22 Ağustos 2018 Çarşamba

Avukatlara yeşil pasaport verilmeye başlandı mı

Avukatlara yeşil pasaport verilmeye başlandı mı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, başvuru hakkına sahip avukatlar için özel bir talep formu hazırladı. Son dakika haberleri geldikçe sayfamızdan sizinle paylaşmaya devam edeceğiz. Ama geriye kalan -üst düzey devlet memuru olmayan- Türk vatandaşları için “alarm zili” anlamını taşıyor.


Bu yıl baroya kayıtlı olma tarihi ile belirleniyor. Ayrıca son yapılan düzenlemelerle birlikte avukatlara ve özel ihracatçı firmaların temsilcilerine de yeşil pasaport verilmeye başlandı. Yazının devamında bu ihracatçı firmaların ne gibi şartlar taşıması gerektiğini, ihracatçıya yeşil pasaport verilme limitlerini de aktaracağız. Bildiğiniz üzere her devlet memuru da alamaz.


Dün yapılan görüşmelerde, ‘ avukatlara yönelik yeşil pasaport uygulaması’ndaki bir düzenleme, muhalefet milletvekillerinin tepkisini çekti. Kanun Teklifi’nde, ‘büyük müjde’ olarak duyurulan avukatlara yeşil pasaport uygulamasında, “Hakkında açılmış bir soruşturma bulunan avukatların bu haktan mahrum bırakılacağı” ifade edildi. Yeşil pasaport ayrıcalıktır.


Türkiyeye koyulan vize sırasında kazanılmış bir hak. Alma Şartları Nelerdir? Havana Kuralları’nda “yurtiçinde ve yurtdışında serbestçe seyahat etme”nin avukatlık faaliyetinin güvencelerinden biri olarak sayıldığına dikkat çeken Acar, “Ancak, Türkiye, avukatlara hususi pasaport (yeşil Pasaport) verilmesi konusunda ilerleme sağlayamamaktadır” dedi.


Soruyorum sence masa başında ki memurun mu yeşil pasaporta daha çok ihtiyacı var yoksa avukatın mı ? Hala aynı düşüncelerdeysen avukatlara karşı bir kin ve nefret içinde olduğunu çok daha net anlayacağım. Bu arada özellikle dikkatimi çekti. Sadece bulunduğunuz İL NUFUS Müdürlüklerine başvuru yapabilirsiniz.


Bakanlığının yönetmeliğine göre, avukatlara hususi damgalı pasaport olarak bilinen yeşil pasaport verilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Yeni yargı paketi taslağı ve avukatlara yeşil pasaport artı belli oldu.


AKP, uzun zamandır kamuoyunda konuşulan yargı paketini MHP’ye sundu. Yargı reformu staratejisi 1. Ekim’de TBMM açılır açılmaz ilk gündeme gelecek konulardan biri olan pakette, beklentilerin aksine “af” ya da “ceza.


Avukatlara yeşil pasaport vereceğiz’ diyor Cumhurbaşkanı. Ve bir görüntü giriyor ekrana. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, elleri patlarcasına alkışlıyor, koltuğunda sıçrıyor neredeyse ağzı kulaklarında. Haberleri sunanlar bile şaşırıyorlar bu abartılı sevince.


Neye sevindiniz bu kadar” diyorlar. Feyzioğlu’nun, Erdoğan paketin ayrıntılarını açıklarken büyük coşkuyla alkışladığı bölüm ise avukatlara yeşil pasaport verileceği “müjdesi” idi. Bu nedenle yeşil pasaport yenileme işlemleri oldukça kolaydır. Peki bu gerçekten bir “müjde.


En önemli farkı ise yıl geçerlilik süresinin olması ve daha fazla ülkeye dolaşım hakkına sahip olmasıdır. Kasım ayında ise eski pasaportlar geçersiz oldu.


Pasaport renkleri ne anlama gelir sorusunun cevabı çok merak ediliyordu. MEB Telafi eğitimleri takvimini açıkladı.


Devlet okullarında telafi eğitimleri Ağustos’ta, özel okullarda ise Ağustos tarihinden itibaren telafi eğitimleri verilmeye başlanacak. Meslekte yılını tamamlamış avukatlara yeşil (hususi) pasaport verilmesi için yasa teklifi Yasa teklifi CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan tarafından 31. AK Parti, muhalefet partilerine sunduğu yargı reformu taslak metnini kanun teklifi haline getirerek Meclis’e sundu. Devlet memurları ya da eski bürokratlara verilen vize türüdür.


Avukatlara yeşil pasaport verilmeye başlandı mı

Amerika, Kanada,Avustralya gibi ülkeler de yeşil pasaportlulardan vize istenmektedir. Teklif, yıl kıdemli avukatlara yeşil pasaport verilmesini içerirken hukuk mesleklerine giriş sınavı zorunluluğu da getiriyor.


TUTUKLULUK SÜRESİNE SINIR Soruşturma aşamasında, ağır ceza mahkemesi alanına girmeyen suçlarda tutukluluk süresi ayı geçemeyecek. Adalet Bakanlığı’na gönderiliyor.


Avukatlara yeşil pasaport verilmeye başlandı mı

Karar çerçevesinde, uzun zamandır çalışmaları sürdürülen yeni pasaportlar, yarından itibaren verilmeye başlanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.