3 Ekim 2017 Salı

Kuvertür çikolata nerede kullanılır

Peki, nedir bu kuvertür çikolata, nereden alınır, nasıl kullanılır ? Büyük marketlerde çikolata reyonunda, toptancılarda, Eminönü pasta malzemeleri satan yerlerde, online satış mağazalarında ve bazı pastane zincirlerinde kuvertür çikolata bulabilirsiniz. Kuvertür çikolataya ulaşmak çok kolaydır.


Her iki şekilde de 5gramlık ya da 2gramlık paketler halinde pasta malzemeleri satan dükkanlarda bulunan kuvertür çikolata, büyük marketlerden de temin edilebilir. Kakao çekirdeklerinin işlenmesi ile elde edilen saf çikolatadır. Yüksek oranda kakao içerir ve içinde katkı maddesi bulunmaz.


Halk arasında “kalıp çikolata ” ve “külçe çikolata ” gibi isimlerle de bilinir. Genellikle temperleme ve benmari usulü eritme ile eritilerek kullanılır.


Kakao oranı oldukça yüksektir bu nedenle yoğun bir tat olur. Peki kuvertür çikolata nasıl, nereden alınır. Pastacılıkta, daha çok parça çikolata ve pralin üretiminde kullanılır. Normal çikolatadan, içerdiği yüksek kakao yağı ile ayrılır.


Bitter kaplama, beyaz çikolata ve sütlü çikolata çeşitleri vardır. Pastacı çikolatası ( kuvertür çikolata ): Pasta malzemesi satan yerlerden veya bazı büyük marketlerden veya internet üzerinden satın alabilirsiniz.


Kuvertür çikolata nerede kullanılır

Bitter, sütlü ya da beyaz olarak her çeşidi bulunuyor. Eğer evde sık sık çikolatalı bir şeyler hazırlıyorsanız böyle kullanmak çok daha pratik ve hesaplı. Buzdolabının yaratacağı iki tehlikeyi ortadan kaldırmanız gerekli.


Buz dolabı nemli bir ortamdır ve çikolata yapısı gereği kokuları sünger gibi hapseder. Bunların önüne geçmek için çikolatayı öncelikle kendi paketine sıkıca sararak bir kilitli plastik torba veya ağzı sıkıca bağlanmış buzdolabı poşedinde. Kurabiye Biskuvi Kalıpları.


Kuvertür çikolata nerede kullanılır

Her zamanda şık bir görüntü oluşturmayı başarır. Aynı zamanda çikolata kaplı meyvelerin veya çikolata kaplı tatlıların yapımında, çoğu zaman kuvertür çikolata kullanılır.


Nerede bulmak mümkün ? Avrupa yakasında :). En İyi Görüş(eig) Oranı Detaylı bilgi. Muz yemeyi sever misiniz? Kızlar kısa saç size yakı�.


Kahve ya da çay içerken masanızda bulunan pralin çikolata tabağı ile şıklık oluşturabilirsiniz. Sıcak ve soğuk süt içmeyi seviyorsanız, birkaç tane pralin çikolata damağınızı tatlandıracak bir lezzet olabilir. Krema, sos ve jölelerin içine ilave edilerek kıvam ve lezzet arttırmada kullanılır.


Kullanımında dikkat edilecek noktalar. Ganajın yapımında kuvertür çikolata ve süt kreması kullanılır. Krema önce ısıtılır ve çikolata üzerine dökülerek eritilir. Plastik ambalajlar çocuklar için zararlı mı?


Hepimiz hazır gıda tüketiyoruz. Bu gıdaların çoğu canlı renkleri, güzel tasarımları ile iştah açıcı. Kalıp çikolata ya da külçe çikolata isimleriyle de anılan kuvertür, çikolata yapımında ham madde olarak kullanılmaktadır.


Kuvertür çikolata nerede kullanılır

Hatta kilo kuvertürüm bile yoktu. Yani düşünün kiloyu rüyamda görsem inanmazdım. Yine de 2gr çikolatayı alır bıçakla onu küçük parçalara ayırır,benmari usulü eritirdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.