26 Mart 2018 Pazartesi

Bilimsel gelişmeler ve buluşlar

Değerli arkadaşlarım, eğer insan merakı olmasaydı insanlık şu an olması gerekenden çok daha fazla geri kalırdı. Daha küçük bir bebekken bile yaklaşık 4soru sorabilen bir insanın merak ve keşfetmek istemesinden daha doğal ne alabilir? Fuat Sezgin" yılı ilan edildiği bugünlerde;Türk ve İslam dünyasının bilimsel.


Japonya ve Çin’ den çok tuhaf ve bir o kadar da muhteşem buluşlar çıkabiliyor. Robotlar devasa boyutlara ulaşabiliyor.

Bunlardan en önemlisi olan da öğrenme yani merak duygusudur. Bilimsel gelişmeler ve buluşlar arasındaki ilgiye değinecek olursak, bu gelişmelere yada buluşlara imza atan kişiler merak ettikleri şekilde araştırmalarına yön vermişlerdir.


Nasıl daha iyi yaparım, böyle yapsam nasıl olur gibi düşünceleri sayesinde araştırmalarına katkı sağlar. Dünyaya gelen bebek bile belli. Buluşlar, teknolojik gelişmeler sayesinde zamanla gelişmiş ve işlevleri artmıştır. Buluşların çok azı tesadüf sonucu ya da aniden ortaya çıkmıştır.


Wilbur ve Orville Wright kardeşler ilk motorlu uçağı yaptılar.

Albert Einstein fotoelektrik etkiyi açıkladı. Akademisyenler yaptıkları araştırmaları uluslar arası saygın bilimsel dergilerde yayınlamak ve tüm dünyanın kritiğine sunmak isterler.


Her Araştırma sonucu yeni,özgün bilgi olma. Düşünsenіze еğеr Thomaѕ Ediѕon merak etmeseydi аmpülü bulmаyасаktı ve şu an bіz bеlki de hâlâ mum ışığıуla aydınlanaсaktık.


Graham Bell merak etmeseydі belki dе biz şu аn kullanmış olduğumuz telefonu kullanmayaсak hatta dumanla haberleşmeуe. Bilimsel bilgiler ve buluşlar yalnızca onları bulan bilim insanlarına mı aittir?


Günümüzde kullandığımız araç gereçler ve yaşamımızı kolaylaştıran bilimsel gelişmeler insanlık tarihi boyunca farklı uygarlıkların katkılarıyla meydana gelmiştir. Eski Yunan, Çin, İslam ve Avrupa bilimsel gelişmelere öncülük.


Doğal olarak da merak ve keşfetme duygusu bilimsel gelişmeleri ve buluşmaları etkiledi. Eğer Edison merak etmeseydi ampulü bulmayacaktı ve biz belki de daha mum ışığıyla aydınlanacaktık. Bilim adamları merak etmeselerdi bu.


Nature dergisinde yayınlanan bilimsel makaleye göre, henüz ad verilmeyen ve bir tür yapay lastik olarak tanımlanan materyal, bitkisel yağ ve idrarın içindeki bir bileşikten yapıldı. Yeni geliştirilen bu malzeme, kesildiğinde, diğer tarafına güçlü kimyasal çekim özelliğini koruyan bir yüzey üretiyor. Popüler bilimsel makaleleri ve en güncel haberleri sizin için çeviriyor ve yayımlıyoruz.


Başlangıçta temel işleri yapabilen bilgisayarların şu anda.

Buluşlar ve icatlar insan yaşamını kolaylaştırır ve değiştirir. Teknoloji bilimsel bilgilerden yararlanarak insan oğlunun ihtiyaçlarına uygun alet ve araçların yapılması ya da üretilmesi için gerekli bilgi veyetenektir. Buluşlar Ve Tarihleri ile ilgili ilginç şaşırtıcı enteresan bilimsel bilgiler, açıklamalar.


Buluşlar Ve Tarihleri. Johannes Gutenberg'in baskı makine. Merak insani bir içgüdüdür. Ancak içeriğinde birtakım bilimsel açıklamalar yer alır. Kuran bir bilim kitabı değildir. Bilimsel ve Teknolojik Gelişmeler - PayLaSımıN Tek AdReSi. Okuma-yazma oranı yükseldi. Avrupa’da düşünce, bilim, kültür ve sanat alanındaki gelişmeler hızlandı. Duygu ve düşüncelerdeki gelişmeler sonucu Rönesans ve Reform hareketleri ortaya çıktı. Bu açıklamalar, hi.


Kpss’de çıkabilecek teknolojik ve bilimsel gelişmelerin kronolojisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.