20 Aralık 2017 Çarşamba

Araç ruhsat yenileme ücreti 2019

Yönetmelikte yapılan değişiklik ile motorlu araç trafik belgesi yani motorlu araç muayene sayfası kaldırılmıştır. Genel Muayene Ücreti. Ruhsat harçları yüzde 28. Yeni ruhsat çıkarma ya da araç ruhsatınızı yenileme gibi işlemlerde, araç sahiplerinden belli bir ücret talep edilir.


Ocak tarihi itibari ile araç tescili ve sicil işlemlerinin hepsi sadece noterler tarafından yönetilmektedir. Artık plaka yenileme ve değiştirme işlemlerinde YENİ sisteme geçildi.


Profil bilgileri Mesajlarını Göster Bülent AKARSU. ARAÇ RUHSAT YENİLEME ÜCRETİ. Yeni düzenleme ile araç satışında plaka değişimi yapılması ve yapılmaması durumunda devir ücreti aynı kalıyor.


Araç ruhsat yenileme ücreti 2019

Ayrıca paylaştığı fuar ve festivalleri kanalında vlog olarak da yer vererek fuarlara gelemeyenler kişiler. Eskiden araç ruhsat yenileme için araç öncelikle muayeneye giriyordu. Daha sonra gerekli evraklarla birlikte emniyete gidiliyordu.


Eski ruhsat verilir, yenisi düzenlendikten sonra alınırdı. LPG’li ya da benzinli sisteme dönen araçların tescil belgesi için TL, değişiklikleri ruhsata işlemek isteyen araç sahiplerinin ise TL ödeme yapması gerekir. Ayrıca sonrasında plaka basım için gittiğiniz Şoförler Odasına da TL’lik bir ödeme yapmak gerekir.


Motor yenileme işleri konusunda uzman yerlerde yapılan motor yenileme işlemleri, aracı ilk günkü seviyesine getirdiği için araç ömrünü oldukça uzatır. Ancak bilinçsiz yerlerde yapılacak olan motor yenileme, elbette araç ömrünü de kısaltacaktır. Noter evrak bedeli: 14TL. Belge Baskı Ücreti : TL olmak üzere toplam 2TL’dir.


Kaynak: Hesapkurdu. Bu belge ve plaka yenileme ücreti ile şoförler odası plaka yenileme ve basım merkezine gidilerek yeni plaka alınır.


Türkiye’de araç sahiplerinin ehliyet yenileme işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Ehliyet yenileme, yenileme ücreti, gerekli evraklar ve merak ettiğiniz bütün ayrıntılar haberimizde. Bu işlem noterler tarafından yapılmaktadır.


Araç ruhsat yenileme ücreti 2019

Artık ruhsat sahibi olduktan sonra sahip olduğunuz aracınızın ruhsat numarasıdır. Bu numaraya göre birçok işlem gerçekleştirilebilir. Nasıl ki nüfus cüzdanınız olmadan dışarı çıkmıyorsak aracınızın ruhsatını yanınıza almadan trafiğe de çıkmamanız gerekir.


Araç ruhsat belgesinde aracın motor ve şase numarası, koltuk sayısı vs. Bu sürelerin aşılması durumunda inşaat ruhsatının yenilenmesi gerekiyor. Trafiğe çıkan araçlarda.


Bu noktada plaka yenileme işlemi ile karıştırılmaması gerekir. Yenileme işlemi için de belli bir ödeme yapılıyor.


Arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için belediyeden ruhsat izni gerekli oluyor. Bunun için belli oranda harç ta. Yukarıda kategorileri belirtilmiş araç sınıfları dışında kalan taşıtların, hangi kategoriden ücretlendirilecekleri T. Sürücü belgesi değişimi ile ilgili izlenmesi gereken işlemler adım adım anlatılmıştır.


Araç ruhsat yenileme ücreti 2019

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca belirlenir. Gerekli evrakları topladıktan sonra ruhsat yenileme işlemleri için başvuru harç ücretini de ödemeniz gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.