23 Ekim 2018 Salı

Kanada iltica aile birleşimi

AİLE BÜTÜNLEMESİ ve AİLE BİRLEŞİMİ. Türkiye vatandaşlarının işlemleri mahkeme sürecine gerek görülmeksizin hızlandırılmış şekilde yapılacak. Yetkililer buralarda yapılan talepleri ön değerlendirmeye alır ve uygun buldukları dosyaları Göçmenlik İltica Kurulu’na (IRB) iletir.


Belgelerin asılları ve ikişer adet fotokopileri ile ibraz edilmelidir. Gerekli vizenin ancak her iki eşin yaşını doldurduğunda verildiği dikkate almanız rica olunur.


Yaklaşık ay sürüyor.

Talep edilen belgeler arasında resmi davetiye, dil sertifikası, pasaport, başvuru formu, ikametgâh, onaylı nüfus kayıt örneği gibi belgeler yer alır. Aile Birleşimi Vizesi Belgeleri. Başvurların ne kadar önce.


Avusturya Göçmenlik Şartları. Aynı zamanda müsamahalı oturum iznine sahip olan kişiler de aile bireyleri ile aile birleşimi yapma hakkına sahip değildir. KANADA OTURUM VE ÇALIŞMA İZNİ.


Ara Gelişmiş arama. Bu da oturum benzeri bir çalışma olup bir kısım farklı bilgiler içerilen belgelerin hem asıllarının hem fotokopilerinin ibraz edilmesi önemlidir.

Mümkün olan ülkeler var mıdır? Son Dakika Haberleri. Bilgisi olan var mı arkadaşlar? Darbe girişiminden sonra Türkiye sokaklarında başlayan iç savaşın ardından, can güvenliğini tehlikede hissedenler sığınma hakkı ya da iltica hakkı konusunda araştırmalara başladı.


Adı geçen direktif Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerden, yani üçüncü ülkelerden evlilik yapıp aile birleşimi yolu ile Avrupa Birliği üyesi ülkelere gelmek isteyenlerin durumunu düzenleyen bir alt sınırdır. Başka bir tesiste bulunan aile üyeleriniz varsa, aile birleşimi gerçekleştirme olanağınız vardır.


Ticareti Mağdurları 4. Uzun süreli ikamet izinleri 4. Göç işlemlerine itiraz ve idari yargı yolu 4. Uluslararası hukuka göre, ülke sınırına ulaşan herhangi biri “ırk, din, milliyet, siyasi görüş veya belirli bir sosyal gruba üyelik nedeniyle zulüm, savaş veya şiddet gibi unsurlardan dolayı ülkesinden kaçmak zorunda kalmışsa. Yurt dışında yaşayan bir kişiye aile üyelerini almak isteyenlere aile göçü denir.


Kanada gelişmiş bir ülkedir ve her yıl birçok göçmen aile göçü için başvurmaktadır. Merhabalar, Kanada ’da uzun süreli ikamet ve bu ülkede istihdam edilebilmek için Kanada çalışma vizesi alınması gerekiyor.


Yükseköğretim gerektiren meslek dallarında iş görüyor olanlar bu vize türüne başvuru yapabilecekleri gibi yükseköğrenim gerektirmeyen meslek gruplarına sahip olan kişiler de Kanada çalışma vizesine başvurabilirler. Dublin Prosedürü, Duldung, oturum izni, Mavi Pasaport (Blauer Pass), güvenli ülkeler, gönüllü dönüş, süresiz oturum izni, sınır dışı edilme, ikamet kaydı (Anmeldung) ve daha fazlasıyla ilgili.


Anlaşmaya göre ayda en fazla bin kişi aile birleşimi yoluyla gelebilecek. Kanada, dünyadaki en cömert aile birleşimi göçmenlik programı yürüten ülkesi olmaktan gurur duyuyor.


Vize başvuru için bizleri arayın.

Yapılacak sponsorluk başvurusu neticesinde sponsor edilen aile üyeleri Kanada ’da göçmen statüsü kazanırlar. Kanada’da ikamet eden bir akrabanızı veya arkadaşınızı ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, “Kanada akraba ve arkadaş ziyareti vizesi” olarak da bilinen turistik vize kategorisi kapsamında vize başvurusu yapmak durumundadır. Koronavirüs salgını aile birleşimini de zora soktu.


Salgın döneminde Almanya’daki aile üyelerinin yanına yerleşilmesi için verilen aile birleşimi vizelerinde rekor düşüş yaşandı. Kanada ’da dört göçmen grubu bulunmaktadır: aile sınıfı ( Kanada ’da yaşayan Kanadalıların yakın akrabaları olan kişiler), ekonomik göçmenler ( nitelikli işçiler ve iş adamları), diğerleri (insani nedenlerle göçmen olarak kabul edilen kişiler) ve mülteciler (kovuşturma, işkence veya haksız cezalandırmadan kaçan kişiler).


Bu sayfada kısaca bu başvurunun koşulları ve prosedürün iyi geçmesi için işlemlerin nasıl yapıldığı açıklanmaktadır. Temel ilkelerinden biri “aile birleşimi” olan Kanada göçmenlik yasası, Kanada vatandaşı ve göçmeni olan kişilere bazı aile üyelerini sponsor etme hakkı tanımaktadır. Fotoğraf çekildiği esnada kişinin yüzünü gözünü alnını kapatacak herhangi bir aksesuar veya örtü olmamalıdır.


Kanada ’da sınırda ya da ülke içinde siyasi sığınma başvurusunda bulunanların doldurmak zorunda oldukları bir formdur. Basis of Claim ya da kısa adıyla BOC - iltica talebi temeli-formu olarak tercüme edilebilir.


BOC formu ilk iltica başvurusu yapıldıktan içinde teslim edilmek zorundadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.