19 Mart 2018 Pazartesi

Hemen vatandaşlık veren ülkeler

Sizler için en kolay vatandaşlık veren ülkeleri listeledik. Eğer şartları karşılıyorsanız, birçok ülkeden kolaylıkla vatandaşlık alabilirsiniz. Vatandaşlık Veren Ülkeler İçin Başvuru Yöntemleri Çoğu kişi birden fazla pasaport sahibi olmanın sadece dünyanın en zenginleri için geçerli olduğunu düşünüyor.


Ancak cüzi miktarlarla ve farklı başvuru yolları ile ikinci vatandaşlık çok kolay bir şekilde alınabilir. En kolay vatandaşlık veren ülkeler dendiğinde akla doğrudan ucuz ve pratik şekilde vatandaşlık veren ülkeler gelmektedir.

Birçok ülkeden vatandaşlık alabilmek ya çok pahalı olmakta ya da kriterleri çok ağır bulunmaktadır. Böyle bir durumda vatandaşlık alabilmek için biraz araştırma yapmak, şartları daha uygun olan ülkeleri tercih etmek çok daha doğru kabul. Hemen vatandaşlık veren ülkeler listesinde yerini alan Portekiz birçok kişinin hayali süslemektedir.


Sıcak iklimi, kültürel değerleri ve her geçen gün biraz daha gelişiyor olması pek çok kişi açısından yeterli sebepler olabilmektedir. Hürriyet’in, CS Global Partners ve America EB-Visa’dan derlediği bilgilere göre yatırım yaparak vatandaşlık sahibi olabileceğiniz ülkeler ve şartları şu şekilde: ABD Şu anki zorunlu yatırım miktarı 5bin dolar. Türkler tarafından en çok rağbet edilen ülkeler arasında Kuzey Amerika ülkeleri gelir.


Başta Amerika ve Kanada doğum sonrasında çocuğa otomatikman vatandaşlık hakkı tanır.

Ancak bu hakka sahip olabilmek için çocuğunuzu o ülkenin toprakları ya da toprağı olarak kabul edilen herhangi bir yerde doğurmanız gerekir. Kendisi, Afrika’da vatandaşlık veren ülkeler arasında en tatlısı.


Tek yapmanız gereken burada yıl ikamet etmek. Eğer vatandaş olan biriyle evlenirseniz, vatandaşlık için anında başvurabilirsiniz. Malta’da parayı veren düdüğü çalıyor.


Euro’yu veriyorsunuz, tak, size hemen vatandaşlık veriyorlar. Doğum vatandaşlığı veren ülkeler listesini ve nasıl başlayacağınızı öğrenmeden önce bilmeniz gereken şey bulunmaktadır.


Jus Soli sayesinde doğduğunuz ülkenin vatandaşı olabilir veya orada doğmasanız bile aileniz sayesinde vatandaşlık elde edebilirsiniz. Amerika: Parasız vatandaşlık veren ülkeler arasında en ön sıralarda yer alır. Amerika, şartları ne kadar zor olursa olsun, belli bir işiniz olduktan ve ingilizceyi iyi derece konuştuğunuzu kanıtladıktan sonra size vatandaşlık hakkı tanımaktadır. Ama bazı ülkeler var ki para verip vatandaşlığını alabiliyorsunuz.


Bir ülkeye göçmen olarak gitmek ve onun kendi vatandaşını almak sanıldığı kadar kolay bir iş değil. Birçok ülke zorlu şartlar sunarak ve yüklü miktarda paralar isteyerek vatandaşlık vermektedir.


Farklı bir ülkede ömür boyu yaşayabilmenin tek yolu vatandaşlık sahibi olmaktır. Bu yazımız içerisinde en kolay vatandaşlık veren ülkeler hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Portekiz vatandaşı olabilmeniz için paranızın olması gerekiyor. Karayip en kolay vatandaşlık veren ülkeler arasındaydı. Ancak bazı ülkeler yabancı eşlerin işlemlerini kısa ve hızlandırılmış uygulamalardan geçirerek ikinci pasaport ve çifte vatandaşlık sahibi olmalarını kolayca sağlıyor. Evlilik yoluyla kolay vatandaşlık veren ve ikinci pasaport sahibi olmanızı sağlayacak olan ülkelerden oluşturduğumuz listeyi aşağıda bulabilirsiniz.


Vatandaşlık veren ülkeler, vize muafiyeti,AB vatandaşı olma ve sunmuş olduğu daha fazla fırsatlarla birlikte Türk vatandaşlarının oldukça dikkatini çekiyor. Ancak her ülkenin kendi belirlemiş olduğu şartlara göre o ülkenin vatandaşlığını almanın da çeşitli zorlukları var. Fakat ülkenin istediği şartlar sağlandığında belirli bir para karşılığında vatandaşlığı satın alınabiliyor.


Bu önemli adımı atmak için, hangi ülkelerin çifte vatandaşlığa izin verdiği gibi birkaç şey bilmeniz gerekir. Ve ergo, yapmayanlar. Evlilik yoluyla vatandaş olmak için yıl evli kalmanız gerekirken, sene boyunca İngiltere’de çalışırsanız da vatandaşlık başvurusunda bulunabiliyorsunuz. Yabancı ülke vatandaşlığı almanın birden çok yolu var.


Hemen hemen tüm ülkeler belirli şartları sağladığınız takdirde size vatandaşlık veriyor. Parayla vatandaşlık veren ülkeler de var, evlilik yoluyla vatandaşlık veren ülkeler de. Kasım'a yaşanan Irma kasırgası felaketi sonrasında Karayio adalarının bazılarında özel indirim dönemi başladı. Bir ülkenin vatandaşı olmak, eğer orada doğmadıysanız hiç kolay değil.


Tıpkı Türkiye gibi birçok ülke de resmi olarak bağımsız olmuş ve de kendi bayrağı, yasası ve de milleti uluslararası anlamda hukuki ehliyete sahip olarak tasarruf yetkisine kavuşmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.