26 Mart 2020 Perşembe

Ptt yurtdışı para gönderme ücretleri

Yurtiçinden ve yurtdışından dakikalar içerisinde ucuz, hızlı ve güvenli bir şekilde para gönderip alabileceğiniz Ucuz Para Transferi (UPT) hizmeti PTT işyerlerinde! UPT ile Türk Lirası, USD ya da EUR cinsinden para transferi yapabilirsiniz. TL ve Döviz birimlerinde yurt içi ve yurt dışına para gönderme işlemleri için komisyon alınmaktadır.


PTT havale ücretleri, para gönderilen kanala göre değişiyor. Artık para gönderme işlemlerinizi PTT üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca sadece yurt içi değil yurt dışı para gönderme işlemlerinizi de PTT’den yapabilirsiniz.


Normalde artık para gönderme işlemleri banka üzerinden gerçekleştiriyor. Ancak bildiğiniz gibi ülkemizin her ilinde her banka mevcut değil.


Ptt Para Gönderme ve Havale Ücretleri- Değerli okurlarımız Türkiye de en fazla para transfer işlemlerinin yapıldığı ve başında gelen PTT, sadece posta hizmetleri ile değil gerek lojistik gerekse bankasal işlemlerinizde de en fazla tercih edilenler arasında. Kişi ya da kurumlar Türkiye’den örneğin Almanya’ya gönderilecek bir kargo paketi için ne kadar ücret ödeyeceğini baştan bilmek ister.


PTTBank İnternet Bankacılığı. Dünya genelinde dakikalar içinde para transferi yapabileceğiniz hızlı, kolay ve yaygın para gönderme - alma servisi. Yurt dışı çıkışlı Türkiye varışlı koliler PTT merkezinde teslim edilir. Para gönderme hizmet sağlayıcınızı seçerken işlem ücretlerini ve döviz kurundan doğan tüm bedelleri kıyaslayınız.


KKTC ve diğer yabancı ülkeler için uygulanan postane para gönderme tarifeleri şöyle: Diğer yabancı ülkelere para transferi yaparsanız aşağıdaki komisyonlar geçerli olacaktır: PTT Posta Çeki Para Yatırma Ücretleri. Posta çeki hesabınıza PTT matiklerden kartlı olarak para yatırırsanız komisyon kesilmez.


PTT internet üzerinden para gönderme ücretleri TL ile 5TL arası tutarlar için TL’dir. Western Union para gönderme süresi PTT üzerinden yapıldığında çok kısa sürelerde gerçekleşmektedir. TL arasındaki para transferi gönderim ücreti TL’dir.


Sistem esasında yatırılan parayı fiziki olarak ilgili adrese değil, o şubedeki mevcut paradan ödeme yapmak üzere çalıştığından dakikalar içinde işlem sisteme işler ve dünyanın çok uzak bir bölgesinde bile kısa sürede para çekilebilir. Uygun fiyatlara para gönderme işlemlerinden birisi de UPT ile PTT sayesinde oluyor. PTT Almanya fiyatları ne kadar oldu, detaylar yazımızda.


PTT yurtdışı kargo fiyat hesaplama, Ptt yurtdışı fiyatları, doğru ağırlık hesaplama. Güvenli ve ulaşılması kolay sistemi ile dilerseniz yurt içerisinde her hangi bir noktaya PTT kanalı ile havale yapabilir, dilerseniz yurt dışına Türk lirası yahut yabancı para cinsinde havale işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.


PTT para gönderme ücretleri, işlem yapılırken ister göndereceğiniz ücretten kesilerek karşı tarafa yansıtılacak, isterseniz sizden ekstra olarak tahsil edilecektir. PTT yurt dışı gönderi tutarı ya da yurtiçi kargo ücretleri PTT Resmi web sayfasından öğrenilebilir. PTT kargo ücretleri temel olarak desi üzerinden hesaplanır.


PTT mektup gönderme ücreti için aylık süreçte yaptığı zamlarla yüzde fiyat artışına gitti. Aynı dönemde enflasyon rakamlarında yüzde oranında yükseliş yaşanması ise yapılan zamma tepki gösterilmesine neden oldu.


Ptt yurtdışı para gönderme ücretleri

Ufak birşey ise kiloda gider ben adınıza baktım 130. Yurtdışına para göndermenin birden fazla yolunu sıralayacak olursak başlıca para gönderme yöntemleri arasında SWIFT, Western Union, MoneyGram ve Transferwise gibi seçenekler yer alıyor. Bu seçenekleri birbirinden ayıran en önemli özellikler ise gönderim işlemi için geçen süre ve işlem için alınan komisyon ücretleri. PTT mektup ücretleri listesine aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.


Yurt içi mektup gönderimlerinde mesafenin önemi yoktur. Pusula alındıktan sonra istenen tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru şekilde doldurulmasına dikkat edin. Pusulayı doldurduktan sonra PTT gişe görevlisine güncel kimliğinizi ya da pasaportunuzu, göndereceğiniz parayı ve işlem ücretini – komisyon bedelini verin. PTT ile özel şirketlere göre daha ucuza kargo gönderebilirsiniz.


Evrak boyutunda Almanya’ya gönder ücreti 1TL civarında. Ancak sitede kargonuz 1-ay arasında gider yazısı vardır. Birde kargo yurtdışına çıktıktan sonra takip edemezsiniz. Kargo daha da ucuza maal edilebilir.


Ptt yurtdışı para gönderme ücretleri

Forum sitelerinde bu konu ile ilgili yorumlara denk geleceksiniz. Teslimat süreleri ülke ve karayolu-uçak seçimine göre değişkenlik gösterir. En erken teslimat süresi gündür. Yurtdışı gönderileri arasında fiyatı en uygun takipli ve hızlı gönderi olarak adlandırabiliriz.


Yurt dışına para gönderme ya da yurt dışından hesaba para gelmesi durumlarında hem alıcıdan hem de göndericiden ayrı ayrı ücret alınır. Bankalar yurt dışına yapılan para transferlerinde aracı bankalarla çalıştığı için EFT, havale gibi TL cinsinden ve yurt için bankalara yapılan para transferlerinden daha fazla maliyet oluşuyor. Kanalımıza Abone Olmayı Unutmayınız!


Ptt yurtdışı para gönderme ücretleri

Mahfi Eğilmez Kitap Önerileri. PTT ’den Havale Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.