13 Temmuz 2020 Pazartesi

Taşınmazın tahliyesi kararı nasıl uygulanır

Taşınmazın tahliyesi kararı nasıl uygulanır ? Kiracı tahliye kararı nasıl uygulanır? Bu şekilde yapılacak tahliye işleminde polisin de yardımı alınarak kiracıya ait olan mallar, kiralanan gayrimenkulün dışına çıkarılabiliyor.


ARAMANIZLA İLGİLİ SONUÇ BULAMADIK ! Bizde olası benzer sonuçları sizin için listeledik. Kararın teffim veya tebliğinden itibaren günlük sürenin sonunda icra müdürlüğünden kararın icrası ve tahliyenin gerçekleştirilmesi için talepte bulunuyorsunuz, icra memuru adrese giderek borçluya tahliye ihtarında bulunuyor ve usulen "son kez" süre veriyor buna rağmen tahliye etmezse, polis zoruyla.


Taşınmazın tahliyesi kararı nasıl uygulanır

Kiralanan taşınmazın tahliyesi için başvurulan bu takip yolunda kira sözleşmesinin bulunması gerektiğine değinmiştik. Bu kira sözleşmesinin yazılı olması gerekmemektedir. Eğer kiracı kira borcunun tam ve süresinde ödemezse kiralayanın taşınmazın tahsili ve borcun ödenmesi için başvurabileceği dört yol vardır.


Bu yollardan en çok tercih edileni ve en pratik olanı kiralananın tahliyesi ve kira borcunun ödenmesi için başlatılacak ilamsız icra takibidir. Biz bu yazımızda İcra İflas Kanunu 2vd. Tahliye kararının hayata geçirilmesi için kararın kesinleşmesi gerekmez. Ancak kiracı, tahliye kararını temyiz ederse, belli bir bedeli depo etmek şartıyla, temyiz mahkemesinin vereceği kararın sonuna kadar tahliye kararının uygulanması bekletilir.


Yani, taşınmazın tahliyesi için, m. Kira süresinin bitmesi (YBK m.321) nedeniyle ilamsız tahliye için takip talebi yapılması ve içeriği de, kural olarak genel haciz yolu ile takipteki (m.58) gibidir (bkz : yuk. § 19). Tahliye şartları hakkında detaylı bilgiye web sitemizden ulaşabilirsiniz. Mahkemesince, davacının aynı taşınmazı 29.


Bu kanun belediye teşkilatı olan yerler ile iskele, liman ve istasyon taşınmazlarına uygulanır. Tahliye davası sebepleri aşağıdaki şekilde özetlenebilir.


Yazılı tahliye taahhüdü olan kiralananlarda. Taahhütnamede belirtilen sürenin gelmesi halinde bir ay içinde mukavelenin icra dairesine ibrazı ile tahliyesi istenebiliyor. Tahliye taahhütnamesi ile kiracı nasıl tahliye edilir?


Bunun üzerine icra memuru bir tahliye emri tebliği suretiyle taşınmazın on beş gün içinde tahliye ve teslimini emrediyor. Hukuk ve Ceza davaları konusunda danışmanlık veriyoruz.


Taşınmazın tahliyesi kararı nasıl uygulanır

Ancak burada belirtmek gerekir ki kiracı evi satın almak isteyenlere evi göstermek zorundadır. Bunu yapmaması durumunda ev sahibi mahkemeye başvurarak evin belirli gün ve saatlerde gösterilmesini mahkeme kararı ile sağlayabilir. Sayıştay Genel Kurulunun ve Danıştay ncu Dairesinin yukarıda yazılı. Dava sonucu kiraya veren lehine oluşan bir kararda kiracının taşınmazı tahliyesi talep edilir.


Daha sonra alıcı namına tescil edilmesi için yazılı olarak belirlenen süreye. Olay: Yönetim planında taşınmazın bağımsız bölümlerinde ve ortak yerlerinde hayvan beslenemeyeceğine ilişkin hüküm bulunan bir taşınmazın kat maliklerinden birinin beslediği hayvanın tahliyesi talep.


Kiraya veren kişi bu süreyi minimum seviyeye çekmek için ilamsız icra takibi yoluna başvurabilir ve kira bedelinin ödenmediği durumlarda borçluya karşı taşınmazın tahliyesi için emir göndertebilir. Borçlar Kanunu’nun 254. Kiraya veren kiracısını taşınmazdan tahliye ettirebilmek için sulh hukuk mahkemelerinde tahliye davası açabileceği gibi ilamsız icra yolu ile tahliye de talep edebilir. Uygulamada genel olarak icra takibi yoluna gidilmektedir.


Buna rağmen kiracı taşınmazı tahliye etmemişse buna karşı kiraya veren ilamlı icra yoluyla tahliye isteyebilir. Dava süresinin en doğru şekilde yürütülmesi adına mutlaka kira ve sözleşmeler hukuku alanında çalışan avukat ile yürütülmesi gerektiğini vurgulamak isteriz.


Buna göre, konut gibi bir gayrımenkulün yani taşınmazın tahliyesi, kiracısının verdiği belli bir zamanda tahliye edeceğine dair taahhütname ile de mümkün olabilmektedir. Peki, yıllık kiracı nasıl tahliye edilir? Mevcut yasal duruma göre, ev sahibi kiracısını ancak belli şartlar söz konusu olması halinde evden tahliye edebilir.


Bu şartlar ise kendi veya ailesinin ihtiyacı, yeni malikin gereksinimi, taşınmazın yeniden inşası ve tadilatı ile kiracının kira bedelini ödememesi gibi durumlarda mal sahibine kiracısını tahliye yolunu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.