23 Kasım 2017 Perşembe

Afrika gönüllü gitmek ekşi

Doktorlar haricinde? Hangi kurumlar var mesela bu işi üstlenen, buradan g�. Geçen yıl Kasım ortası falandı Afrika seyahatime başladığımda. Afrika için hedeflenenen dönüştürücü ve iyileştirici projelerin uygulanmasında önemli bir rol üstlenmekte olan TAD sürdürülebilir yardımlarının ve hayata geçirdiği proje-lerinin yanı sıra, kıtadaki okullara, yetimhanelere ve muhtaç ailelere gıda desteğinde de bulunmaktadır.


Yol,Yemek,Yatma vs. Birçok projeye imza atan.

Risk almaktan korkmuyor, zor şartlara ayak uydurmak için gönüllü oluyor ve iki kişinin tüm yükünü istekli bir şekilde yüklenmenin zorluklarını göz ardı ediyorsunuz anlamına. Afrika `ya gitmek ama sadece turist gibi gezmek değil, bir süre yaşamak gibi bir hayalim vardı.


Sürekli Afrika ve vahşi yaşam belgeselleri izler, büyük göçe denk gelebilme hayalleri kurardım. O sevimli kapkara miniklerle zaman geçirmek, elimden geldiği kadar bir şeyler paylaşmak, gönüllü çalışmalara katılmak hep aklımdaydı. Bu sayede yabancı dil yeterliliğinizi geliştirebilir, iletişim becerilerinizi güçlendirebilir, özgüveninizin artmasına olanak sağlar ve sorun çözme yeteneğinizi arttırabilirsiniz. Gönüllü başvurusu sonlanmıştır.


Afrika, ama Afrika ’nın bilinen pek çok tehditinden izole. Yani projeleriniz için mükemmel bir pilot nokta.

Afrika ’ya örnek olsun istiyoruz, Zanzibar yüzyıllarca tüm Doğu. Afrika ’da yürütülen su kuyusu projesi, bütün hızıyla devam ediyor.


Dünya üzerinde birçok gönüllü çalışma ve karşılığında seçtiğiniz destinasyonu gezmek, yaşamak ve deneyimlemek adına kurulmuş dernekler var. Organik Çiftlikler Dünyada organik çiftliklerde çalışabilme şansını sağlayan kuruluşlar sayesinde gitmek istediğiniz ülkeyi, yardımcı olmak istediğiniz konuyu seçerek hedefinize ulaşabilmeniz çok basit.


Ben orada olmayı çok seviyorum. Ben tam bir Afrika aşığıyım. Senede en az 1-kez gitmek istiyorum. Bu tamamen gönüllülük.


Insanların gitmek için yanıp tutuşmadığı bir ülke olmalıydı. Aklımda iki kıta vardı Asya ya da Afrika. Aslında Afrika ve Asya ülkeleri arasında çok gidip geldim.


Vietnam, Kamboçya ve diğer Asya ülkelerinde de sosyo ekonomik anlamda zorluk çeken çocuklarla ilgili bir çok kamp vardı fakat Kenya’da ki kampların daha uzun olması ve gitmişken daha faydalı olurum. Ancak şehrin diğer ucunda idi gitmek istediğim eczane. Ve dünyanın en büyük şantiyesi İstanbul’da, buna imkan yaratamadık. O sebeple Güneş Hnm soleyeczanesi, hepimize foto ile bakarak yardımcı oldu, görebildiği elzem olanları önerdi.


Annem, teyzem, eşim, ben ve minik () Kaan için. Beni sürekli dinamik tutacak bana farklı pencereler açacak hayat�. Eda Aytekin Onedio Editörü.

En hızlı üreyen hayvanlar: Memeliler içinde en hızlı üreyen hayvan faredir. Teşekkürler Avrupa Yetim Eli derneği.


Geslingen Cahit Ataş Eller birlik olursa, herkes ağırlığın bir ucundan tutarsa yükler hafiflermiş. Biz gönüllüler de birlik olduk, tek yürek olduk muhtaçlara ulaştık. Orası için hemen harekete geçtik. Bu kıtaya gönüllü doktorları götürdük.


Oraya gittiğimiz de yaptığımız işin ne kadar önemli olduğunu gördük. Nish Istanbul Resid. Serhat Onur, bölgedeki ihtiyaç sahibi hastalara derman olmayı sürdürüyor.


Adada temiz sudan, eğitime kadar birçok alanda yerli halkın çok ciddi ihtiyaçları var. Bu konuda yerli halka destek vermek için Türk tarafından kurulmuş olan Volunteer Universal’a gelip destek olabilirsiniz.


Projeyi Vakfımız adına bir gurup üye ve gönüllü koordine etmektedir. Türkiye’de, sekiz farklı ilde yer alan kadın ceza infaz kurumlarında 5dolayında 0-yaş arasında çocuk bulunuyor.


Söz konusu çocuklar en temel gelişim süreçlerini cezaevi koşullarında geçirmekte ve her türlü suç profiline.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.