9 Ekim 2017 Pazartesi

Aspirin sentezi deney raporu

Aspirin sentezi deney raporu

Tüpün ağzına balon takılır. Tüple birlikte tartılarak tartım değeri kaydedilir. KİMYA BÖLÜMÜ ÇALIŞANLARI. Klasik bir geyiktir lablarda.


Basim agriyor diyen birine, dur sana bir aspirin sentezleyeyim hemen diyen birileri muhakkak bulunur ortamda. Eksik kalmayin ve siz de ögrenin. Aspirin asagidaki tepkime ile kolayca sentezlenebilmektedir.


Bir bardağa önce su, sonra yağ koyduk. Sonra suda eriyen aspirinler attık. Güzel bir manzara oluştu. Asetilsalisilik asit, salisilik asit ve asetik asit anhidiritinden elde edilir.


Asetil Salisilik Asit ( Aspirin ) Sentezi. Tepkime asit katalizlidir ve salisilik asidin fenolik grubunun asetillenmesinden ibarettir. Yorum ve sorularla birlikte.


Deneyin Yapılışı: g. Diğer bir erlende ise 1. Sadece deney tOpO, kroze, beher ve buharla. Irma tavasI gibi belirli cam malzemeler 1s1tdabilir. Dereceli silindir ve saat cam kesinlikle IsItIlmamal!


Termometreler IsItIlm1~ sIv1lara, gazlara veya kat,lara alevle yakm temasa gelmeyecek ~ekilie yerle§tirilmelidir. Aspirin sentez reaksiyonunda ağırlık üzerinden verim hesaplanması 1. Bu verilere göre reaksiyonun verimini hesaplayınız. Böyle yapılırsa verim yüksek olur.


Aspirin sentezi deney raporu

Etiketler: Anorganik Kimya Laboratuvarı. Materyal Metodla Aspirin Sentezi. Aspirin salisilik asit ve aset anhidrit kullanılarak sentezlenir. Fakat asetik anhidritin uyuşturucu özelliği olduğundan anhidritin yerine asetik asit ve asetil klorür alarak aspirin elde edilir.


This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3. Haftalar: Eliminasyon ve Katılma Reaksiyonları (Siklohegzanolden Siklohekzen Eldesi) 7. Haftalar: Aromatik Elektrofilik Substitusyon (Benzenden Nitrobenzen eldesi) 9. Raporunuzun bu bölümü genel eğilimlere ve farklılıklara odaklanmalı ve gereksiz detay içermemelidir). Bu bölüm sonuçları yeniden içermemeli, verileri yorumlamalı ve varolan teori ve bilgiye dayanarak veriler arasında ilişkiler kurulmalıdır.


BENZOİN SENTEZİ Reaksiyon Denklemi: Dikkat ediecek noktalar: KCN çok zehirli bir maddedir. JoVE publishes peer-reviewed scientific video protocols to accelerate biological, medical, chemical and physical research. Watch our scientific video articles.


Pt ( Platin ) ve Rh ( Rodyum ) katalizörleri reaksiyonları hızlandırır. Katalizör birden çok basamaklı tepkimelerde yavaş basamağa etki eder.


Bir tepkime yavaş olarak bir adımda gerçekleşirken, katalizör kullan�. DENEY İLE İLGİLİ ÖZELLİKLER. Müşteri tarafından artan numunenin iadesi. Numune sayısının fazla olması durumunda bu sayfa çoğaltılarak kullanılabilir.


Aspirin sentezi deney raporu

Bu analiz dış merkezde yapılmaktadır. DNA SENTEZİ NUMUNE KABUL ŞARTLARI. Uzaduyum ve ruhsalgörü deneylerindeki gibi, elinizden geldiği kadar çok sayıda deney yapmalı ve sonra toplam puanınızı yaptığınız deney sayısına bölerek, rastlantıdan beklenen altıda bir başarı oranını tutarlı biçimde aşıp aşmadığınızı anlamalısınız. Aslında, elde ettiğiniz sonuçların gerçekten istatistik anlamlılık taşıyıp taşımadığına karar.


Arkadaşlarınızla gruplara ayrılınız. Limon suyu, sirke, deterjanlı su, sabun, çamaşır sodası, kireç suyu ve aspirin. Işığa bağımlı reaksiyonlar Karbon fiksasyonreaksiyonları (hem karanlıkta hem de aydınlıktan yapıldığından ışığa bağımlı olmayan reaksiyonlar) Fotosentez.


Rapor olabildiğince kısa ve öz olmalıdır. Proje raporu en azen fazla sayfa olmalıdır. Yapılan çalışmanın rapor üzerinden. Işık kaynakları:UV ve görünür bölgede D W, Hve Xe gibi sürekli ışık kaynakları kullanılır.


Monokromatör: (Dalgaboyu Seçicileri) Işık kaynağından gelen polikromatik ışıktan (birden fazla dalgaboyundaki ışık), monokromatik ışık (tek bir dalgaboyunda olan ışık) elde etmek için kullanılan düzenektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.