16 Haziran 2020 Salı

Yurtdışında mühendis olarak çalışmak ekşi

Yurtdışında çalışmanın faydaları nedir? Tabi ki dil öğrenirken, bir yandan da içinde bulunduğunuz yeni kültürü deneyimlemek. Yeni mezun vizesi olarak geçen bu hak ay ile sınırlandırılmışsa da giden bir şekilde çalışmaya devam ediyor yada kariyerine farklı bir ülkede devam ediyor. Bu tamamen kişilerin kendi istek ve gayretleri ile ilgili bir durum.


Hangi okullardan mezun olmak gerekiyor? En çok kazanan meslekler (doktor, mühendis vb) 5. Yeni arkadaşlar ediniriz, kalıplarımızı yıkarız ve dünyaya daha büyük pencereden bakabilmeyi öğreniriz. Yurt dışında çalışmak imkanı yakalamak bize hem bir şeyleri başarabilme hissi verirken hem de yeni birçok kültür tanımamızı sağlar.


Polonya da yaklasik yildir yasayan birisi olarak PL ile ilgili sorularinizi yanitlamaya calisayim. Oncelikle Pl de para birimi Euro degil, Zloty dir. PL TR ye kiyasla biraz daha ucuz bir.


Halen alanlarında uzman olarak görülenler kabul ediliyor. Hükümet yurtdışında yaşayan yüksek vasıflı Çinlileri çekmeye odaklanıyor. Bahçeler şehri” olarak da bilinen Singapur, son üç yıldır tüm yaşam koşulları ortalaması söz konusu olduğunda yurt dışında çalışmak için en iyi lokasyon olarak seçiliyor. Katılımcıların yüzde 26’sı global ortalama olan yüzde 10’a kıyasla, Singapur’un eğitim sistemini mükemmel olarak nitelendiriyor.


Yüzde 64’ü ise Singapur’a taşındıktan sonra. Münih ve Berlin şehir olarak öne çıkan seçeneklerden. Berlin’de yaşayan Türk sayısının çok fazla olması sizi yabancı bir yerde yaşıyor gibi hissettirmeyecektir. Tabii bu bazıları için avantaj olurken bazıları da bunu bir dezavantaj olarak görebilir.


Kanada ve avustralya kalifiye göçmen alımlarıyla ilgili ayrıntılı bilgim var. Fakat oralarda yaşam konusunda pek bilgili de. Okulun MÜDEK ya da ABET akreditasyonu bulunması gerekiyor mu?


Avustralya yeni mezun mühendis vizesi ile iş bulabilir miyim? Günümüz teknoloji ve internet çağında artık İngilizce bir gereklilikten ziyade zorunluluk haline gelmiştir. Kaldı ki İngilizce bilmeyen çoğu iş arayanın, işverenler tarafından olumlu geri dönüşler alamadıkları da bilinmektedir.


Mezuniyetten sonra. Gerekli şartlar nelerdir? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Oylama Güncel Saygınlık Puanı. Artık gitme bence, araplar kar. Eğer yurtdışında başka bir ülkeden mezun olmuş ve Amerika’da çalışmak istiyorsanız, almanız gereken vize türü ise H1-B vizesidir. Yılda bir kez açılan, lisans ve lisansüstü derece sahiplerine 80adet verilen vize için Nisan ayından önce başvurularınızı tamamlamanız gerekir.


Yurtdışında mühendis olarak çalışmak ekşi

Bir kere ben yurtdışında çalışcam demekle olmuyor bu işler. Hani avrupa birliğinde olsak bir derece, ne kadarr mail yoluyla darlasan da ama adamlar seni ciddiye almayacaktır çoğu zaman.


Yurtdışında mühendis olarak çalışmak ekşi

Yeşil pasaportum olduğundan sadece uçak biletimi ve bir miktar eşyamı alarak yola çıkmıştım, yine bir Eylül ayında Münih’te Oktoberfest‘te o kalabalığın arasında ne denli büyük bir maceraya atıldığımı düşünüyordum. Almanya’da doktorluk ve Almanya’da doktor olarak çalışmak.


Yurtdışında mühendis olarak çalışmak ekşi

Networking’in önemini unutmayın. Bu da yaklaşık olarak 1Amerikan doları etmektedir. Mühendis olarak çalışmak.


Bu ilanlara ulaşabilmek için yurtdışına işçi götüren firmaları güncel şekilde takip etmeniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.