28 Ağustos 2018 Salı

Satın alinan evden eski malikin tahliyesi

Yeni Satın Alınan Evden Eski Malikin Tahliyesi Müvekkil maliğin içersinde oturduğu bir ev satın alıyor. Satın alınan evin eski malikinin yıldır. Taşınmazın, eski malikin yapmış olduğu tahliye.


Ancak, yeni malikin kiracıyı veya eski maliki tahliye etme hakkı bulunuyor. Peki, yeni alınan evin tahliyesi nasıl olur? Yeni satın alınan evden eski ev sahibinin tahliyesi. Ev satışından sonra eski ev sahibine, evi boşaltması için herhangi bir süre tanınmıyor.


Taraflar arasında başka bir anlaşma olmaması durumunda eski ev. Kanun kapsamında açıklanan nedenlerin doğması halinde kiracı tahliye edilebiliyor.


Satın alinan evden eski malikin tahliyesi

Ancak tahliye etmek için bazı koşullara uymak gerekiyor. Bu madde 348’de net bir şekilde ifade ediliyor.


Eski malikin taraflar arasında başka bir anlaşma olmadıkça evi hemen teslim etmesi gerekiyor. Buna rağmen eski malik evi boşaltmıyorsa, evi satın alan kimse eski malik hakkında "Mülkiyet. Ben konutu satın almadan önce ve şu an an konut içinde eski sahibi oturmakta.


Konutun satın alma döneminde ve işlemler sırasında sözel olarak bana ay içinde çıkacaklarını söylediler. Hayatımda ilk defa bu tip bir satınalma yaptığım için bir tahliye sözleşmesi yapmak. Can DOĞANEL : Arada herhangi bir kira ilişkisi yok. Eski ev sahibi ile kiracı arasında herhangi bir kira sözleşmesinin olması halinde yeni ev sahibi için de söz konusu sözleşme bağlayıcı olmaktadır.


Fakat yeni ev sahibi, kiracıların tahliyesi açısından eski ev sahiplerine göre daha avantajlı konuma sahiptir. Bir mesken satın aldığınızı ancak eski ev sahibi ile problemler yaşadığınızı, eski malikin evi tahliye etmediğini farz edelim.


Bireyler tercihlerine göre dilerse satın aldıkları evde oturan kiracıyı evden çıkarmadan kira almaya devam edebilirler. Kirada oturan biriyim. Tercihleri doğrultusunda satın almış oldukları emlak içerisinde oturan kiracı ile yeni bir sözleşme yaparak eski kira kontratını fesih edebilir ve yeni bir kira kontrat sözleşmesi hazırlayabilirler. Satılan evde kiracı olması durumunda sözleşme devam ediyor.


Sözleşmenin yeni tarafı, evi satın alan kişi olu. Ancak, evi satın alan yeni malikin eve ihtiyacı olması halinde kiracısından evi tahliye etmesini isteyebiliyor. Peki yeni satın alınan evden kiracı nasıl çıkartılır?


Herhangi bir gayrimenkulün satın alınmasının ardından, yeni ev sahibi ayni malik, eski ev sahibi ile aralarında kira sözleşmesi olan kiracının doğal olarak tarafı haline gelmektedir. Davacı kiralananı 08. Ev satın alınacaksa eski ev sahibinden bu depozito temin edilmeli veya evin bedelinden bu miktar düşülmelidir. Bu şerh, kiracının yükümlülüklerini yerine getirdiği sürece kira sözleşmesi boyunca evden çıkartılamayacağı anlamına geliyor.


Tapunun bu şerh ile birlikte satın alınması durumunda yasal olarak mevcut kira sözleşmesinin şartlarının da kabul edildiği anlamına geliyor. Almak istediğiniz evde kendiniz oturmak. Kontratı ay sonra doluyor. Tadilat yapıp satmak için tahliyesini istiyoruz.


Satın alinan evden eski malikin tahliyesi

Kendi oturduğumuz evimiz var. Nasıl bir ihtarname çekmemiz gerekiyor? Yani bu durumun kiracıya yazılı. SORU satın alınan evdeki kiracının tahliyesi.


Ancak, ev sahibi haklı gerekçelerinin olması halinde kiracısının tahliyesini isteyebiliyor. Ev sahibinin haklı gerekçeleri Borçlar Kanunu ’nda açıkça belirtiliyor. Daire satın Aldım eski ev sahibi çıkmıyor napcam :( Daha Fazla.


Satın alinan evden eski malikin tahliyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az. Misafir (Mobil) - Masaüstü, Mobil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.