21 Eylül 2018 Cuma

Basit usul beyanname vermeme cezası

Elektronik ortamda beyanname verilmesi mecburiyetine uyulmaması halinde kesilmesi gereken özel usulsüzlük cezası, beyannamenin kanuni süresinin sonundan başlayarak elektronik ortamda gün içinde verilmesi halinde onda bir oranında, bu sürenin dolmasını takip eden gün içinde verilmesi halinde ise beşte bir oranında uygulanıyor. Mükerrer Resmi Gazete de yayımlanan 5Sıra No. Beyanname Vermeme Cezası.


Bir kimsenin bir durumu resmi kuruluşa bildirmek için verdiği yazılı bildirime beyanname denir. Birincisi kağıt üzerinde ikincisi ise elektronik ortamda.


Basit usul beyanname vermeme cezası

Katma değer vergisi beyannamesi 2. Muhtasar vergisi beyannamesi 3. Geçici vergi beyannamesi 4. Kurumlar vergisi beyannamesi 5. Yıllık gelir vergisi. Odasının sitesinde dilekçe örnekleri mevcut. Vergi Usul Kanunu 3inci maddesine aykırı fiil işlendiğinde vergi ziyaı cezası doğmaktadır.


Vergi çıkması ve pişmanlık talep edilmemesi durumunda beyaname ancak kanuni süresinden sonra seçeneği seçilerek beyan edilebilir. Bu durumda çıkan verginin % 50′si oranında. Cezai işlemle karşılaşmamak için ne yapmalı?


Kimler Basit Usul Olamaz? Emlak vergisi beyanname vermeme cezası. Verginin ilk taksiti - Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor.


Zamanında beyannamesini vermeyen basit usul mükellefine ne ceza kesilir? Vergi ziyaı cezası, verginin % 50’ sidir. Usulsüzlük cezası ise, her ne kadar beyanname takdir komisyonuna sevk edilmese dahi, tarhiyat re’sen takdiri gerektirdiğinden iki kat uygulanacaktır.


Bu şekilde tespit edilen vergi ziyaı cezası ve usulsüzlük cezası mukayese edilecektir. Bu suç için, miktar itibariyle hangisi ceza. Kazancı basit usulde tespit edilenler.


Gelir vergisinden muaf esnaf. Sermaye şirketleri. Yukarıdakiler dışında kalıp beyanname usulüyle gelir. Satış olmasa bile BOŞ BEYANNAME verilmesi gerekiyor.


Vermesi gereken çok sayıda aylık beyannamesini vermemiş olduğunu fark eden bir mükellefin pişmanlık hükümlerinden yaralanmak istemesi halinde her beyanname için bin liradan fazla (ikinci sınıf tüccarlarda 5TL dan fazla) özel usulsüzlük cezası ödemesi gerekecektir. Merhaba, forumu ilk kez ziyaret ediyorsanız buraya tıklayarak kayıt olabilirsiniz. KULLANICI ADINIZLA BİRLİKTE" e-posta atınız.


Basit usul beyanname vermeme cezası

Uygulanacak Tutar (TL) MADDE 353. Bilindiği üzere 4sıra nolu V. K Genel Tebliğinin 16. E beyanname verilmemesi nedeniyle usulsuzluk cezası itiraz dilekçe örneği.


Gündem Konkordato Yargıtay Kararları Danıştay Kararları Vergi Hukuku Ceza Hukuku Barolar Birliği. Nasıl başvuru yapılır? Peki, beyanname vermeme cezası nedir?


Basit usul beyanname vermeme cezası

Kira gelirleri beyan edilmez veya. Ayrıca, mükellefe tebliğ edilmek şartı ile yeniden günlük mühlet verilir. Aynı şekilde kira gelirini düşük gösterenler de istisnadan yararlanamazlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.