28 Şubat 2020 Cuma

Öğrencİnİn okuldaki bİr günü örnek

Sevdiği derslerde parmak kaldırdı. Dikkat konusunda ekstra bir çaba göstermedi. Dikkati dağıldığında kendini toparlayamadı. Okula ilk geldiğim gün Gonca geç kalmıştı.


Arkadaşlarına sordum niye geç kaldı diye. Diye bir önerme sunmuş ve çocukların resim çizmesi için boş bir alan bırakılmış. Yapamayan öğrencilere kitaptaki resimlerden birisini çizmesini istedi.


Bu yaptı şeyin yanlış olduğunu düşünüyorum. BIR ÖGRENCININ INCELENMESI VE ÖGRENCININ OKULDAKI BIR GÜNÜ.


Etkinligin temel amaci, ögrencileri okulda gerçeklesecek ögrenmelere iliskin yönleriyle tanima konusunda bizlerin bilgilenmesidir. Bizler, ögretmen oldugumuzda bu bilgiler isiginda dersleri planlayarak yürütmemiz istenecektir. Bu amaçla bir ögrenciyi inceleyecegim.


Etkinlik (Dersi Planlama ve Etkinlikleri Sıraya Koyma) 7. Konuları işleyiş tarzı hakkında notlar alındı. Derste bir gözlemci olarak bilinmesini istediği konularda nasıl bir anlatım. Dönem Planı içindeki 2. D sınıfı öğrencilerinden 6Derya Adıgüzel. Fizik saat şeklindedir.


Bu etkinlik için ikinci hafta girmiş olduğumuz sınıfın rehber öğretmenine ve ders öğretmenlerine danışarak okuldaki bir günlük çalışmalarını incelemek amacıyla bir öğrenci seçtim. Ve bu öğrencinin çalışmalarına hiçbir müdahalede bulunmadan, bu öğrenciyi sınıfta bir gün boyunca gözledim. RETMENİN OKULDAKİ BİR GÜNÜ. Böylelikle derse başladığında dersi anlatmada ve dikkat toplamada güçlük çekmiyor.


Bir dersin ilk dakikasında günlük hayattan veya olağan işlerden. Bu şekilde iki haftada yapılmış olan etkinlik bir haftada yapılıp yerine bir başka etkinliği uygulayabilirdik. Uygulamış olduğumuz bütün etkinlikler öğretmenlik hayatımıza olumlu etkileri. A okulda hazır bulundum.


Öğrencİnİn okuldaki bİr günü örnek

Gözleyeceğim öğrenci olan Enes, okula sonradan dışarıdan gelmiş ve okuma-yazma konusunda emsallerinin çok gerisindeydi. RENCİNİN OKULDAKİ BİR GÜNÜ Etkinlik: 1. Uygulama Öğrencisi: Gözleyen: Okul: Tarih: Gözlemlediğim öğrenci Onur 9. Onur dersleri çok iyi olmasa da zeki bir çocuktur. Beş dakika kadar önce okula gelen öğrencimiz karşılaştığı arkadaşlarıyla selamlaşarak.


Öğrencİnİn okuldaki bİr günü örnek

Sınıfın rehber öğretmenine ve ders öğretmenlerine danışarak, okuldaki bir günlük çalışmalarını incelemek amacıyla bir öğrenci seçiniz. Bahçede arkadaşlarına “günaydın” der. Müdür yardımcısı öğrencileri sıraya geçirdikten sonra andımız okunur.


Öğrencİnİn okuldaki bİr günü örnek

Her öğrencinin sadece okuldaki tüm kurallara ve kurallara değil, aynı zamanda sınıfa da ihtiyacı vardır. Aynı şekilde, öğretmen bilgiyi iletir ve onları eğitmek için belirli. Sosyal Bilgiler okuduğum zamanlardan kalma staj raporlarımı bir örnek olsun diye sizlerle paylaşıyorum belki işinize yarar.


Dosya içerisinde dokuz başlık altında topladığım şu bölümler vardır: Öğretmenin okulda ki bir günü. Ders Etkinlikleri 1. Dersi planlama ve etkinlikleri sıraya koyma 2. Ders Etkinlikleri 7. Bir öğrencinin incelenmesi.


Yönerge ve açıklamalar 9. Dersin yönetimi ve sınıfın kontrolü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.