28 Mayıs 2018 Pazartesi

Biyometrik geçiş sistemi kayıt

Daha önce kayıt edilmiş bir refakatçi ise tekrar kayıt yaptırılmasına gerek yoktur. Sistemde üyeliginiz boyunca kayıtlı kalacaktır. Sistem kurulduğunda, biyometrik sistemi kullanan çalışanlar parmak izlerini taratırlar.


Sistem, bu taramayı kullanarak parmak izinin çıkıntılarını, olukların kesiştiği veya sonlandığı bölümlerini belirler ve bu izi kendine özgü özel algoritmalarla sayısal bilgi haline dönüştürerek kaydeder. Bu kayıt çalışanın biyometrik şablonudur.


Aselsan, yerli ve milli yüz tanıma, avuç içi, parmak izi gibi biyometrik teknolojiler ile yerel ve bulut tabanlı geçiş kontrol sistemleri cihazları üretimi için düğmeye bastı.

Yerli ve milli yüz tanıma, avuç içi, parmak izi gibi biyometrik teknolojiler ile yerel ve bulut tabanlı geçiş kontrol sistemleri cihazları üretimi için düğmeye bastığı duyuruldu. Bu terminaller de geçiş yapabilmek için kart teknolojisi kullanılır. Her kişi için farklı bir kart tanımlaması yapılması gerekmektedir.


Son dönemde teknolojinin hayatımıza kazandırdığı en önemli yeniliklerden biri de kartlı geçiş sistemleridir. Sistem biyometrik kimlik doğrulaması, pasaport kontrolü ve kolluk kuvvetlerinin ilgili sorgu sistemleriyle en­ tegre çalışır.


Varnost kartlı geçiş sistemi temelde şu mantıkla çalışır: Kullanıcı kendi kartını cihaza yaklaştırır ve kart okuyucu cihaz kartın özgün numarasını kontrol eder. Bu geçiş izinleri belirli geçiş noktaları, belirli günler, belirli. Erişim kontrol sistemi ya da geçiş kontrol sistemi gibi farklı isimlerle de adlandırılabilen kartlı geçiş sistemi biyometrik sistemler kategorisinde değerlendiriliyor.


Bu sistemde kullanılan kartlar kişinin kimlik bilgilerini barındırıyor ve üzerinde de manyetik bantlar bulunuyor.

Bornova’da perdeler Radyo-yu Hümayun ile açıldı! ASELSAN yeni sistemi duyurdu! Binanıza kimlerin giriş yaptığını net biçimde tespit edip, uzun dönemli kayıt altına alın.


Yüksek güvenliklı alanlarınıza girişleri sıkı biçimde denetleyin. PDKS, turnike sistemleri ve güvenlik bekçi tur kontrol sistemleriyle komple bir çözümle geçiş kontrol sistemlerinin kullanım alanları çok geniştir.


Geçiş kontrol sistemleri belli başlı şu başlıklar altında toplanabilir: Zaman kontrollü geçişler, biyometrik geçiş sistemleri ve kartlı geçiş sistemleri. Yaygın olarak plastik şeritli geçiş kartlarının arkalarında siyah manyetik bir bant bulunur.


Magic Pass biyometrik entegre geçiş sistemi cihazlarına tanıtılacak olan parmak izi, her insanın parmağında farklı bir algoritmaya sahiptir. SiPass Integrate her birine okuyucu bağlanabilen 5adet ana kontrol ünitesinin kullanılabildiği sistem kapasitesi yüksek, dijital kayıt cihazları ve kameralarla entegre çalışabilen, hırsız ihbar sistemi güvenlik zonlarının (Hareket dedektörleri, manyetik kontak, siren vb) kullanılabildiği sofistike bir kartlı geçiş sistemidir.


SG ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa geliştirilen biyometrik otomatik geçiş sistemi, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda test ediliyor. Bu kapsamda, Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminaline toplam pasaport bankosu kuruldu. Uygulama sayesinde yolcular, sisteme tanımlı yüz ve parmak izleri ile saniyede pasaport kontrolünden geçebiliyor.


Shenzhen Ximi Technology Co. Bunlar yüz tanıma sistemleri, parmak izi sistemleri, iris tanıma sistemleri, avuç içi tanıma, ses tanıma ve dna kimlik tespiti gibi insanın karakteristiklerini saptayarak bilgisayar sistemlerine aktarılarak kişinin kimlik tespiti yapılır. Registration is free and easy!


Sistem daha sonra gelen yolcu bölümünde de hayata geçirilecek. Tamamen yerli ve milli olan bu sistem sayesinde yeni nesil akıllı TC kimlik.


Biyometrik Geçiş Sistemleri Çeşitleri Nelerdir ? Amaç yolcuların pasaport kontrolü sırasında zaman kaybını önlemek.

Maddesinin (d) fıkrasının 3. Paragrafına istinaden, 01. Türkiye’de özel sağlık hizmet sunucularına başvurularda “ biyometrik kimlik doğrulama” yapılması zorunludur.


Network Altyapı Çözümleri. Montaj ve Teknik Servis Hizmetleri. Kartlı Geçiş Sistemi. Ip Kameralar - Ahd Kameralar - Kayıt Cihazları. Akıllı Ev Sistemleri.


Bu sayede insanların biyometrik tanım bilgisi alındığı gibi resim olarak kaydedilmemektedir. Aynı zamanda, sayısal değerler olarak tanımlanan biyometrik bilgi, tekrar gerçek parmak izi resmine veya damar bilgisine dönüştürülememektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.