Kanuni olarak uygunluğu bulunmayan biçimde ücret ödemenin yapılmaması, işten çıkartma ve bu doğrultudaki eylem ve konuları kapsamına alabiliyor. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinin 98. Maddesinde “Her türlü hukuki işlemlerden muhatabına kanun, sözleşme, örf ve adetten doğan hak ve isteklerin yazılı şekilde bildirilmesi veya haber verilmesi için yapılan işlemler” şeklinde yapılmıştır, Ayrıca, ihtarname veya ihbarname işlemlerinin noterlik kanununda.
Olası bir mahkeme durumunda ilk incelenen belge söz konusu bu ihtarname olacaktır. Noter kanalıyla işçiye ihtarname çekilmesi.
Maddesinde belirtildiği şekliyle “Her türlü hukuki işlemlerde muhatabına kanun, sözleşme, örf ve adetten doğan hak ve isteklerin yazılı şekilde bildirilmesi veya haber verilmesi için yapılan işlemlere ihtarname veya ihbarname denir. Kanun hükümleri uyarınca gönderilecek olan ihtarname, işçi alacak davası açmadan sonuca ulaşmada etkili olacaktır. Böylece kısa sürede olumlu sonuçlar alınabilecektir.
Burada örnek olarak verilen ihtarname, işten ayrılan ve bazı haklarını alamadığını düşünen işçi için hazırlanmış bir ihtarname örneğidir. Bu tip ihtarnamelerde işten ayrılış nedeninin açık açık yazılması önemlidir.
Türkiye ‘nin ilk ve tek projesi ile artık online dilekçe yazdırma işlemine başlamış durumdayız. Profesyonel, yazım ve imla kurallarına hakim, alanında uzman ekibimiz tarafından telefonla canlı görüşme gerçekleştirilerek dilekçeleriniz hazırlanmakta, isteyenlere kargo ile kapıya teslim, isteyenlere. Ve Twitter’a Sorunsuz Giriş Ve Login Olmak. Durumunda Ne Yapmalıyız?
En az bir defa usulüne uygun ve uyarma fonksiyonunu yerine getirmesi mümkün olan ifadeler ile muhataba ihtar vermeden, geçerli nedenle fesih yapılamaz. Tavsiyemiz, iş hukuku avukatı tarafından hazırlanan ihtarnamenin işçiye gönderilmesidir.
Dilekçe doldururken ve işçi ve işverenin gelecekte sorun yaşamaması için dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Süresi İhbar süresi işçi ve işvereni korumak amacıyla kıdeme göre belirlenmiş karşılıklı bildirim süreleridir. Bu ihtarnameyi gönderen veren kişi işverendir. Bu nedenle haksız ihtar çeken manevi tazminat ödemek zorunda kalabileceğinden dikkatli olmalıdır.
Akdinin İşveren Tarafından Feshinde Uyulması Gereken Usuli Şartlar İş akdinin feshi, kanunen bir takım sıkı usuli kurallara tabi tutulmuştur. Fesih için gerekli maddi. Başarılarım, gençliğimdeki hayallerimin ürünüdür. Eğer öyleyse bunun dayanağı nedir?
Ve işverenin, ihtarname çekmeden ayrılan işçiye, ihbar süresine uymadan ayrıldığı için günlük ücret alacağını vermeme hakkı doğar mı? Mahkemelerine başvurmu�.
Bilgi almak için tıklayın. Nasıl ve Ne Zaman Çekilir? Borç sebebi ile ihtarname gönderildiğinde, ihtarname borçlunun eline geçtiği andan itibaren faiz işlemeye başlar. Bu durumda işverenin işçiye ihbar tazminatı ödemesi gerekmeyeceği gibi ihbar süresine uymadığı gerekçesiyle işçinin de ihbar tazminatı ödemesi gerekmez.
Ancak ödeme alamadığı için 03. Yukarıda da açıklandığı üzere işçinin iş akdini feshetmeye karar verdiğinde ihbar süresi dolana kadar çalışma zorunluluğunun sebebi işverenin mağdur olmasını, zor durumda kalmasını önlemektir.
Doktora gitmek isteyen işçiye işverenin izin vermek zorunda olup olmadığı konusundaki Yargıtay görüşleri de bu nedenle iş akdi feshedilmiş yani işten çıkarılmış işçilerin açtıkları davaların temyiz aşamasında kendisine intikal etmesi nedeniyle Yargıtay’ın verdiği kararlarda yer almakta olup bu kararlardan bazılarına kısa özet olarak aşağıda yer verilmiştir. MADDE – (1) Çalışanlar, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili aldıkları eğitim ve işverenin bu konudaki talimatları doğrultusunda, kendilerinin ve hareketlerinden veya yaptıkları işten etkilenen diğer çalışanların sağlık ve güvenliklerini tehlikeye düşürmemekle yükümlüdür.
Hak veya alacak muhatabına noterden keşide edilen ihtarname ile bildirilmektedir. Bu yol diğer yazılarımızla belirttiğimiz gibi etkili, sonuç alıcı bir yoldur. Fakat noterden ihtarname çekince işinizin bittiğini düşünmeyin.
Sonrasında notere giderek, sizlere noter tarafından verilen ihtarnamenin bir suretini yanınıza alarak muhatabın eline ulaşıp ulaşmadığnı mutlaka.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.