24 Aralık 2019 Salı

İsyan bayrağı ne renk

Meraklıları araştırıyor. Haz etmeyenlerse eleştiriyor.


Yine de rengarenk Lomography bayrağı dijitale alternatif arayanların gözünü kamaştıran bir isyan bayrağı olarak dalgalanmaya devam ediyor ve giderek daha fazla ilgi odağı haline geliyor. Muharrem İnce CHP yönetimine isyan bayrağı açtı.


Kılıçdaroğlu’nu bombaladı: CHP iktidara yürüyormuş da engel oluyormuşum.

Genel başkanın böyle bir iddiası yok. Göztepelilerden isyan bayrağı. Tabii yine altını çizmek gerekir ki kabul edilen Filistin bayrağının, renklerinin sıralanışı Arap İsyan bayrağından farklıdır.


Pan Arabizmin sembolü haline gelen o bayrağı dizayn eden ise Britanya İmparatorluğu diplomatı Mark Syke s’tı. Sykes tasarımını yaptığı bu yeni bayrakla, Arap aşiretleri, ‘Araplık’ duygusu etrafında birleştirmeyi umuyordu.


Filistin eğer bizim Filistin ise şu an kullandığı bayrağı değiştirmelidir" diyor yazarımız Fatih Bayhan ve bayrağın neden değiştirilmesi gerektiğini de bakın nasıl açıklıyor. Osmanlı Devletine karşı ayaklanan Arapların milli bayrağı olarak kabul edilmişti.


Demek ki bunca senelik kuzu gibi yumuşak başlı karısı da nihayet isyan bayrağını açmıştı.

Bayrağında Kırmızı Renk Bulunan Ülkeler. Jet sipariş üzerine yapılıyor ve yine bayrağın rengi soruldu. Cevap yine "Alitalia Red". Bu da Kürt bayrağı ve silahla olacaktı.


Yusuf Bey’in tabancası vardı. Bir Kürt bayrağının yapılması ödevi de bana verildi. Kapalıçarşı’dan yarımşar metreden dört renk geniş kurdele aldım.


Bayrak bugün de biliniyor: Beyaz, kırmızı, yeşil ve kırmızının ortasında san bir güneş şekli. Bayraktaki renkleri ve güneş sembolünün anlamı şöyleydi: Beyaz. Bazı haberlere göre, Apennin istilasını hazırlayan Napoleon Bonaparte isyanların arkasında duruyordu. Fransa işaretine benzer şekilde yeşil-beyaz-kırmız�.


Cumhuriyet Gazetesi’nden Hilal Köse’nin röportajı… -Vurgun’da yer almaya nasıl karar verdin? Her zaman önce kaleme çok ehemmiyet veriyorum projelerde. Senaryonun iyi olması gerekiyor.


Size bir karakter veriyorlar ama o karakterin yazılış biçimine inanmıyorsanız, istediğiniz kadar iyi. Deniz Çakır’dan isyan bayrağı.

Türkçe online sözlük Tureng. Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme. Hatta yeşil renginin Napolyon’un en sevdiği renk olduğu iddia ediliyor.


Bu bayrağı ilk olarak Napolyon tasarlamıştır. Aynı zamanda o yıllardaki lombarda lejyonu’nun da renkleri bu şekildeymiş. Yeşille siyah arasında onun için renk farkı yok. Ağacı da aynı renk görüyor köprüyü de.


Sen ona ay şu yeşil ağacı kesme nasıl diyebilirsin ki. Yeşil ne diyecek, algısı o kadar tek renk. Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hükümete ve Erdoğan’a isyan bayrağı açtı.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski danışmanı ve Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, Meclis gündemine getirilen yeni tasarının görüşülmesi sırasında eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın hükümete ve Erdoğan’a yönelik eleştirilerine yer verdi. Personelin isyan bayrağı açmasına kadar vardı.


Bazı belediye personeli işi Özcan Işıklar ile bayramlaşmamaya kadar vardırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.