27 Nisan 2020 Pazartesi

Sgk prim geri alma 2020

Silinen bağkur günlerini geri alma hakkınız var. Haziran ayı öncesi geçmiş dönem borcu olanların borçları silinmiş ve borçlu oldukları bu dönemlere ait hizmetler de dondurulmuştu. Dondurulan bu hizmetlerin borçlanma yapılarak yeniden SGK hizmetinden saydırılabilmesi işlemine. Aynı zamanda ülkemizde çalışmış olan yabancılar SGK’ya ödenmiş olan primlerinin kendisine geri iade edilmesini isteyebilir.


Merak etmeyin, bu dilekçeyi, SGK İl Müdürlüklerinde size vereceklerdir. Ayrıca bu dilekçeye buradan da ulaşabilirsiniz. Emeklilik tabi ki hepimizin hayali. SSK yatırılan primler geri alma işlemini başlatmak için SGK ’ya bir dilekçe yazmanız gerekiyor.


Sgk prim geri alma 2020

SGK prim iadesi hesaplama işlemi “sgkbilgisi. Size bu konuda örnek bir dilekçe ile yardımcı olmaya çalışacağız. Son Güncelleme: 08. BU GALERİYİ PAYLAŞ.


Sigorta primlerinin iadesi, okuyucuların merak ettiği konuların. SSK Prim Geri Alma Dilekçesi.


Yazacağınız dilekçe ile o zamana kadar yapılan prim ödemelerinizi kurumdan tahsil etmek istediğinizi belirtebilirsiniz. SGK Primlerini (Ödemeleri) Geri İadesi İçin Başvuru.


Sgk prim geri alma 2020

Eğer prim ödemelerinizin geri iadesini isteyecek iseniz bunu Sosyal Güvenlik Kurumuna yani SGK ’ya bir dilekçe ile talepte bulunmanız gerekmektedir. Prim iadesi için dilekçe şart mı derseniz evet SGK bu işlemi ancak bireysel dilekçe ile başvuru kabul etmektedir. Bununla birlikte yaş ve çalışma yılı şartını da tamamlamalı.


Ancak bazı sigortalılar emeklilik için gereken şartları yerine getiremiyor. Ssk prim iade dilekçe örneği. Ne yazık ki herkesin ödenen primleri alma yoktur.


Yalnızca bazı şartları sağlayan kimseler bu ödeneği almaya hak kazanacaktır. Sgk ’ya ödenen primler hangi durumlarda geri alınabilir? Prim ödemelerinizi toplu olarak geri almanın iki ayrı formülü bulunuyor. Bunlardan ilk eğer emekli yaşınız geldi ve emekli olmaya hak kazanamadıysanız primlerinizi geri alabilirsiniz.


Sgk prim geri alma 2020

Diğer yol ise prime esas kazanç fazlanız varsa bu durumda fazla ödenen primlerinizi geri alabilirsiniz. Bu primler sadece malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları için olanlardan oluşuyor. SGK ’dan topluca geri alabilirler. Hizmet süresinin borçlanmalar dahil edildiği halde yetersiz kalması gerekir.


SSK prim iadesi olarak geçen bu sistemi yapabilmeniz için belirli bir süre çalışmış olmanız gerekiyor. Bağkur primleri nasıl geri alınır? Aksi durumda bu parayı alamazsınız.


SGK üzerinden işlem yapmak için en. Tek bir işte çalışıp 22. TL den daha yüksek bürüt maaş alanlar ve iki işte çalışıp tavan maaşı aşan fazladan ödenen primleri geri alma hakkına sahip olabiliyor.


Sgk aldığı uzun vadeli sigorta primlerinin yaşlılık aylığı bağlamadığı kısmını geri iade ediyor. Bu durumda olan kişiler SGK ya müracat etmeleri durumunda tavanı aşan hisselerini geri almaları.


Toplu olarak prim iadesini aldınız fakat daha sonra tekrar çalışmaya başladınız. Bu durumda ‘ihya sistemini’ devreye sokarak parasını aldığınız prim günlerinizi SGK ’ ya geri ödeyip mevcut prim gün sayınıza ekletebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.