4 Temmuz 2018 Çarşamba

Kadıköy hayvan barınağı gönüllü çalışma

Sosyal mesafeye dikkat ederek gezdirme, bakım, sosyalleştirme tüm görevler yapılıyor. Cuma günümü burada geçiriyorum. Sürekli çalışan aktif gönüllü sayısı 20. Gönüllü başvuru formu doldurmaları isteniyor.


Sonra da bu belgeler Müdürlük tarafından değerlendirilip buna göre kabulü yapılıyor. Daha önce hazırlamış olduğumuz bu listeden, İstanbul’da bulunan barınakların.

Gözlemlerini kaleme alan Murat Çırak’ın yazısını olduğu gibi paylaşıyoruz. Hayvan Barınakları.


Biz, sokak hayvanlarının haklarının korunması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, barınaklardaki sorunların çözümüne katkı sağlamaya yönelik çalışma ve projeleri gerçekleştirmek üzere bir araya gelmiş, dernek kurmuş, gönüllü bir grubuz. Sorumlu: Celal Üner. Küpe Rengi: Kısırlaştırma gönüllü deste. Gelin ve bir köpek gezdirin.


Can dostlarımız için geçici bir yuva olan barınağımızda sahipsiz hayvanları gezdirmek, bakımlarıyla ilgilenmek, onları sevgisiz bırakmamak için gönüllü çalış. Bu barınakta fotoğraf çekmek yasaktır.

Buradaki hayvan sayısı 4civarındadır. Bu engeli kaldırmak için barınağa ve belediyeye baskı yapabilirsiniz. Güçlü ve kişiselleştirilmiş formlar tasarlayarak bağışları, hayvan sahiplenme başvurularını ve gönüllü başvurularını online olarak toplayın.


Bunun için öncelikle aşağıdaki form şablonlarından birini seçin. Bakımevine gelen köpekler bilgisayar ortamında kayıt altında alındıktan sonra iç ve dış parazitlere karşı ilaç uygulaması yapılıyor ve müşahede altına alınıyor.


Bu süreçte hasta olan köpeklerin. Veteriner Hekimlerimiz ve bakıcılarımızla hizmet verdiğimiz merkezimizde, yıl içerisinde tedavisi ve bakımı yapılan 300’e yakın kedi ve köpek sahiplendirilip, sıcak bir yuvaya kavuşturulmuştur. Kadıköy bu konuda duyarlılıkları yüksek olan bir ilçe.


Gece saatlerinde yataklarından kalkarak barınağa koşan hayvanseverler, bar. Türkiye de onlarca hayvan barınağı ya da rehabilitasyon merkezi var. Mutlaka hepsinde yer alan hayvanlar Alibeyköy Barınağı ndakiler gibi değil.


Olcay, Fatih Belediyesi’nde Kontrol. Istanbul Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi Küçüksu Cad. Hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra gönüllü arkadaşlarımla birlikte İstanbul’dan İzmir’e yola çıktık.


Aynı amaca hizmet eden ve inanan insanlar olarak bir olmuştuk. Bizim için en etkileyici kısım hayvanlarla tanıştığımız ve kaldıkları.


Umarız sektörde örnek olacak iş birliklerimizle topluma değer katan projelere imza atmaya devam.

Bademli’deki barınağın tüm ihtiyaçlarının bugüne kadar tamamen gönüllü bir dernek tarafından karşılandığını ifade eden Başkan Altepe, “Bugüne kadar büyük fedakarlıkla burada çalışma yapılmış. Ancak bu kadar hayvanın ihtiyacının gönüllü olarak karşılanması kolay değil. Büyükşehir Belediyesi olarak buraya da gerekli tüm desteği sağlaşacağız. Ateş Böceği İstanbul Ekibi olarak biz de oradaydık.


Marina ile Fenerbahçe antreman sahası arası) Ataşehir. Kulüp öğrencileri, okulda gerçekleştirdikleri mama kampanyası ile tüm okulun katılımını sağlamış,elde edilen besinleri sevimli dostlarımıza ulaştırmışlardır. Bu insanlar ev kadını, emekli, bankacı, uçak mühendisi, sosyolog, öğrenci, vb.


Tüm kentin sorunu olan bir konunun gönüllülük adı altında birkaç özverili insanın üstüne yıkılması kentsel adalete aykırı bir durum. Bu noktada bu zorunlu.


Sokak hayvanlarına yardım eden kuruluşlarda gönüllü olarak projelere katılabilir, yardımlarda bulunabilirsiniz. SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİ Çevre ve halk sağlığı açısından daha güvenli bir ortam oluşturabilmek için, insanların sağlıkları kadar, gündelik yaşamımız içinde yer alan hayvanların sayı, sağlık, kayıt ve üremelerinin kontrolü de önemlidir.


Gitiiğim barınakların detaylarını ayrı bir postta yayınlayacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.