28 Haziran 2018 Perşembe

Banka kara liste sorgulama edevlet

Tuzla Belediyesi Sicil Bilgileri Sorgulama hizmetidir. Henüz kimliğinizi doğrulamadınız.


Bu hizmetten faydalanmak için, aşağıdaki kimlik doğrulama yöntemlerinden sizin için uygun olan bir tanesini kullanarak sisteme giriş yapmış olmanız gerekmektedir. Bu verilerin de tamamını doğru kullanmanız gerekecektir. Onun için de diğer bölümdeki tariflere gözatabilirsiniz.


E-devlet giriş kredi borç bilgileri sorgulama - E-devlet kredi notu ücretsiz öğrenme sayfası - (kredi notu nedir) Vatandaşlar için çok önemli bir kolaylık daha E-devlet üzerinden. Artan ihtiyaçlarınızın karşısında nakit sıkıntısını gidermek için bankaların kredi imkanlarından ya da kredi kartı avantajlarından yararlanan tüketicilerin sayıları oldukça fazladır. Kara Liste Sorgulama.


Bunların en başında borçların düzenli ödenmesi yer almaktadır. Eğer kredi çekme istiyorsanız yapmanız gereken ilk iş bankaların kara listesine girip girmediğinizi sorgulamak olmalıdır. Daha ayrıntılı açıklayacak olursak banka müşterilerinin genellikle kredi ve ya kredi kartlarını zamanında ödemedikleri için bankaların kara listesine girebilmektedirler.


Banka kara liste sorgulama edevlet

Girdiği tarihten itibaren yıl boyunca çıkması zor. Siz de “kara listede miyim” diye endişeleniyorsanız, banka kara listesi sorgulamasını kendiniz oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Geçmişte bir bankadan kullanmış olduğum krediyi geç de olsa ödedim, buna rağmen negatif nitelikli müşteriler listesinde ( kara liste ) adım çıkıyor, adımın bu listeden silinmesini talep ediyorum. Peki kara liste nasıl sorgulanır hiç merak ettiniz mi.


Merkez Bankası’ndan kara liste sorgulama talebinizden sonra durumunuzu netleştirecek bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca borç mahkemeye intikal etmek üzere avukata verilmişse kara listeye alındınız demektir. Eğer bir bankadan kredi başvurusunda bulunup olumsuz yanıt aldıysanız banka kara liste sorgulama işlemi yapmanız gerekebilir.


Zaten böyle bir durumda ilk akla gelende acaba kara listede miyim, sorusu oluyor. Size bu konuda bir kaç açıklama yapmam gerekirse kara liste aynı zamanda halk arasında kırmızı kalem olarak biliniyor. E-devlet sisteminde kendimizle ilgili akla gelmeyecek pek çok bilgiyi öğrenebiliyoruz ama Kredi Kayıt Bürosu ve Merkez Bankası’nın veritabanındaki bilgileri E-devlet üzerinden öğrenmenin bir yolu yok.


Veritabanındaki bilgilere göre kara liste durumunuzu E-devlet dışındaki. Eğer kara listede olup olmadığınızı merak ediyorsanız bunun için banka kara liste sorgulama işlemleri noktasında en yakın banka şubesine gitmenizi tavsiye ediyoruz. Herhangi bir banka şubesine gidip kredi talebinde bulunabilirsiniz. Bankalar direkt olarak sorgulama imkanı vermeseler bile, sorgulama işlemi deneyerek yapılabilmektedir.


Banka kara liste sorgulama edevlet

Bu da vatandaşların kara listeye girip girmedikleri konusunda merak etmelerine neden oluyor. Merkez bankası tarafından kayıt altına alınan kara liste sorgulaması nasıl yapılır. Devlet Kapısı kayıtlı kullanıcısıysanız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra "Profilim" alanında bulunan iletişim bilgileri kısmına cep telefonunuzu kaydettiyseniz ya da cep telefonunuzu veya hem cep telefonunuzu hem de e-posta adresinizi e-Devlet Kapısında doğruladıysanız şifre yenileme hizmetinden yararlanarak yeniden şifre temin edebilirsiniz.


Bankalardaki sicilinizi öğrenmek, ilerleyen dönemdeki finansal faaliyetlerde yardımcınız olur. Bu yazımız ile Merkez Bankası kara liste sorgulama, Findeks kara liste sorgulama ve e-Devlet kara liste sorgulama gibi bilgilere yer vereceğiz. Bu soruların ana muhatabı ihtiyacı olmasına rağmen bankacılık hizmetlerini alamıyor olmalarıdır. Banka kara listesine giren bir kişi hangi yollarla çıkabilir.


Bankaların kredi ve kredi kartı gibi ürünlerinin borçlarını zamanında ödemeyen müşterilerinin özellikle avukatlık olma durumlarında girilen listedir. Eğer ki almış olduğunuz krediyi zamanında ödüyorsanız, bu kara listeye girmeniz neredeyse imkansızdır fakat sürekli ödemeleri aksattıysanız, kara listeye girmiş olmanız büyük bir ihtimaldir.


Findeks’in internet adresine girerek ücretli olarak sunulan üyelik paketlerinden satın alarak kara liste sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Bu liste borçlarını ödemeyen müşterilere başka bankalardan kredi kartı veya başka kredi taleplerinde bulunması halinde müracaat ettikleri bankalar tarafından kontrol edilir. Bunun ise tek çözüm yolu borçların en kısa süre içerisinde kapatılmasıdır.


Başvuru ile kara liste sorgulama, bir kişinin kara listede olup olmadığını anlamak için kullanılacak en kolay yöntemlerden birisidir. Yani siz bu sisteme erişip, kara listede olup olmadığınızı görebilirsiniz. Bunu öğrenmenin yolu vardır. Birincisi bankadır.


Banka kara liste sorgulama edevlet

Bankaya giderek ister kredi başvurusunda bulunun isterseniz de direkt olarak banka yetkilisiyle konuyla ilgili görüşün. Bankadan almış olduğunuz kredi borcunuzun ödemelerini aksatmanız halinde ya da kredi kartı ödemelerinizi geciktirm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.