4 Ekim 2018 Perşembe

Kiracıya icra takibi dilekçesi

Kiracıya icra takibi dilekçesi ! Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi, kiracısı için icra takibi başlatabiliyor. Kiraya veren, kiranın ödenmesi ile birlikte aynı zamanda tahliyesini de istiyorsa, ilamsız tahliye takibi yapması gerekiyor. YTL’nin tahsilini istemiş, ödeme emri davalıya 18. Davalı takibe itirazında sözleşmedeki imzasını kabul etmiş, sözleşmenin davacı tarafından iradesine aykırı olarak.


Alacaklının süresi içerisinde icra mahkemesine başvurmazsa aynı kira alacağından dolayı ilamsız tahliye takibi yapamaz.

Hakkında ilamsız icra takibi çıkartılan kiracı, takibe icra. Avukatsız olarak icra takibi yapmak isteyen vatandaşlarımız için hazırlamış olduğumuz, icra. Kirasını ödemeyen kiracıya icra takibi nasıl yapılır? Kira kontratı, ev sahibinin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak biliniyor.


Bu durumda icra mahkemesinde açılacak tahliye davasında icra hakimi kiracıya takip konusu borcu ödeyip ödemediğini sormakta. Borçlu borcu ödemediğini beyan eder yahut borcu ödediğini beyan etmekle birlikte ödemeye ilişkin makbuz ibraz edemezse mahkeme derhal mecurun tahliyesine karar vermektedir. Türkiye’nin her yerindeki icra daireleri yetkilidir, yani ilamlı takip herhangi bir yerdeki icra dairesinde başlatılabilir.


Borçluya gönderilecek icra emrinde, borçlunun ilamda yazılı borcu gün içinde ödemesi ihtar olunur. Bu makalemizde İcra takip dilekçesi örneği dilekçeleri İcra takip formu, takip nedir, nasıl yapılır, takip ne demek, takip dosyası nasıl hazırlanır, İcra takibi nasıl açılır konusundan bahsedeceğiz.

Yukarıda bulunan download butonuna tıklayarak icra takibi örneğini bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Bu ödeme emirlerinde yer alan süreler, kiracının borcunu ödemesi için kendisine kanunen tanınmış sürelerdir. Bunun üzerine davalı aleyhinde tahliye talepli olarak icra takibi başlatılmış ve Örnek No :ödeme emri …. Tarihinde tebliği edilmiştir.


Borçlu bu tebliğ tarihinden itibaren gün geçmesine rağmen itirazda bulunmamıştır. TL taksitle ucuz ev fırsatı! Türkiye’ de bulunan tüm icra daireleri yetkili konumdadır.


Ben bu konuda en hızlıyım diyen avukat bile, aydan önce dosyayı tahliye aşamasına getiremez. Kiralayanın günlük takip yapmasını ne şekilde değerlendirmeniz gerektiğini ben size arz edeyim: 1- Acemidir, günlük takibi bilmiyordur. Sizden memnundur, tahliye arzu etmiyor, sadece kiranın ödenmesini. Bu durumda itirazın kaldırılması için, kiraya verenin icra mahkemesinden dava yoluyla talepte bulunması gerekecektir.


SONUÇ : Açıklanan nedenlerle, icra takibine, ödeme emrine, faize, faiz oranına, borca itiraz etmiş olduğumuzdan Müvekkil hakkında açılan icra takibinin durdurulmasına karar verilmesini bilvekale talep ederiz. Sitemizde matbu olarak bulunan icra dilekçesi �. Takibi, Mahkeme ilamına dayanılarak yapılan İcra Takibidir.


Alacaklı, bu mahkeme ilamını İcra Dairesine vererek İlamlı İcra Takibi Nasıl Yapılır. Dilekçesi Örneği -3- T. Bu icra takibi yolunda kiracıya ödenmemiş icra bedellerinin ödenmesi talep edilir. Ev sahibinin kiracıya icra takibi başlatabilmesi için noterden ilk olarak kiracıya ihtarname çekmesi gerekiyor.


Bu ihtarnameye rağmen kiracı gün içerisinde kira borcunu ödemezse ya da kira borcuna gün içerisinde itiraz etmezse bu durumda ev sahibi icra takibi başlatabiliyor.

Ancak alacaklı olduğunu iddia eden taraf haksız bir şekilde ilamsız yola icra takibi başlatmıştır. Alacaklı kişi, istediği icra dairesine giderek süreci başlatabilir.


Borca itiraz dilekçesi icra takibinin başlatıldığı icra müdürlüğüne verilmelidir. Bu günlük borca itiraz süresi geçtikten sonra icra takibi kesinleşir. Ve ancak borçlunun ağır bir hastalığı veya ödeme emrine gün içinde itiraz etmesini engelleyen makul bir sebep varsa bu durum ortadan kalktıktan sonra gün içerisinde icraya itiraz edebilir. Bu tutara kadar yapılan başvurular tüketici lehine sonuçlanırsa yaptırımı vardır.


Borçlu tarafından itiraz edilmez ve iade edilmezse.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.