24 Eylül 2019 Salı

Logo tescil başvurusu

Türkiye’de marka logo tescil işlemleri yaklaşık ila ay arasında sürmektedir. Yurtdışında marka logo tescili ise daha uzun süreler alabilmektedir.


Patent ve diğer sınai mülkiyet haklarının tescilinde olduğu gibi marka tescilinde de Türkiye’deki tek yetkili kuruluş Türk Patent ‘tir. Bu başvurular, Türk Patent Kurumu bünyesinde yapılacak olurken, elbette ki sizlere yardımcı olacak patent vekilleri de marka. Bugün birçok gelişmiş ülkenin teknolojik olarak önde olmasının bir nedeni de Ar-Ge çalışmalarıyla ortaya çıkan yeni teknolojilerini patent ile koruma altına almalarıdır.


Aynı anda belirlene marka sınıfları kapsamında da aynı duruma tabidir. Belirlenen sınıflarda ön araştırması yapılarak, aynısı ya da benzerlerinin daha önce başkaları tarafından tescil ettirilip ettirilmediğinin tespit edilmesi, başvuru sürecinin ilk ve en önemli adımıdır. Firma Ve Şahıs İsimleri, Ticaret Ünvanları Da Koruma Altında.


Patent, ürün veya buluş sahibine, icat ettiği ürünün satışı, pazarlanması, çoğaltılması, bir benzerinin üretilmesi, lisans geliri elde edilmesi, taklitlere karşı hukuki yaptırım hakkı, ürünün piyasadaki fiyatının belirlenmesini gibi alanlarda ayrıcalıklar getiren resmi bir belgedir. Siz de hızlı bir şekilde marka başvurusu yapmak ve tescil almak istiyorsanız hemen bizimle irtibata geçiniz.


Logo tescil başvurusu

Tek sınıflı marka logo tescil ücreti 435. Sadece logo veya logo ile birlikte kullanılan marka ismi ile birlikte tescil yapabilirsiniz. Hizmet alımında “ MARKA İSMİNİ ” ve “ SINIFLARI GÖR ” linkinden, sınıfları inceledikten sonra ilgili alana BAŞVURU YAPILACAK SINIFLARI (002vb ) mutlaka belirtiniz.


SGK e bildirge şifresine ihtiyaç vardır. Tescil edilen markalar. Aynı zamanda tercih edilen marka sınıfları içinde aynı durum söz konusudur. Genellikle halk dilinde patent başvurusu olarak değerlendirilen olgu aslında çoğu zaman bir marka başvuru işlemini işaret etmektedir.


Logo tescil başvurusu

Yani bir marka,ses,işaret, logo, şirket adı,isim v. Patent ise bir buluş ya da daha önce hiç geliştirilmemiş bir projeyi tescil altına almak ile ilgilidir. Bu anlamda tescil başvuru. Logo, şirketler ve kişiler tarafından ürünler üzerinde ve basılı materyallerde kullanılan bir marka türüdür.


Bir tasarım ile oluşturulur ve figüratif özelliklidir. Urfa Patent, logo ve kelime birlikte başvuru yapılacaksa, fazladan bir maliyet oluşturmayacağından marka tescili olarak başvuru yapılmasını, sadece şekil olarak logo tescili düşünülüyorsa oldukça düşük tasarım tescil ücretleri. Marka kısaca nedir? Yapılması gereken ekstra bir başvuru bulunmamaktadır.


Sadece marka tescil başvurusu sırasında logonun da belirtilmesi gerekmektedir. Logo tescili de marka tescili ile aynı süreçlerden geçmektedir. Birçok işletme ticaret unvanlarındaki ibarenin aynı zamanda marka olarak tescil. Ortadoğu Patent;başta marka ve patent olmak üzere,hukuk,kalite yönetim sistemleri,yatırım teşvik belgesi, barkod vb.


Logo, bazen bir kelimenin farklı bir yazı karakteri ile yazılması veya renklendirilmesi şeklindede algılanabilmektedir. Logo ve amblem tek başına tescil olabileceği gibi kelime unsurları ile birlikte de tescil edilebilir.


Dolayısıyla sadece logo tescil başvurusu yapılabilir. TL, 10’ lu tasarım işlem maliyetleri 1. Online olarak marka tescil başvurusu marka vekili, marka tescil ofisi veya e-imzaya sahip bir kişi tarafından gerçekleştirilebilmektedir.


Ancak TPE den yapılacak. Ayrıca Ücretsiz Kütahya Web Tasarım'ten yardım alabilirsiniz. Türk Patent Enstitüsüne başvuru yapıldıktan sonra onay süreci beklerken reddedilmeyle karşı karşıya kalınabilir.


Logo tescil başvurusu

Kimi zaman firma logosu olurken ses, koku, desen, hareket ya da sloganda marka tescili içine alınabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.