13 Ekim 2017 Cuma

Araç muayene ücreti

Karayolları Trafik Kanunu"nun 35. Fiyatlara KDV dahildir. AY içerisinde yeni muayeneye gelmeyen araçlar içinse muayene ücreti tekrar alınmaktadır.


Araç muayene ücreti

Egzost emisyon pulunu, TüvTürk istasyonlarından randevu saatinden hemen önce, yine aynı istasyonda alabilirsiniz. Ya da, bir kaç gün önceden, bu pulu özel firmalardan temin edebilirsiniz. Sayfanın devamında bu konu hakkında. Açıklamada, bu süre zarfında 4bin aracın muayene edileceği de bildirildi.


Gecikme ücreti de alınmayacak. Alınan randevular araç muayene randevusu olup, tüm sabit istasyonlarımızda alınabilen egzoz gazı emisyon ölçümü hizmeti bu randevu kapsamında bulunmamaktadır. Randevu alan araçların muayeneleri, geçerli egzoz gazı emisyon ölçümü olmaması halinde ağır kusur kapsamında değerlendirilmektedir.


GECİKME ÜCRETİ ALINMAYACAK. Ayrıca, bu dönemde 4bin aracın muayene edilmesi bekleniyor. Sizlerde ödeyeceğiniz farkı burada görebileceksiniz.


Ayrıca doğrudan online randevu süreçlerinde bir ödeme yapılmamaktadır. Kişinin araç sahibi olmaması halinde ise vekalet alımı yaptırması şarttır. Vekalete sahip olmayan kişilerin. Bilgileri girdikten sonra "Hesapla" tuşunu tıklayın.


Tüvtürk muayene ücreti farklı gruplarda araçlara farklı fiyatlandırma ile karşımıza çıkıyor. Buna göre, muayene ücretleri 17lira ile 46lira arasında olacak.


Araç muayene ücreti

Aşağıdan araç tipinizi ve muayene yılını seçerek hesapla butonuna basınız. Tüvtürk kapsamında araçların belirli aralıklar ile muayeneye tabi tutulması gerekmektedir. Muayene süresi geçmiş araçlara ise araç muayene. Peki araç muayene ücreti ne kadar?


Aracın muayene geçerlilik süresi dolduktan sonra muayeneye götürülmesi sonucu, muayene bedeli dışında geç kalınan her ay için muayene ücreti yüzde fazlası ile tahsil ediliyor. Bunun yanı sıra yine muayene yılında olduğu gibi değişimler göstermektedir.


Nasıl olacak sizlere tam olarak açıklayalı. Araç muayene süresi ve cezası hesaplama işlemleri hakkında vatandaşların araştırmaları devam ediyor. Araç muayene ücreti kredi kartıyla ödeniyor mu sorusu, randevularda sıkça sorulmaktadır. Yukarıda sayılan araç sınıfları haricindeki taşıtlar için ödenecek muayene ücreti miktarları, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı tarafından belirlenmektedir.


TÜVTÜRK istasyonlarında yapılan araç muayenesinin ücreti, araç grubuna göre değişiyor ve muayene süresini geçiren araçlara gecikme zammı uygulanıyor. Otomobil, motosiklet, kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet, arazi taşıtı, traktör gibi araçlar ve bu araçların römorkları araç muayenesi ile belgelendirilme kapsamına giriyor.


Rapor sonucuna göre Ağır kusurlu ya da Emniyetsiz olan araçların muayeneleri onaylanmaz. Eğer muayene süresi.


Araç muayenesi işlemi için araçlarını hazırlayan sürücüler, muayene gereklilikleri kadar işlemcileri de merak ediyor. Bu nedenle gitmeden önce paranın hazırlanması önemlidir. Araç sahiplerinin TÜVTÜRK’e en çok sordukları soruların arasında periyodik araç muayenesi gecikme bedeli nasıl hesaplandığı yer alıyor.


Otobüs, tanker, kamyon ve çekici için ayrı bir değerlendirme mevcuttur. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından belirlenmekte olup, ücretler her yıl güncellenmektedir. Bu azami süre içerisinde araç sahibi, aracının ağır kusurlarını giderip muayene için yeniden randevu alması durumunda muayene ücreti ödemiyor.


Tekrar muayenesi olarak isimlendirilen bu durum her araç sahibi için ücretsiz. Araç muayene raporlarının sol üst kısmında yapılan işlemin “Tekrar” olup olmadığı yazmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.