8 Kasım 2019 Cuma

İsim kısaltmak günah mı

Gibi sorular ise sorulmakta ve günahtan kaçınmak isteyenler için merak konusu olmaktadır. Alay veya başka kötü amaçlar doğrultusunda isim kısaltmak günah olmaktadır. Fakat kişi bu kısaltmadan rahatsız oluyorsa isimler kısaltılmamalıdır.


Bu karşıdaki kişinin kalbini kırabilir. Ama o zaman lakab caiz değilmi ?

Mesela benim akıllı bi arkadaşım olsa onu zeki siye çağırsak ismi yerine, o zaman bu günah mı ? Veya mesela süslü bir arkadaşa, kokoş demek (bu onunda hoşuna gidiyorsa) günah mı ? Ve isim kısaltmaya gelince, mesela. Bu nedenlerle İslam dininde insanların isimlerini alay konusu yapmak ve isimleri manasını bozacak şekilde kullanmak ve kısaltmak uygun değildir. Bir kimse bu manada ki bir ismi alay.


Ana Sayfa İsim Kısaltmak Günah mı ? Kaş Yaptırmak Günah Mıdır?

Abdest Nasıl Alınır? Rüyada Çatlak Görmek. Dişleri kısaltmak günah mı ? Soru Detayı Benim ön iki dişim diğer dişlerimden uzun.


Tavşan gibi bildim bileli hiçbir fotoda gülmem sevmem dişlerimi, konuşurken ra. Cemre isminin anlamı ateş ve kor gibi anlamlara gelir. Yorum: Cemre İsmi Günah mı ? Bu tür isim hoş olmamakla birlikte yasak bir isim değildir. Bu isimde olan bazı sahabelerin varlığı da bilinmektedir.


Doğum Günü Kutlamak ve Mum Yakmak Caiz midir, Günah mıdır? Sual: Çocuklara hangi isimleri koymak gerekir? CEVAPÇocuklara koyduğumuz veya koyacağımız isimlerin anlamlarının, dinimize, örf ve âdetimize uygun olup olmadığını öğrenmek, uygun değilse, değiştirmek gerekir. Haklı sebeplerle adını veya soyadını değiştirmek isteyenler de çıkabilir.


Böylece isimlerin anlamlarını bilmek faydalı olur. Bu konuda yazılmış piyasada. Demek ki, "dübürü”ü tıraş etmemekten dolayı herhangi bir günah söz konusu değildir.

Ancak dübürün etrafındaki kılları almanın da bir günahı yoktur. Her hafta etek tıraşı olmak, bıyıkları kısaltmak, koltuk altını temizlemek, tırnakları kesmek sünnettir. Bunları kırk günden fazla yerine getirmemek -bütün. Allah yerine Tanrı demek günah mı ? Sayı fallarından biride isim falıdır.


Sayıların ifade ettiği işaretler insanlar için bir yol gösterici olmaktadır. Hacı olmuş kimse dini bir yasağı işlediğinde ona daha fazla mı günah yazılıyor?


Temmuz İhanetinden Sonra Cemaatlerin ve Dindarların Sorumluluğu - 15. Bazı duaları ve sureleri okuyunca vaatler ümit ediliyor isteniyor bu duaları okuyunca vaat edilen şeyin gerçekleşmesiyle birlikte ayrıca sevap da alır mıyız?


Cevap: Değerli ziyaretçimiz, Rabbimiz, yapmış olduğumuz her duaya sevap verir. Fakat duada asıl olan ihlasdır, ihlas demek yalnızca Rabbimiz emrettiği için ve Rabbimizin rızası için yapmaktır. Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet. Eşin ailesiyle yaşamayı istememek günah mıdır?


Konu: erkeklerin göğüs kılları. Fitness sporuyla uğraşıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.