23 Mart 2020 Pazartesi

Vizesiz avrupa ülkeleri

Balkanlarda en sevdiğim ülke Makedonya, milyon 1bin nüfuslu küçük bir ülke. Tarihi ve kültürel özellikleriyle yabancılık hissetmediğimiz bir yer. Ofiste hızlıca uçak biletlerinize, konaklama seçeneklerinize bakın ardından da küçük bir çantayla yola koyulun istedik.


Tabii bu düzen dahilinde daha önce hazırladığımız “ Türkiye’den vize istemeyen ülke ” listemizi de değerlendirebilirsiniz. Umarım her derde deva bir yazı olur.

Uçakla bir buçuk saat süren Bosna- Hersek’ e İstanbul’dan her gün uçuş bulmak mümkün. Yazıya başlamadan önce Türkiye’nin komşularının bulunduğu haritayı inceleyelim.


Konum olarak Türkiye ’ye yakın olan bu ülkelere, ulaşım da oldukça kolay. Aynı zamanda kapıda vize veren ülkeleri ve en güzel ülkeleri de bulabilirsiniz.


Bu şehirlerden en çok yan başlığa sahip olanları bir yazı altında toplamak, faydalı yazıların gözden kaçmaması için en uygunu olacak. Avrupa Gezilecek Şehirler.


Ama artan vize harçlarıyla birlikte vizesiz gezilebilecek ülkelerin ön plana çıktığı bir döneme girdik.

Pasaportsuz gidilebilen ülkeler için sadece yeni T. Moldova’ya seyahat edebilirsiniz. Bu ülkeler hakkında ülkenin bayrağını, vizesiz ise kaç gün olduğunu, başkentini, haritadaki konumunu, para birimini ve ülkede gezilmesi gereken rotaları sade ve anlaşılır bir şekilde listeleyeceğiz yazının kalan kısımlarında.


Tatilinizi yurt dışında yapmak istiyor ancak vizesiz ülkeleri tercih etmek istiyorsanız bu liste tam size göre! Gürcistan’da tam bir yıl boyunca vize ile ilgili hiçbir işlem yapmadan kalabiliyorsun. Bu sıralamayı kıta kıta yapıyorum ona göre planlama yapabilirsiniz. Aslında dostlar, Kosova için söylediklerimiz Makedonya içinde bir nevi geçerli diyebiliriz.


Uçak bileti ve pasaportla giriş yapılabilen ülkeler ilk fırsatta gidilebilecek destinasyonlardan. Sizin aradığınız daha yakın yerlerse, 3. Balkanlar’da bulunan Karadağ, Budva ve Kotor diye tane çok önemli şehre sahip. Budva, Akdeniz sahilinde bulunan, deniz-kum-güneş arayanlar için çok güzel bir rota.


Eğer ki, yolunuz bir gün Sırbistan’a düşerse dostlar emin olabilirsiniz ki, bir sonraki tatil planınız da, tatil rotanızda Sırbistan yer alacaktır. Türk vatandaşlarına güne kadar vizesiz seyahat hakkı tanıyan ülkede, Sovyet Dönemi izleri gözlemleniyor.


Asma bahçeleri ve şarabı ile tanınan ülkede, gece hayatı oldukça popüler. Evrak, formalite derken vize almak birçok kişi için zor.


Sizden sıkça gelen nereye gitsek soruları üzerine, vizesiz gidilen ülkeler arasında en beğendiğimiz ve size de öncelikli olarak görmenizi tavsiye ettiğimiz yerleri yazık.

Bu nedenle insanlar tatil için vizesiz ülkeleri tercih etmektedir. Kıbrıs vize istemediğinden dolayı her yıl binlerce kişi Kıbrıs’a tatile girmek üzere hazırlık yapıyor. Arnavutluk Günü aşmamak suretiyle ayda bir Türk Vatandaşları geçiş yapabilmek amacıyla, vizesiz geçiş yapmalarına izin verilmektedir. Dikkat etmeniz gereken nokta ise,ilk giriş tarihinizden sonra gün aşmayacak bir seyahat yapmanız olmalıdır.


Vizesiz Balkan Ülkeleri. Eğer vize problemi yaşamadan seyahat etmek istiyorsanız, bordo pasaportunuzla gidebileceğiniz ülkeleri merak ediyor olabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna vize istemeyen ülkeleri sizler için derledik.


Seyahatseverler için vize almak hep dert yaratıyor. Neyse ki vizesiz de gidilebilecek birçok harika ülke var. Belli bir süre sonra ise AB pasaportu almak mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.