21 Eylül 2018 Cuma

Boşanmada 2 çocuğun velayeti kime verilir

Hakimler tarafından çocuğun menfaati değerlendirilirken, hangi ebeveynin çocuğa daha iyi bir gelecek sağlayacağı, çocuğun kimi tercih edeceği ya da çocuğun. Boşanmada çocuğun velayeti kime verilir ? Bu karar esnasında dilerse uzman kişilerden, pedagoglardan yardım alabilecektir. Hakim, karar verirken öncelikle çocuğun yararını gözetmektedir. Seçimi Önemli midir?


Velayetinin Babaya Verildiği Durumlar.

Bu kararı hakim bilirkişilerle de görüşerek çocuğun yüksek menfaatini düşünerek verecektir. Bu kararın verilmesinde toplumda zannedildiğinin aksine tarafların maddi durumunun tek başına bir etkisi yoktur. Ayet Metehanoğlu Mete konu hakkında bilgilendiriyor.


Söz konusu imkanların çocuk açısından ne kadar yeterli olduğu çocuğun velayetini alma noktasında etkili olacaktır. Aldatmada çocuğun velayeti kime verilir ? Kiz cocugu velayeti kime verilir, boşanma davalarında velayet kime verilir, boşanmada çocuğun velayeti kime verilir, mahkemede kiz cocugu kime verilir, boşanma davasnda 7yaşındaki kızın velayeti kime verilebilir, bosanmada aldatmada cocuk kime verilir, bosanma davasinda kiz cocugu kime verilir, boşanmalarda kız çocuğu kime verilir.


Bu noktada çeşitli kıstaslar kabul edilmiş olup, her bir somut olayda hakim bu kıstaslara göre velayetin eşlerden hangisine verileceğini belirler. Aile Mahkemesi hakimlerinin dikkat ettiği hususlar, tamamen çocuğun menfaatlerinin üst düzeyde korunması yönündedir.

Dava sonunda ise kalıcı olarak velayet verilir. Bosanmada-cocuk- velayeti -neden-anneye-verilmez, çocuğun velayeti hangi durumlarda anneye verilmez, boşanma çocuğun velayeti, velayet hangi durumlarda babaya verilir, boşanma davalarında çocuğun velayeti kime verilir, hangi durumlarda. Merhabalar eski evliliğimde biri diğeri yaşında çocuğum var. Bu kişide de madde bağımlısı kardeşi ile aynı evde yaşıyor.


Boşanan çift ortak velayet alabilir mi? Müşterek çocuğa sahip eşler, boşanma sürecinde velayet konusunda anlaşma sağlayamadıkları takdirde, çocuğun velayetinin yargılama süresince geçici ve yargılama sonrasında da kalıcı olarak kime verileceği hâkim tarafından karara bağlanmaktadır.


Mesela, çocuğun bedeni ve fikri gelişmesi tehlikede bulunur veya çocuk tamamen ortada kalırsa, hakim çocuğu anne ve babadan alarak bir aile yanına ya da bir müesseseye yerleştirebilir. Ana yanında kalmasının çocuğun bedeni, fikri, ahlaki gelişmesine engel olacağı yönünde ciddi ve inandırıcı deliller bulunmadığı ve hemen meydana gelecek tehlikelerin varlığı da ispat edilmediği halde ana bakım ve şefkatine.


Geçtiğimiz günlerde görülen mahkemede, çocuğun da velayetinin anne C. T’ye ortak verilmesi karara bağlandı. Ancak boşanmada çocuğun bırakıldığı tarafa ait olan velayet, diğer tarafın açacağı bir velayet davası ile gerekli şartlar varsa ve çocuğun menfaati bunu gerektiriyorsa mahkeme tarafından çocuğun velayeti çocuk kendisine bırakılandan alınıp, diğer tarafa verilebilir. Buna velayet davası diyoruz.


Peki, boşanmada çocuğun velayeti kime verilir ? Hâkim, boşanmada çocuğun velayeti ile ilgili karar verirken öncelikli olarak çocuğun yararını gözetir. Yine eşler arasında görülmekte olan boşanma davasının en önemli sonuçlarından birisi de müşterek çocuğun velayetinin taraflardan hangisine verileceğidir.


BOŞANMA DAVASINDA ÇOCUĞUN VELAYETİ KİME VERİLECEĞİ NASIL BELİRLENİR? Aile mahkemesi hâkimi, kanundaki velayet şartlarının oluşup oluşmadığına bakar.

Yapılan yargılamada çocuğun menfaatleri nazara alınarak karar verilmektedir. Evlilik birliği devam ettiği sürece velayet eşlerden her ikisine aittir. Diğer bir deyişle kural olarak yetişkin olmayan çocuğun velisi anne ve babasıdır.


Fakat yine de çocuğa rağmen boşanmaya karar veren çiftler çocuğun velayet hakkı nın da kendisine verilmesini ister. Ortak velayet şartları, yargı kararlarını ve uluslararası düzenlemeleri incelemeden önce “velayet” kavramını açıklamamız yerinde olacaktır.


Bu davalarda çocuğun yaşı ve cinsiyeti velayet hususunda önemli bir etkiye sahiptir. Hâkim velayet hususunda karar verirken, çocuğun yaşındaki ihtiyaçlarına göre karar vermek durumundadır. Evlilik süresi içerisinde anne ve baba velayeti birlikte kullanırlar.


ETİKETLER: yaşındaki çocuğun velayeti kime verilir, aldatmada çocuğun velayeti kime verilir, boşanma davası velayet, boşanmada erkek çocuğun velayeti kime verilir, çocuğun velayeti kaç yaşında babaya verilir, engelli çocuğun velayeti kime verilir, eşini aldatan anneye velayet verilirmi, istanbul boşanma avukatı. Konu etiketleri: boşanmada çocuğun velayeti kime verilir, boşanma davalarında velayet, boşanmada erkek çocuğun velayeti kime verilir, boşanma davalarında çocuğun velayeti kime verilir, boşanma davasında velayet, boşanma davası çocuk, boşanma davalarında çocuğun velayeti, boşanmalarda çocuğun velayeti kime verilir, boşanma davasında erkek çocuğun velayeti.


Ben yaşında 17ay önce eşimle anlaşmalı olarak boşandım ve o zaman yaşında olan oğlumun velayeti bende kaldı eski eşim şu anda boşanmamıza sebep olan adamla evlendi ve oğlumun velayetini evli olduğu için geri alabileceğini söylüyor bu mümkünmüdür ve kişisel görüş günlerimiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.