25 Eylül 2019 Çarşamba

İhh cami maliyeti

Cami İmarı ve Külliyeler - Online Bağış İHH. Edilen Cami ve Külliyeler. Cami, etrafında filizlenen sosyal hayatın merkezi oluyor.


Cami, misyonerlik çalışmaları karşısında kardeşlerimizin dinlerini koruyabilmelerine destek oluyor, bölge Müslümanlarına güven veriyor. HH İnsani Yardım Vakfı bugüne kadar ülke ve bölgede 1cami inşa etmiştir.

Yemelek, Afrin ilçe. Sosyal medyadan yapılan duyurularla bin euroluk maliyeti temin etmeyi hedefleyen Sabah Namazı Devrimi’nin yaptırdığı caminin temelleri, Ramazan ayında atılacak.


Tarihinde kanlı eylemlere şahitlik eden ve Müslümanların azınlıkta olduğu Ruanda’da inşa edilecek olan cami tamamlandığında aynı anda 1kişi rahat ibadet alanına kavuşacak. Bu kapsamda İHH, çeşitli coğrafyalarda ibadet olanaklarından mahrum kalan Müslümanlar için cami ve medrese inşa ediyor. Bunlardan birisi de.


HH bu sorunun önüne geçebilmek için bugüne kadar ülkede, 8. Her bölgenin şartlarına göre hayata geçirilen su kuyuları şimdiye kadar milyonlarca insanın susuzluğuna çare oldu.

Temiz suya erişemeyen Afrika ve Asya ülkelerinde su kuyusu açtırmak isteyen hayırseverler için takribi faydalanan kişi sayısı, teknik özellikler ve maliyet bilgileri aşağıdaki gibidir. Cami için büyük arsa olması lazım, arsanın yerine göre maliyeti farklı, Mermerden veya betondan yapman mümkün, bir kaç yüzbin ile bir kaç yüz milyon arasında bir maliyet farkı olabilir. TL civarı altı ve üstü olabilir bir maliyetin olur.


Kendi evinin önüne yaptıracaksan 3-binlede halledebilirsin. Yapımı takriben yıl süren ve maliyeti 40euro olan cami açılışına Antalya’dan Manavgat ilçe temsilcimiz Furkan SARIKAYA katılım sağlamıştır.


HH ’nın sitesinde cami maliyetleri şöyle hesaplanıyor: 1mminareli, umumi tuvaleti ve abdesthanesi olan cami maliyeti : 25. Sri Lanka’da camilerde şadırvan modelinde ve depolu çeşme projeleri yaptırmaktayız. Bu güzel proje sayesinde caminin bulunduğu mahalledeki. Cami yapımında yıllık tecrübemiz ile hizmetinizdeyiz.


Cami inşası projesinin sene önce hazırlandığını ancak bölgedeki abluka ve inşaat malzemelerinin girişinin engellenmesi nedeniyle bugüne ertelendiğine dikkati çeken Kaya, yaklaşık 4bin dolar maliyeti olan projenin, 2gün içinde tamamlanmasını öngördüklerini ifade etti. MALİYETİ MİLYON TL.


Cami, bin 9dönümlük alanda inşa edilecek. Cami alanında Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenler için bir şehitlik yapılması da öngörülüyor. Foajealiyleetlreri. Bursa İHH Şubesi, Pakistan’da kurban eti dağıtıp, Ayşe Gündoğan Camii’ni ibadete açtı.


Kurban organizasyonu çerçevesinde kurban bayramında Pakistan’da bulunan Bursa İHH ekibi Türkiye ve Bursa’daki bağışçılardan aldığı vekaletle 4büyükbaş hayvan keserek, İslamabad merkezli Keşmir, Sargodha ve Haripur bölgelerinde dağıttı.

Psikologların ve alanında uzman kişilerin görevlendirildiği merkezde her detay düşünülmüş. Tahran’da yeni inşa edilen ve modern tasarımıyla alışılageldik yapılardan ayrılan Vali-e-Asr Camii, bazı kesimlerin tepkisini çekti.


Bu hedef gerçekleşiyor. Avlu dahil, bin. Altın ve gümüşün gram fiyatı üzerinden hesaplandığında minyatürün maliyeti yaklaşık milyon lira ediyor. Reklam ‘Bu maketle heyecan şimdiden biz.


Bülent YILDIRIM Genel Yayın Yönetmeni Ekrem ES Editör Abdullah KİBRİTÇİ Yayın Koordinatörü Bekir ARSLAN Yayın Kurulu Yasin ONAT Emrullah ÖZTÜRK Recep KÖSE Fotoğraf Editörü Burak BERBEROĞLU Tasarım. Hakları ve Hürriyetleri ( İHH ) İnsani Yardım V. Allah yeryüzünü müminlere mescit kılmıştır.


Toplam maliyeti 1bin 3Euro olan proje, gereken fonun toplanması için hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.