13 Mart 2018 Salı

Araç çekme cezası nereye ödenİr

Aracım nereye çekildi sorgulama. Eğer tebligat elinize erken ulaşırsa, ulaştığı tarihten itibaren gün içinde öderseniz sadece %trafik cezasında indirim gerçekleşebilir. Vakıf ücreti ve park bedelinde herhangi bir indirim olmaz.


Trafik cezası nereye ödenir ? YILI PARK CEZASI NE KADAR?

Günlük hayatın koşuşturmasında zamanında toplantılara, buluşmalara veya acil bir şey olduğunda bir yerden bir yere giderken işimizi kolaylaştırmada özel araçlarımızın göz ardı edilemeyecek ölçüde katkısı vardır. Ancak bazı durumlarda istemeden de olsa çeşitli sebeplerden dolayı trafik kurallarını ihlal edebiliyor ve akabinde trafik cezası yiyebiliyoruz.


Her gün yüzlerce araç trafikte seyretmekte olup bu araçların sahipleri trafik kurallarına uymak durumunda olsa da kimi zaman kurallara uyulmadığında ceza yemekten kurtulamamaktadır. Ceza Sorgulamaları. TC kimlik numarasını vererek trafik cezasını kolay bir şekilde ödeyebilirsiniz. Online olarak ödeme yapmak isteyen sürücüler ise Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinden ödeme.


Eğer kiralama yaptığınız araç ile bir trafik cezası yediyseniz, cezanın firmaya ibrazı itibari ile ödemesi sizler tarafından firmaya nakit, kredi kartı veya farklı kanallar ile yapılabilir. Yukarıda bahsi geçen başlıklara sahip ödeme kanalları manüel ödeme olarak değerlendirilebilir.

Araç çekme cezası park yasağı olmasına karşın araçlarını uygun olmayan yerlere park etmiş kimselere uygulanmaktadır. Araç sahiplerinin otoparklardan araçlarını geri alabilmeleri için. Corona virüs salgını nedeniyle maske, sosyal mesafe ve yaş sokağa çıkma yasaklarının ihlali üzerine polis tarafından yazılan cezalar ne olacak sorusu pek çok vatandaşın gündeminde.


Park cezası nereye ödenir? Araç sorgulama işlemlerinde kullanılan bilgilerden en önemlisi plaka kodu’dur. Araç alım-satımlarında vatandaşların araç üzerine rehin, borç, ceza olup olmadığını öğrenmelerinin önemli olduğunu belirttik.


Plakadan Araç Sorgulaması Yapmak için tıklayınız. TRAFİK CEZASI NASIL ÖDENİR ? Motorlu Taşıtlar Vergisi her sene yılda eşit taksit halinde araç sahiplerinden tahsil edilen bir vergidir. Bir önceki yazımızda MTV nedir detaylı olarak anlatmıştık.


Uygulanan faiz bazen asıl borçtan kat kat fazla olabilir bu sebepten dolayı e-devletten vergi borcu kısmından trafik cezası varmı yokmu sık sık sorgulama yapmanızda fayda vardır. Diğer tüm trafik cezaları gibi muayene cezaları da e-Devlet kapısından, vergi dairelerinden, PTT şubelerinden, bankalardan ya da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinden ödenebilir. Radar cihazlarının trafikte kullanımınından ve radar cezası sorgulama dan bahsedeceğiz.


Radarlar trafikte hız ihlali yapan sürücüleri tespit etmeye yaramaktadır. Bu sürücüler için büyük bir konfor.


Herhangi bir PTT şubesine giderek adınıza yazılmış olan trafik cezasını ödeyebilirsiniz. PTT şubelerinde işlem gerçekleştirmeye giderken nüfus kağıdınızın, araç ruhsatınızın ve adınıza düzenlenmiş trafik cezası evrakının yanınızda olması gerekir.

Sokağa çıkma yasağı cezası nereye, nasıl ödenir ? Diğer idari para cezalarında olduğu gibi cezayı kesen görevli memur, ödeme noktaları hakkında sizleri bilgilendirmek zorundadır. Herhangi bir hızlı geçiş sistemi gişesini kullanırken bakiyesinin yetersiz olduğunu fark eden ya da sistemden adlarına işlenen bir ceza olduğuna dair mesaj alan kişilerin aklına ilk olarak “HGS cezaları nereye ödenir ? Peki trafik cezalarını nasıl öğrenebilirim?


Hangi cezayı ne zaman nerede yediğimi nasıl bilebilirim? Bundan sonra ki adımda karşınıza çıkacak sayfada araç plakasına yazılan ceza sorgulama, sürücü belgesine. HGS bakiye sorgulama ve HGS cezasının nasıl ödeneceğini merak eden yüz binlerce araç sahibi vatandaş konuyla alakalı araştırmalarını ve sorgulamalarını sürdürmeye devam ediyor. DİB resmi web sayfasından saat 02.


Araç eşimin adına kayıtlı, ben yaşındayım ve kronik rahatsızlığım var aracı da ben getirecektim, bu muafiyet bizi kapsar mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.