25 Eylül 2019 Çarşamba

Özbekistan resmî dili türkçe

Söz konusu bazı bölgelerde, Özbek dili bölgenin resmi dilinden de çok kullanılır. ZBEKISTANIN RESMİ DİLİ TÜRKÇE OLARAK ONAYLANDI. Vikipedi, özgür ansiklopedi. Resmî diller: Özbekçe: Tanınan bölgesel diller: Karakalpakça: Çok dillilikte iletişim için: Rusça : Etnik gruplar %Özbekler %Rus %5-Tacik % Kazak.


Ders Özbek alfabesi (seslendirmeli) Derslerin devamı yayınlanacaktır. Herkese iyi çalışmalar dileriz.

Kanalımıza abone olmayı ve beğen yapmayı unutmayın. Fergana vadisi, Taşkent ve etrafı ile Semerkant, Buhara, Karşı, Şehrisebz ve Termez şehirlerinde Karluk. Diğer bölgelerdeki. SSCB’de de İslami bir merkez olarak önemli bir konuma sahipti.


Nitekim, Buhara’daki Mir-Arap ve Taşkent’teki İsmail El-Buhari olmak üzere iki ünlü medrese de burada bulunmaktaydı. Orta Asya ve Kafkasya Müftüsü Taşkent’te idi.


Dergi yayınlama, konferanslar verme gibi bir çok faaliyetler yine buradan yapılıyordu. Günümüzde bunlardan çok az bir kısmı ülkeler tarafından resmi dil olarak kullanılmaktadır, yalnızca dil dünya nüfusunun yarısından fazlası tarafından kullanılmaktadır.

TRT Avaz 66views. DOĞRUDAN DOĞRUYA MUSTAFA ERTAŞ GAZETECİ ARAŞTIRMACI YAZAR 11. Uygurca diliyle yakın bağlantılıdır.


Tüm bu gelişmelere karşın, Bulgarca, Sırpça, Romence, Yunanca, Arapça, Farsça, Çince gibi resmi dillerin devlet. Türkçe, ile 15. Kuzey ve güney şiveleri olmak üzere iki şivesi vardır.


Güney şivesi ise yaklaşık 1. Resmî dil bir ülkede anayasa veya kanun ile kabul edilen dili tanımlamak için kullanılan terimdir. Devlet ile birey ve bireyler arasındaki tüm resmî işlemlerin resmî dilde yapılması gerekmektedir.


Bir ülke sınırları. Bin yıllık destanlarımızda, ölmez müziklerimizde yaşamıştır. Dünyada bu dilde milyon insan konuşur. Daha sonra kurulan beyliklerde de bu devam etti.


Bunun uzun süre bu şekilde gittiğini. Güncel verilere göre Özbekistan ’ın nüfusu 27. Ayrıca nüfusun % 88’i müslümandır. Aynı yıl Özbekistan Parlamentosu’na girdi.


Partisi tarafından hazırlanan “ Özbekistan ’ın Müstakillik Deklarasyonu”nu parlamentoya sundu ve orada aynen kabul edildi.

Aralık ayında yapılan Cumhurbaşkanlık Seçimlerinde karşı adaydı. Resmi açıklamalara göre seçimden %12. Bu büyük başarıydı.


Sırpların dışında başka, bir çok etnik gruplar da var. Bunların başlıcaları ülkenin kuzey bölgesinde, Slovaklar, Macarlar ve Hırvatlar yaşar. Makarrı Ankara şehridir”.


Başkent Ankara’dır”. Bu, ülkelerin resmi dillerinin ve dünyanın bağımlı bölgelerinin eksiksiz bir listesidir.


Bu, eyalet çapında veya devletin bir bölümünde resmi dil statüsüne sahip olan veya bir ulusal dil, bölgesel dil veya azınlık dili statüsüne sahip olan tüm dilleri kapsar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.