24 Temmuz 2019 Çarşamba

Statik web sitesi nedir

Statik web sitesi nedir

Statik web sitesi nedir ? Bu web siteleri web tasarım bilgisi olmayan kişiler tarafından güncellenemez. Eğer sizinde sitatik bir web siteniz var ve web tasarım bilginiz yoksa bu web sitelerini güncelleyemezsiniz.


Kod yapısı olarak HTML ya da XHTML ve bunun yanında CSS ve Flashbarındırabilen yapılardır. Küçük ve orta ölçekli firmaların genellikle tercihi bu tip web siteleridir. Bir veritabanı kullanmazlar ve yönetim panelleri yoktur.


Statik web sitesi nedir

Eğer içerik güncellemesi gerekirse sunucuya FTP (dosya transfer protokolü) kullanan bir program ile bağlanıp güncelleme yapılabilir. Dinamik web siteleri, statik web sitelerinden daha fazla kullanıcı etkileşimi sağlar. Veri tabanının olmaması, siteyi herhangi bir bilginin güncellenme şansından yoksun bırakmaktadır.


Bu nedenle statik web sitesinde oluşturulan bir bilgi, değiştirmeye imkan vermemektedir. Kaynaklarını veri tabanından almayan ve tamamen HTML ile kodlanan sitelere statik web site denir. Bu, sitenizi ziyaret eden herkesin aynı içeriği göreceği anlamına gelir. Sitede yapacağınız değişiklikleri sadece HTML kodlarınızı düzenleyerek yapabilirsiniz.


Her iki yöntemin de kendi avantajları ve dezavantajları var. Bu yazıda statik web sitesi ile dinamik web site arasındaki farkları görüp, hangisinin amacınıza uygun olduğunu seçmeye çalışacağız. Kullanıcılar statik bir web sitesini her ziyaret ettiklerinde aynı içerik ile karşılaşırlar. Sitede bir değişiklik yapmak istiyorsanız da HTML kodlarını değiştirmelisiniz.


Tüm bunların yanında sahip olduğunuz web sitesi static (HTML, CSS, JavaScript, and image files) yani değişmeyen. Genellikle uzun süre değişiklik olmayacak olan sitelerdir. Ziyaretçi veya üye katkısı yok denecek kadar azdır.


Site tamamen siteyi oluşturan kişi tarafından düzenlenebilir. Sunucu herhangi bir işlem yapmadığı için de “çat” diye açılan web sitesi demek. Bu, IP’yi proxy’ları satın aldığınız şirket tarafından oluşturulan veri merkezi proxy’ları farklıdır. Dinamik ve statik web siteleri hakkında daha detaylı bir yazıyı şurada bulabilirsiniz.


Arka planda sunucu tabanlı (ASP, PHP, JSP) programlama dillerini barındırmazlar. Kurumsal web sitenizin dinamik değil daha sade ve şık olmasını istiyorsanız statik web sitesinin sizler açısından daha doğru olacağını vurgulamak gerekir.


Güncelleme yapabilecek bir panele sahip değillerdir. Yönetim Yazılımı (CMS) ve sıfırdan oluşturulanlar.


Web Tasarımında ise statik web sitesi demek, yapılan web sitesinin içeriğinin bir programlama yoluyla çoğaltılamayacağını, ancak web tasarımını yapabilen webmaster ya da web arayüz geliştiriciler tarafından kodlamayla içerik eklenebilen sitelerdir. Bu, içeriğin düzen kodundan ayrı tutulabileceği ve resimler gibi site varlıklarının tamamen ayrı tutulabileceği anlamına gelir. Ancak böyle durumlarda bu web sayfasını tercih edebilirsiniz.


Web sitesi kesinlikle bir çevrimiçi işletmenin bulunduğu temeldir. Web Sitesi Nedir Konusunu Detaylandıralım Bir web sitesi yalnızca tek sayfadan ibaret olabileceği gibi içten içe gezilebilen sayfalar yumağı halinde de konumlandırılmış olabilir.


Kimi web siteleri yalnızca statik bir yapıya sahiptir ancak içerik bakımından zenginleşmiş web siteleri dinamik bir yapıda tasarlanmış ve kodlanmıştır. Herhangi bir web sitesi için bakım periyodu, örneğin standart bir web sitesi için aylık zamanı geçmemelidir ve daha kısa zamanlı bakım gerekliliği için gözetim altında olmalıdır.


Statik web sitesi nedir

Kişiyi ya da işletmeyi amaçlarına ulaştırmayı sağlayacak mübadeleleri gerçekleştirmek üzere ihtiyaç karşılayacak ürünlerin, hizmetlerin, fikirlerin geliştirilmesi, fiyatlandırılması, tutundurulması ve dağıtılmasına ilişkin internet ortamında yapılan kreatif sayfa planlama ve uygulama sürecinin vitrin edilmesine web sitesi denir. Bu genellikle öğenin ne yaptığını belirten bir açıklama yoluyla yapılır.


Temel standartlarda bir web sitesinin kullanıcıya aktarmış olduğu tüm veriler, bir veri tabanından alınmaktadır. Bu tip web sayfalarına statik web sayfası ismini vermekteyiz. Günümüzde halen bu şekilde çalışan çok sayıda web sitesi bulunmaktadır. Her ikisinin kaynak kodları incelense bile, aralarındaki farkı anlamak çok zordur.


Dinamik Web Siteleri Her Kullanıcı İçin Oluşturulabilir mi? Dinamik bir web sitesi, her ziyarette ya da her kullanıcı için özel bir şekilde oluşturulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.