Peynir pişmiş sonra, soğutulmuş ve tuzlu su koymak bir süre boyunca bir. Suluguni peynir çeşidi herhangi bir biçimde olabilir yiyin. Uygun süngersi peynir, plastik (gevrek olmayan), diş üzerinde hafif tuzlu biraz "kauçuk".
Gürcistan peynir, Adigeler, Erivan, yemek içerir. Ojaleshi: Ülkenin yüksek kesimlerinde yetişen üzüm çeşidi. Tsalikouri ve Tetra: Sıklıkla beyaz şarap üretiminde kullanılıyor. Kırmızı şarap üretiminde kullanılıyor.
Değişken iklim yapısı bir yandan Karadeniz’in verimliliğini ve sahil etkisini, bir yandan da geniş dağlık arazilerin besin zenginliğini Gürcü mutfağını etkilemiş. Kars çeçil peyniri, Erzurum çivil peyniri ve Trabzon tel peyniri benzer şekillerde üretilen peynir çeşitleridir. Kuymak ve mıhlamada rahatlıkla kullanılabilir. Gürcü pidesi haçapuri’den peynir çorbasına çeşitli peynirlerinden mantısına kadar birçok lezzeti tattık.
Pizza gibi taş fırında pişirilen Haçapuri’nin üstündeki peynir kızarırken, içindeki peynir iyice eriyor. Gürcü Mutfağı’nın sevilen lezzetlerinden, Haçapuri’nin bütün çeşitleri inanılmaz lezzetli, denemenizi tavsiye ederiz. Dağlarda daha çok kuzu eti kullanılır, bazı bölgelerde peynir, mantar ve patatesli çeşitleri yapılır. Maydanozlu çeşidi “Kalakuri Khinkali”, maydanozsuz çeşidi ise “Khevsuruli Khinkali”dir.
Ideal hinkalinin pili ile. Cheese Life Magazine Dergisi’nin Editörleri Artvin’in Peynir Çeşitlerini Derginin Son Sayısında Ele Alacaklar Artvin Ticaret Ve Sanayi Odası (ARTSO) ’nda gerçekleştiren basın toplantısına Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Dursun Okur, Derginin Editörü Prof. Yavuz Öztürkler ve Cheeselifemagazine Dergisi Yazı İşleri Müdürü Avukat Metin Öztürk, Artvin.
Dahası Artvin’de ne yazık ki bir peynir şehri olduğunun, peynir potansiyelinin. Denemeden geçmeyin! Herhangi bir peynir gibi, suluguni şarapla mükemmel bir şekilde birleşir.
Zeytin, fasulye, salatalık yapacak mükemmel tamamlayıcı. Pratik olarak, tüm süt çeşitleri Gürcü peynirini yapmaya uygundur: inek, keçi, koyun, ama geleneksel reçete koyun sütünü kullanma anlamına gelir. Tabaka Adı sanırım böyleydi. Jardan Caddesinde, Sülfür hamamlarının karşısında bir Azeri lokantasında.
Modern binalar, hareketli mekanlar, hoş kafe ve restoranlar, geniş meydanlar, rengarenk heykel ve anıtlar ve alabildiğince yeşil doku kente gelenleri karşılıyor. Karadeniz boyunca uzun bir sahil şeridinde uzanan şehrin dört bir yanında huzur hakim.
Ayrıca: peynir çeşitleri, küme, füme balık, iç ceviz satın alabilirsiniz. Ama biraz önce de söylediğim gibi, dünyaca ünlü olan, Gürcü şarapları var. Hediyelik eşya için: bulvardaki seyyar satıcılar veya Milli Park içindeki akvaryum girişindeki marketten, değişik objeler satın alabilirsiniz. Para bozdurmak için acele edip tüm paranızı hava alanında bozdurmayın.
Hava alanında kur 0. Türk Lirası etmekteydi. GEL iken şehir merkezinde 0. Kökenli bir peynir çeşidi. Yumurtalı, sucuklu ve peynirli çeşitleri vardır. Peynir ve yumurta gibi malzemeler kullanılarak hazırlanan ve pideye benzer görünümü ile dikkat çeken Haçapuri, mutlaka tadılması gereken yiyecekler arasında bulunmaktadır.
Peynir yapımı ortaya çıktığında tam olarak söylemek mümkün değildir. Bununla birlikte, hayvanların evcilleştirilmesinden sonra, çeşitli reçeteli karışımlar oluşturmak için mayalanmış süt mayası uygulama kabiliyeti geniş bir kapsam kazanmıştır.
Peynir çeşitleri çok çeşitlidir ve dikkate almayı hak eder. Peynir en güncel çeşitleri, belirli bir yerel ayar veya kültürüne dayanması da.
Bunların başlıcası: Hevsuruli (ხევსურული) Kahuri (კახური) Kalakuri (ქალაქური) – Domuz ve sığır eti karışımı malzemeden hazırlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.