13 Mart 2018 Salı

Türkiye hindistan a vize uyguluyormu

Diplomatik Pasaport (siyah) hamillerine, gün süreli olarak vermektedir. Hindistan Cumhuriyeti, vize muafiyet hakkını sadece T. Vizenin veya vize muafiyetinin imkan verdiği kalış süresi, her ayda günde günü geçemez.


Fakat bu durum Diplomatik pasaporta sahip olan kişiler için geçerlidir. Yeşil, Bordo veya Gri pasaporta sahip olan kişilerin ülkeye giriş yapmadan önce vize başvurusu yapması şarttır.

Listede ülkeler kıtalarına göre ayrılmıştır ve kendi içlerinde alfabetik sıraya göre dizilmiştir. Umuma Mahsus Pasaport sahibi Türk vatandaşları, ülkeye herhangi bir vize uygulamasına tabi olmadan, ülkeye kapıda vize alarak ve ülkeye internetten vize alarak girilebilmektedir. Böylelikle Umuma mahsus.


Türkiye’nin uluslararası alanda uyguladığı vize politikası ülkelere göre değişiklik göstermektedir. Vize harcınızı kredi kartıyla (Visa, Mastercard veya UnionPay) online olarak ödeyebilirsiniz. Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir.


Sadece defa giriş hakkı olan aylık vize aldım, gezdim. Ondan önce de Filipinler’e gitmiştim, vize istemedi.

Keşke hiçbir ülkeye vize olmasa da ne vakit ne de nakit gereksiz yere beklenmese. Regular Visa Application kısmına tıkladıktan sonra gelen ekran için örnek formdan yukarıda bahsetmiştim. Bu sayfadan sonraki adımları da, daha kolay anlaşılması açısından, yine resimli bir şekilde anlatmak istiyorum.


Türkiye Cumhuriyeti Elektronik Vize Başvuru Sistemi. Maksimum iki haftalık ziyaretlerde kullanmak için alınan bu vize, gerekli makamlara dilekçe yoluyla başvurulduğunda altı aya kadar uzayabilmektedir.


Biz vize işlemlerini Cebu şehrindeki J Mall içindeki göçmenlik bürosunda hallettik. Vizenizi ülkeye giriş yaptıktan sonra istediğiniz zaman uzatabilirsiniz. Mesela biz Filipinler’e girdikten gün sonra uzatmaya karar verdik. Uzatılacak olan vize sizin vizenizin süresinin bittiği tarihten itibaren uzatılıyor.


Sri Lanka kapı vizesi de veriyor 40$. Zorlayıcı bürokratik işlemleri beraberinde getiren izin belgesi yani vize, daha seyahate çıkmadan vatandaşı bir hayli yoruyor. Ticari vizelerde ay veya yıl için çoklu giriş hakkı elde etme imkanı da söz konusu olabiliyor.


Türkiye’den yabancı pasaportlarla yapılan başvuruların sonuçlanması daha uzun sürmektedir. Seyahat tercihlerinde ilk sıralarda yer alan Avrupa ülkeleri Schengen vizesi engeliyle, zaman, para kaybının yanında evrak toplama işkencesine dönüşüyor.


Tek sıkıntı uçak bileti fiyatları. Ama onun da şöyle bir yolu var : Mesela Amsterdam’a uçar, oradan da Güney Amerika ülkelerine giderseniz, bazen çok ama çok daha ucuza mal edebilirsiniz.

EGTUR Seyahat Acentesi Nenehatun Cad. Eksiksiz ve doğru belgelerden oluşan bir başvuru dosyası sunulduğu takdirde vizeniz iş günü içinde çıkabilmektedir.


Bosna-Hersek, Endonezya, Hırvatistan, Makedonya, Romanya c. Güney Afrika Cumhuriyeti, Kazakistan, Kosta Rika, Kırgızistan, Makau (sadece Makau Özel İdare Bölgesi pasaportları vizeden muaftır), Maldivler. Türkmenistan vatandaşlarının vize muafiyeti ile Türkiye’de hangi koşullarda ne kadar süre ile kalacaklarının bilincinde olmaları gerekmektedir.


Türk Vatandaşlarına Vize Uygulayan Ülkeler ÜLKE LACİVERT (UMUMA MAHSUS) PASAPORT YEŞİL (HUSUSİ) PASAPORT GRİ (HİZMET) PASAPORT KIRMIZI (DİPLOMATİK) PASAPORT A. D Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var AFGANİSTAN Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var ALMANYA Vize Var Vize Yok Vize Yok Vize Yok ANDORRA Vize Var Vize Yok Vize Yok Vize Yok ANGOLA Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var. Başvurunuzu dakikalar içerisinde başlatabilirsiniz.


Başvuru sahipleri, E-Vize internet adresinden gerekli bilgileri girmek ve ödemelerini kredi kartı ile yapmak suretiyle vizelerini elektronik ortamda yapabilir. Vize alınması öyle kolaydır ki gerekli belgeleri hazırlayıp başvuru yaptığınızda aynı gün içerisinde vize verilebilir. Sonra da Tac Mahal, Hawa Mahal gibi muhteşem yapıları ziyaret edebilirsiniz… Azerbaycan.


Havalimanından ülkeye giriş yapanlara (ay geçerliliği olan pasaportunuz olmalı!) gün süreli serbest dolaşım hakkı sağlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.