13 Ekim 2017 Cuma

Sarı kantaron çayı faydaları

Adet dönemindeki karın ağrısı gibi ağrılara iyi gelmesi sarı kantaron çayının faydaları arasındadır. Bu bakımdan alternatif tıp alanı da ciddi anlamda gelişme göstermiştir.


Bu bitkiden yararlanmanın en kolay yöntemi ise kantaron çayı demleyip öyle tüketmektir. Sarı kantaron çayı için 1derecede kaynamış suya ihtiyaç vardır.


Tatlandırıcı olarak bal kullanılabilir.

Peki, sarı kantaron çayı nasıl demlenir? Sarı, yıldız şeklinde çiçekleri olan kantaron bitkisi yüzyıllardır şia için kullanılan bir bitkidir. Bu bitkinin kaynatılmasıyla kantaron çayı elde edilir. Antiseptik özellikler gösterdiğinden vücudu mikroplara karşı koruyor.


Bölüm - Duration: 2:36. Demlenme süresi ila dakikadır. Bunlar arasında sindirim sistemi hastalıkları, mide, göz hastalıkları gibi önemli hastalıklar sayılabilir.

Bu hastalıklardan şikâyetçiyseniz sarı kantaron çayını kullanabilirsiniz. Saraçoğlu tarafından depresyon tanısı konulmuş kişilere özellikle önerilen bir bitki çayı. Güzel görünümüyle huzur veren sarı kantaron bitkisinin çayını, sakinleşmek için içebileceğiniz gibi depresyon veya uykusuzluk sorunları için de tüketebilirsiniz.


Oldukça keyifli bir içimi vardır sıcak bir şekilde daha lezzetlidir, oldukça hafif bir çayır. Temelde aynı kantaron bitkisinden elde edilen bu yağların farkı kırmızı kantaron yağının taze bitkilerden, sarı kantaron yağının ise kurutulmuş bitkilerden elde edilmiş olmasıdır. Aynı bitkiden elde edilmiş olması nedeniyle sarı kantaron yağı faydaları ile kırmızı kantaron yağı faydaları hemen hemen benzerdir.


Hiçbir şeye yetişememek, zaman ayıramamak, gün saat olsa da bütün işleri bitirsem, kendime ve aileme kaliteli zaman geçirsem diyen birçok insan vardır. Geleneksel tıbbi tedavide sarı kantaron çayı ve sarı kantaron yağı kullanılır.


Amerikan Yerlileri çok eski zamanlarda sarı kantaronu yaraların iyileşmesi, yılan sokması, ishal ve bitler için kullanırdı. Binbirdelik otu, yara otu, kılıç otu ya da kan otu olarak da bilinen sarı kantaron Hypericaceae ailesine ait bir bitkidir.


Küçük sarı çiçekleri vardır. Kantaron Çayı yabani ot gibi yetişmektedir. Sinirli bir ruh hali, depresyon oluşumuna neden olabilmektedir. Merhaba kadinnediyo.


Bu yazımda sizlerle pek bilinmeyen ama faydaları saymakla bitmeyen şifalı Sarı Kantarın bitkisi ile ilgili bilgiler paylaşmak isterim.

Limonlu Sarımsak Çayı Nasıl Hazırlanır? Anason Çayı Nasıl Hazırlanır?


Bu sayede doktor kontrolü ile beraber kullanılan kantaron çayı kişinin vücudunda bakteri üretilmesine de engel olur. Uykusuzluk sorununa çok iyi gelen sarı kantaron otu, daha düzenli bir uyku için birebirdir.


Asırdan beri depresyon ve Panik atak tedavisinde kullanıldığı gibi, daha birçok rahatsızlığınızın da tedavisinde kullanabilirsiniz. Alkol, tütün ve uyuşturucu gibi bağımlılıklarda hastalara genellikle kantaron çayı veya bu bitkiden imal edilen kürler verilmektedir.


Mide rahatlatıcı sarı kantaron çayı : Kaynattıktan sonra ocaktan aldığınız bir su bardağı suyun içine çay kaşığı sarı kantaron, çay kaşığı aynısafa çiçeği, yarım çay kaşığı kişniş tohumu ekleyin. Preslendiği zaman bu işlem tedavi edici özelliklere sahip kırmızı renkte bir yağ ile sonuçlanmaktadır.


Ciltte oluşan akne, sivilce gibi problemlerin tedavisinde kullanılır. Ayrıca bu çayın psikolojik hastalıklar da iyi geldiği ve psikologlarca kantaron çayı diye bilindiği de belirtilmektedir. Kadınlardaki hormonal değişiklikler nedeniyle oluşan rahatsızlıkların belirtilerini azaltır.


Bu makalemizde sarı kantaron çayı içenlerin yorumlarını okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.