28 Haziran 2018 Perşembe

Bibliyografya fişi nasıl hazırlanır

BİBLİYOGRAFYA NEDİR. Kitap ve makalelerin adlarını, yıllarını, sayfa sayılarını, nerede yayınlandıklarını veya ne işe yaradıklarını açıklayan eserlerdir.


Bibliyografinin diğer bir adı da Bibliyografyadır. Yunanca "biblion = kitap" ve "graphein = yazmak, tarif etmek" kelimelerinden gelen bibliyografya terimi şu anlamlara gelmektedir.


Muhasebe fişi nedir? Bilgi fişi nasıl hazırlanır ?

Günümüzde pek çok ticari muhasebe programı, kullanıcılara sıfırdan ya da hazır tasarımlar kullanarak bilgi fişi oluşturma ve düzenleme olanağı sunar. Hemen bunun için bir kaynak fişi düzenleriz.


Bir süre sonra bu kaynağı gözden geçiriyoruz ya da dikkatle okuyoruz. Geçici planımıza göre I. BÖLÜM: A kısmında kullanacağımızı düşündüğümüz bir bilgiye (görüş, cümle, paragraf, tablo, metot,…) rastladık. Basit muhasebe kaydı örneği. Kaynakça nasıl yazılır?


Sol tarafa borç (B), sağ kısma ise alacak (A) denir. Bu yöntemin bibliyografya kısmında da yazar adından hemen sonra kaynağın basım tarihine yer verilerek metin içinde kullanılan kaynağın kolayca bulunması amaçlanır.

Tezde şekil varsa, okuyucunun rahat izleyebilmesi için şekillerin başlığını ve sayfa numarasını gösterir sıralı bir liste hazırlanır. Listede verilen şekil numarası, şekil alt yazısı ve sayfa numarası tez metnindeki ile aynısı ve küçükten büyüğe doğru sıralı olmalıdır. EKİLLER LİSTESİ” başlığı büyük harflerle.


Böylece kullanılan kaynakların tam bir listesi elde edilmiş olur. Bu bölümde dipnot nasıl yazılır başlığı altıda hazırlanan çalışmalarda verilecek dipnotların yaz biçimlerinden bahsedilmektedir. Dipnotlarının yazılmasında belirli bir düzene uymak gerekir. Bunda amaç, kaynakları okuyucuya en açık biçimde tanıtmak ve gerektiğinde okuyucunun en az çaba ile bu kaynakları bulabilmesine yardımcı olmaktır.


Akademik bir makale nasıl yazılır ? Bilimsel bir makale yazmak istiyorsanız işe öncelikle makale yazım kurallarını öğrenerek değil, makale yazmaya hazırlık aşamasını öğrenerek başlamalısınız. Bu yazımız bir makale yazım kılavuzudur.


Eski Yunancada βιβλιογραφία vasıflandırmak anlamına gelen biblios (kitap) ile grapho (yazma) kelimelerinden türemiştir. Kelimenin iki manası. Kitaplar hakkında yazı" anlamında kullanılmıştır.


Her zaman danışmanınız – bir profesör veya öğretim görevlisi – bağlı olduğunuz fakülte veya enstitünün hangi tarzı tercih. Profesyonel bir dergi tasarımı ‘nın ana amacı dergiye bir profil kazandırabilmektir.


Bir derginin kapağı sektörde büyük bir etki yapabilir. Bu makalede profesyonel bir dergi tasarımında olması gereken özellikleri, dergi tasarımını oluşturan elemanları, dergi montaj planını ve farklı dergi tiplerinde ne gibi çalışmalar yapılabileceğini açıklamaya çalışacağız. Bir Sunu Nasıl Hazırlanır Öne Çıkanlar.


Bir sunum oluşturulurken aşağıdaki noktalara dikkat edilmelidir.

Sunumun ilk slaytı kapak sayfasına benzetilebilir. Burada konu başlığı ve hazırlayanlara ait bilgiye yer verilir. Son dönemlerde birçok konu hakkında çok farklı sektörlerden, farklı mağaza ve kişilerden fiyat teklifleri almaktayım.


Tekliflerdeki özensizlik, dikkatsizlik, bilgi eksikliği o kadar dikkat çekici boyutlarda ki sonunda isyan edip " nasıl fiyat teklifi hazırlanmalıdır" diye bir yazı yazma ihtiyacı duydum. Kitapçık Nasıl Hazırlanır Nedir Kitapçık hazırlama için önce konu seçilmelidir. Sonra o konuyu neden seçtiğinizi kısaca anlatabilirsiniz.


Kitapçığınızı hazırlarken büyüklerinizden, öğretmenlerinizden destek ve fikir almaya çalışın. Konunuzu detaylı olarak araştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.