5 Ekim 2017 Perşembe

Engelli evde bakım yönetmeliği 2019

Kurum ve Kuruluşlar Bakım Merkezleri Yönetmeliği. Bankacılık Hizmetlerinin Erişilebilirliğine Dair Yönetmelik. Büyükşehir Belediyeleri Özürlü Hizmet Birimleri Yönetmeliği. Buna göre yürürlüğe giren yönetmeliğin içeriğinde çocuk ve yetişkinleri ayrı ayrı ele almaktadır.


Tebliğ ile çocuk ve yetişkinler için terör, kaza, yaralanma gibi durumlara bağlı olarak sağlık raporu alınması, bu raporların. Kişiler bakıma muhtaç ise evde bakım parası verilmektedir.

Evde engelli ve yaşlı yakınına bakanlara verilen maaş ise Ocak’ta artarak bin 3liraya çıkacak. Engelli bir bireyin maaş. Evde bakım parası almak devletin şartlarına uyum sağlayan vatandaşların sahip olabildiği ödenektir.


Com - Evde hastası ve ağır engelli raporu olan herkes evde bakım parası almak için başvurabilir. Evde bakım maaşı, evinde yaşlı, hasta ya da engelli bireylere bakan aile yakınına veriliyor.


Başkasının yardımı ve bakımı olmadan hayatını devam ettiremeyen, tek başına ihtiyaçlarını (beslenme, giyinme, tuvalet, merdiven inip çıkabilme gibi) gideremeyen hastalara bakanlar, bakım maaşı alabilmektedir. Rehabilitasyon bakım hizmeti, evde bakım ücreti, engellilik maaşı ve birçok sosyal hak için kurumlar, engelliden yeni rapor isteyebilir.


Bu şekilde, sürekli raporlar kelime oyunlarıyla süreli hale dönüşmüş oldu.

Ağır engelli olduğu raporla tespit edilenler, evde bakım ücreti alabiliyordu. Bu durumda rapor yeterli olmayacak.


Evde bakım aylığı engelli ailelerine belli şartlar doğrultusunda verilmiş bir hak. Dolayısıyla bu şartları yerine getiren her engelli yakını bu maaşı aylık periyodlarla.


Sosyal devlet anlayışıyla çocuğuna, yakınına ve akrabasına bakan geliri miktarı düşük vatandaşların aldığı bu aylık için bazı şartları taşımak gerekiyor. Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyeti: Müracaatı yapılan bakıma muhtaç özürlünün ikametgâhında veya bakım merkezlerinde bakım raporu hazırlayan, bakıma muhtaç özürlünün bakım hizmetlerinin hangi türünden yararlanacağına karar veren, uygun ortama yerleştirmeyi öneren, bakım hizmetlerine yönelik gözlem, inceleme, kontrol yapan ve sonucunda bakım hizmetleri.


Evde bakım desteği engelli bireylerin kendisine değil, bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere yapılmaktadır. Bildiğiniz gibi ülke genelinde evde bakım parası alanların sayısı 6bin üzeri olmuştur.


Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan çalışma ile hasta, engelli veya yaşlı yakınına evde bakan kişiler artık devlet tarafından sigortalanacak ve emekli olabilecek. Evde bakım sebebiyle çalışamayan kişiler bundan sonra bakım görevlisi olarak emekli olabilecek.


Bakıcının hesabına İl Valiliği tarafından her ay yatırılan ve tutarı yılda defa değiştirilen evde bakım aylığının hangi durumlarda kesilebilecek olduğu da sık sık engelliler. Evde engelli bakım geliri almak, engelli bir yakınının bakımını üstlenen ve istenen prosedürleri, şartları sağlayanlar için. Bu aşamada yetkililer bakıma muhtaç olan engellilerin tespitini yapma sorumluluğuna sahiptir.


TE GENELGENİN TAM METNİ. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü. Raporu olan ve müracatı kurum tarafından kabul edilen engelli için resmi kanallar aracılığı ile gelir araştırması yapılır. Gelir araştırması hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayınız.


Evde bakım hizmeti ödemelerinden de 5bin engelli vatandaşın faydalanacağını vurgulayan Bakan Selçuk, toplamda 8milyon TL ödeme yapılacağını belirtti.

Gerek evde bakım maaşı ne kadar sorusu gerekse evde bakım maaşı alabilmek için gerekli şartlar nelerdir sorularını araştıran vatandaşlar meraklarını intenet üzerinden yaptıkları araştırmalar ile gidermeye çalışıyor. Devlet Memurları Kanununun 154.


Selçuk, ödemelerin hayırlı olmasını dileyerek, engelli ve yaşlı vatandaşlar ile ailelerinin bayramını tebrik etti. EVDE BAKIM MAAŞI: Evde bakıma muhtaç yaşlı ve engelli yakınına bakanlara ödenen bin 1lira kuruş tutarındaki aylık, memur maaş katsayısındaki artışla zamlanacak. Ocak ayı itibariyle engelliye evde bakım aylığı miktarı bin 3lirayı bulacak.


Buna istinaden evde bakımı yapılan hasta ve engelliler için de ödenen maaş yükseldi. Bu maaş da sadece bakımdan sorumlu olan ve ona bakmakla yükümlü olan akrabalara ödenmektedir.


Bakımı yapan kan bağı olmayan bir kişi ise ödeme yapılmamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.