27 Haziran 2018 Çarşamba

Asgari ücret 2020 jest

Biliyorsunuz, Sayın Cumhurbaşkanımızın çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme prensibine dikkat ediyoruz. Asgari ücret ne kadar? AGİ tutarları tablosu ortaya çıktı.


AGİ tablosu, tutarları ve detaylar haberimizde. Güncelleme Tarihi: 11. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müdahale etmiş ve gerekirse hükümetrin asgari ücretli vatandaşlar için jest yapabileceğini ifade etmişti. Peki asgari ücrete zam geldi.


Bakan Selçuk işçilere TL ‘lik bir jest yapıldığını söyledi. Enflasyonun 2-puan üstünde bir asgari ücret zammı belirledik.


Bununla birlikte CNN TÜRK’ten Gülşen Coşkun süreçle ilgili. YENİ JEST SÖYLENTİLERİ İşçilerin sırtındaki en önemli yük aylık 3TL tutarında gerçekleşen gelir vergisi ve TL’lik damga vergisi. AGİ de merak edilen ücretlerden biri.


Bilindiği gibi Aralık tarihinde işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan asgari ücret tespit komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirmiş, uzlaşmaya varılamayan bu toplantıyı 2. Böylece geçen yıla göre net asgari ücret yüzde 1oranında artmış oldu. Yeni asgari ücret ne kadar oldu?


Asgari ücret 2020 jest

Bu sene de asgari ücret tespit komisyonumuz kararını oy birliği ile almış bulunmakta. Böylece, geçen yıla göre net asgari ücreti yüzde 15. TL olarak belirlendi. AGİ VE ASGARİ ÜCRET ZAMMI BELLİ OLDU MU?


Bu yıl TÜİK hafif iş kolu için 1. TL, orta iş kolu için. Karara CHP ve sendika temsilcileri karşı çıktı. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK sendikaları Aralık. Bir işçi bazında düşünüldüğünde düşük bir rakam olarak görülse de, bu desteğin toplam.


Taraflar bugün bir anlaşmaya varırsa asgari ücret zammı kamuoyu ile paylaşılacak. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın‘ın dün yaptığı açıklamada da gündem maddesi asgari ücret oldu. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin’de büyüme hızı son yıllarda oldukça yavaşlamıştır. Büyüme hızının yavaşlamasında en önemli etken ABD ile aralarında süre gelen ticaret savaşları ve gitgide azalan iç talepleridir.


Maaşlarının ne zaman değişeceğini merak eden taşeron işçiler sürecin nasıl işleyeceğini araştırıyorlar. Komisyondan çıkan karar doğrultusunda, yeni yılda asgari ücret brüt 2. Dünyayı şoke eden saldırıda sıcak gelişme 10:pm - Sosyal medya ekranlarda ‘Hayır’ kampanyalarına yer verilmemesine ateş püskürdü!


Asgari ücret 2020 jest

Hükümet asgari ücret desteklerine dair yapmış olduğu açıklamasında asgari ücret için jest yapılacağını açıklamıştı. Halen asgari ücret, net bin lira kuruş ve brüt bin 5lira kuruş olarak uygulanıyor.


Asgari ücret 2020 jest

Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından. Komisyonda hükümettenişverenlerden ve işçilerden temsilci bulunuyor. TL ‘ye yükseltildiğini açıkladı. Bu ücretler dolar kuruna bağlı olarak da değişebiliyor.


Bahar Ayvazoğlu Açıkladı. Doğaltaş ilan sitesi Tasmarket.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.