28 Eylül 2018 Cuma

Boşanmada çocuğa nafaka ne kadar

Ali bey merhaba ben sene önce anlaşmalı eşinden boşandım kızım var velayeti bende yani annede ayrıldığımız zaman Benim maaşım iyidi o iş yerinden de ayrıldım ama şimdi maaşım çok az aldığım 5tl nafaka kızlarım için yeterli olmuyor ki düzenli de ödemiyor zaten bu 5tl yi yükseltme şansım oluyor mu kendisi maaşı şuan ne kadar bilmiyorum ama devlet. Benim nafaka miktarını artirmadigimi, çocuğa her ay 7tl giyim masrafı yaptığını ( bu yalan çünkü hersene tüm yazlık kışlık çamaşır ve ayakkabı ihtiyacını ben alıyorum ) oglum yaşında 3. Etüt merkezine gönderdiğini senelik 3. Türk Medenin Kanunu’nun 327.


Memurların ya da asgari ücretlilerin ödeyeceği nafakalar ile ilgili düzenlemeler yapılmıştır.

Medeni Kanun bu anlamda nafaka bağlanması için evliliğin belirli bir süre devam etmesi şartı aramamıştır. Adalar boşanma avukatı bulmak önemli bir süreçtir.


Bu sadece eşlerin mülkiyet çıkarlarını korumameselesi değildir. Fakat aynı derecede önemli olan, insan ve kişisel itibarının korunmasıdır. Yani kadının evlilik devam ederken sahip olduğu sosyal ve ekonomik imkanlar boşanmada kusurlu olan koca tarafından kendisine sağlanmalıdır.


Hukuk sistemimizde de çeşitli nafaka türleri öngörülmüş olup sadece eşlere veya çocuklara. Birden fazla çocuğun olması durumunda çocuklar için verilen olan nafakanın miktarı, her bir çocuğun ihtiyaçları göz önünde bulundurularak belirlenecektir.


Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bu konuda öncelikle dikkat edilmesi gereken nokta çocuğun hayat kalitesinde ve menfaatinde bir azalma olmaması dikkate alınarak belirlenmesidir. Nafaka bu doğrultuda belirlenmelidir. Bu durum gerçekte bir alacak davasıdır.


Tazminat davasından bağımsız olarak yürütülür. Dosyadaki delillere göre, davacı her ne kadar Adnan Menderes Üniversitesi Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu mezunu olsa da dava tarihi itibariyle halen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde 3. Ancak alacak davasının.


Davalı babanın ise adliyede. Yukarıdaki kanun hükmünde de belirtildiği gibi eğitimi devam eden çocuğa, ana ve baba eğitimi sona erinceye kadar bakmakla yükümlüdür.


Yaklaşık yıldır ilk eşimden olan kızıma heryıl artarak buyıl itibarı ile 150ytl aylık nafaka ödemekteyim. Ve 3yıldır işsizim. Annemin emekli aylığı ile geçinmekteyiz.


Hayat şartları ve çocukların büyümesi okul masrafları gibi nedenlerle zorlanmaya başladık. Boşanmada nafaka ile maaş arasında oransal bir rakam vermek mümkün değildir.


Böyle bir oran da yoktur. Bu oranı nafaka miktarının belirlenmesinde dikkate alınan bir oran olarak anlamak yanlış olur. Boşanma davasında nafaka ve tazminat oranı, maaşın 4’te 1’idir.


Maaşta birden fazla haciz.

MAAŞ VE ÜCRETLERDE NAFAKA MİKTARI HESAPLAMA. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kananu’nun 93. Maddesi”Bu Kanun gereğince sigortalılar ve hak sahiplerinin gelir, aylık ve ödenekleri, sağlık hizmeti sunucularının genel sağlık sigortası hükümlerinin uygulanması sonucu Kurum nezdinde doğan alacakları, devir ve temlik edilemez.


Dükkandaki Ürünler. Söylediğim gibi siz talep etmeden hâkim nafaka bağlamaz. Masrafın ne kadar olacağı şehirlere göre hatta avukatlara göre değişiklik göstermektedir.


Aynı şekilde nafakanın ne kadar olacağı konusunu da hâkim takdir edeceği için şimdiden birşey söylemek mümkün değil. Boşanmada çocuğa nafaka ne kadar sorusunun da cevabı, nafaka ödeyecek kişinin mali durumuna göre değişiklik gösterir. Yaşam şartlarının değişmesine bağlı olarak anlaşmalı boşanmada mutabakata varılan iştirak nafakasının miktarıyla ilgili sonrasında ek olarak mahkeme açılabilir. Bu nafaka çocuğa reşit olana kadar ödenir.


Eğer çocuk yaşını doldurmuş ise iştirak nafakası kesilir. Lakin iştirak nafakası kesilen çocuk eğitimine. Söz konusu olan iştirak nafakası ile kusur.


Ama çocuk yaşını geçtiği için anne yaşından sonraki dönemden başlamak üzere çocuğun öğrenim hayatının sonuna kadar babadan nafaka alabilmek için ne yapmalıdır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.