığında vatandaşlık veren ülkeler hangileri?


Kriterleri ve yatırım miktarları değişiklik gösteren ülkeleri sizin için derledik. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin yaklaşık yarısı yatırım yapılması veya ülkede belirli bir süre kalınması şartıyla pasaport verebiliyor. AB üyesi bir devletin.


Amerika: Parasız vatandaşlık veren ülkeler arasında en ön sıralarda yer alır. Amerika, şartları ne kadar zor olursa olsun, belli bir işiniz olduktan ve ingilizceyi iyi derece konuştuğunuzu kanıtladıktan sonra size vatandaşlık hakkı tanımaktadır.


Kendisi, Afrika’da vatandaşlık veren ülkeler arasında en tatlısı. Tek yapmanız gereken burada yıl ikamet etmek. Eğer vatandaş olan biriyle evlenirseniz, vatandaşlık için anında başvurabilirsiniz. Malta’da parayı veren düdüğü çalıyor.


Euro’yu veriyorsunuz, tak, size hemen vatandaşlık veriyorlar. Diğer birçok ülkeye göre daha kolay vatandaşlık veren Amerika Birleşik Devletleri’nde yatırım temalı diğer alternatifin adı ise EB5’tir.

Bu program kapsamında önce yıl süreli Green Card sonra süresiz Green Card alınıyor. Programların şartları yerine getirilmişse ek olarak yıllık zaman diliminde toplamda en yıl ABD sınırları içinde kalmış olmanız. Ancak bazı ülkeler yabancı eşlerin işlemlerini kısa ve hızlandırılmış uygulamalardan geçirerek ikinci pasaport ve çifte vatandaşlık sahibi olmalarını kolayca sağlıyor.


Evlilik yoluyla kolay vatandaşlık veren ve ikinci pasaport sahibi olmanızı sağlayacak olan ülkelerden oluşturduğumuz listeyi aşağıda bulabilirsiniz. Doğum turizmi son yıllarda sıkça duymaya başladığımız bir konu haline geldi.


Ancak sanılmasın ki, bu bizde konuşulduğu ve rağbet edildiği kadar dünyanın diğer ülkelerinde de böyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.