24 Mayıs 2019 Cuma

Kurslarda devamsızlık hakkı

Eğer 1saatlik bir kursa gidiyorsanız, bu kursa toplamda saat devamsızlık hakkınız bulunur. Ortaokul ve lisede devamsızlık hakkı kaç gün sorusu, her dönem on binlerce öğrencinin yönelttiği sorular arasında yer alıyor. Derslerini bazı nedenlerden dolayı aksatmak zorunda.


Ortaokul devamsızlık hakkı ve lise devamsızlık hakkı belli oldu. Tabi bu öğrencinin okula hiç gelmeden geçeceği anlamına gelmemektedir. Devamsızlık Hakkı Kaç Gün?


Ortaokulda günden fazla devamsızlığı olan öğrenciler okulu geçebilmesi için Şube Öğretmenler Kurulu‘ndan geçer onayı alması gerekir. Lise son sınıf devamsızlık hakkı ise normal koşullarda diğer lise sınıflarıyla aynı şekildedir ama özellikle üniversiteye hazırlık sürecinde okula gidemeyen çok sayıda öğrenci olduğu için dönem dönem devamsızlık afları çıkabilmektedir. Yani 1saatlik bir kursta toplamda saat devamsızlık hakkı bulunur.


Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde belirlenmiştir. Kurslarda devam zorunluluğu şartı var.


Kurslarda devamsızlık hakkı

Fakat başka bir dönemde öğrenci yine bir kursa kayıt yaptırabiliyor. MEB tarafından yapılan açıklama haberimizde.


Kurum Açık Öğretim Bürosu İle Açık Ortaokul Ve Açık Lise Kayıt İşlemleri, Belge Teslimi, Kitap Dağıtımı Vb. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.


Kurslarda devamsızlık hakkı

Yönetmelik maddesi kapsamına giren öğrencilerin günlük devamsızlık süresinden yararlanabilmesi için "özürsüz devamsızlık " süresinin günden fazla olmaması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafında öğrencilere ihtiyaç olması durumunda okula gelmemelerini sağlayan hakka " devamsızlık hakkı " denir. Kursiyer sayısı kişinin altına düşmesi durumunda kurs kapanır.


Ortaokulda gün den fazla devamsızlığı olan öğrenciler okulu geçebilmesi için Şube Öğretmenler Kurulu ‘ndan geçer onayı alması gerekir. Karnelerin alınmasına sayılı günler kala lise öğrencilerinin devamsızlık endişesi arttı. Toplam günlük süre devamsızlık hakkıdır. Süre günü geçerse raporda tutuklu olmakta fayda etmiyor.


En az öğretim yılında takdir alanlara üstün başarı belgesi. Rezervasyon yaptırılan kursa katılmama, geç gelme, zamanından önce dönme ya da bir kursu yarıda bırakma veya diğer devamsızlıklar (örn. hastalık) durumunda, kurs ücretinin iadesini talep etme hakkı bulunmamaktadır.


EBA kurs devamsızlık bilgisinin daha iyi anlaşılması için bir örnek verelim. Ancak yıllık izin zamanını belirlemek işverenin yönetim hakkı kapsamında olduğundan, işçinin kendiliğinden ayrılması söz konusu olamaz. Bu oran aşılırsa, kursiyer, derse devam edemez ve sertifika alamaz. Ayrıca, ceza olarak yıl boyunca KOMEK’te herhangi bir kursa kayıt yaptıramaz.


Kurslarda devamsızlık hakkı

Lise öğrencilerin gün normal, gün de raporlu olmak üzere toplam günlük devamsızlık hakkı vardır. Ortaokulda devamsızlık hakkı Ortaokulda devamsızlık yapan öğrenciler bu sınırın ne kadar olduğunu sormaktadırlar.


Ancak aşağıda sayacağımız bazı özel durumlarda bu süre güne kadar uzayabilir. Yani toplamda gün de özürlü, mazeretli olarak devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Lisede devamsızlık hakkı kaç gün? Bu öğrenciler, bir sonraki eğitim öğretim yılında okula devam ettirilecek.


Bu sürelerden fazla mazeretsiz devamsızlık yapan adayların kurs ile ilişiği kesilir. Kurs süresince adayların en fazla gün rapor hakkı bulunmaktadır.


Sağlık raporuna dayalı hastalıklar, tabii afetler, anne, baba ve. Liselerde devamsızlık süresi özürsüz günü, toplamda günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.