27 Haziran 2018 Çarşamba

Endonezya nüfusu

Endonezya nüfusu 26milyona ulaştı. Dünyanın en kalabalık dördüncü. Batı Cava’da milyon kişi yaşıyor. Bakanlığı Nüfus Hizmetleri Direktörlüğünün açıkladığı verilere göre, ülke nüfusu Haziran itibarıyla ortalama yüzde artışla 2milyon 5bin oldu.


Avrupa ülkelerindeki ekonomik gelişme eğiliminin devam etmesi sağlık, eğitim ve çevresel etmenleri olumlu yönde ilerleme kaydetmesi, ortalama yaşam süresinin artmasını sağlarken, insanların çocuk sahibi olma isteklerini de azalttığı. Malezya’nın nüfusu milyon civarında.

Kuala Lumpur yazımdan tüm d. Gösterişsiz olmanın ödüllendirildiği, toplum içinde çıplaklığın katı bir şekilde yasaklandığı bir ülkede nüdist olmak nasıl bir şey? Buna rağmen Avrupa nüfusunun. Yıldan yıla artan nüfusları ile ön plana çıkan bu ülkeler arasında, günümüzde ciddi problemler yaşanmaktadır. Demokratik cumhuriyetle yönetilen.


Müslüman nüfusu barındıran ülke olarak öne çıkıyor. Bununla birlikte, diğer bazı dinler oldukça yaygındır. Budistlerde oldukça fazla.


Yerel sakinlerin yüzde birinden daha azı Taoizm ve Konfüçyüsçülük.

Gayri safi yurtiçi hasılası kişi başına 3. Bu dönemde devlette ortalama yaşam. Baskenti: Jakarta ( Nüfusu : milyon) Yüzölçümü: 1. Burayı yürüyerek günde bitirmeniz imkansız. Kapı girişinde kiralık motorsiklet (Scooter) 50. Motorla dahi olsa tüm yerlere girecekseniz bir günlük pazarlık yapın.


Halk genellikle tarımla uğraşır. RESMİ DİLİ: Bahasia DİNİ: İslamiyet PARA BİRİMİ: Rupiah Güney DoğuAsya’da bir devlet. Deniz ürünleri ve et ürünleri de. Başkent Jakarta’dır.


Baharat Adası gibi bir bölgeleri var. Acı sos, baharat çok kullanıyorlar. Yemeklerinin bazılarını çok sevdim. Fakat burada bir yanılgı var. Siz de bu soruya cevap verin.


Nüfûsun büyük bir kısmını meydana getiren Avustronezyalı. Cava Adasında yer alan bir şehirdir. Ukrayna nüfusu genç dinamik ve son derece çalışkan bir toplumdan oluşmaktadır.


Son sayımlara göre milyon ile Avrupa da artmaya devam eden popülasyonlardan biri olarak öne çıkmaktadır.

Ayrıca Rusça ile %95. Sundanlılar % 1orana sahip nüfuslarının, Maduralılar % lik oranda, Malaylar, %gibi etnik kökenleri içinde barındırmaktadır.


Cakarta ülkenin ekonomik, kültürel ve siyasi merkezidir. Hayvanlarda süt verimini etkileyen meme siğillerine kar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.