28 Temmuz 2020 Salı

Windows 10 kullanıcı değiştirme

Windows Kullanıcı Adı Değiştirme - Duration: 4:05. Video içerisinde ayrıca bu bilgiye de yer verildi. Kullanıcı adı bilgisayar üzerinde size tanımlanmış bir alanın ismidir.


Durum buysa, aklınızdaki ilk şeyi veya daha sonradan değiştirmeyi düşündüğünüz rastgele ve geçici bir şeyi yazmış olabilirsiniz. Bilgisayar adı ise her bilgisayar için tektir.


Yeni format attıktan sonra Microsoft hesabı ile kurulum yaptığım için kullanıcı hesabım mail adresimin kötülüğünden dolayı saçma bir isim aldı ve beni rahatsız etti. Yardımcı olmamızı istediğiniz başka bir konu var ise her zaman burada olduğumuzu unutmayınız. Ve kullanıcı klasör ismini yeniden adlandıralım. Gördüğünüz gibi isim değiştirmeye artık izin veriyor.


Kullanmak istediğimi kullanıcı ismini yazalım. Başlat üzerinde ikne Sağ Klik ve Denetim Masasını seçiyoruz. Yerel hesaplar, birden fazla cihazda dosyaları, ayarları, tarayıcı geçmişini vb.


Windows 10 kullanıcı değiştirme

Birçok özellik gibi, amaç kullanıcıların hayatını kolaylaştırmaktı, ancak çoğu zaman bunun tersi bir etkiye sahipti. Alternatif olarak, cihazınızın kamerası varsa Kamera öğesini seçin ve bir özçekim yapın.


Windows’da Kullanıcı Adı Değiştirme nasıl yapılır? Sorusuna makalemizde yazılı ve görsel olarak yanıt bulmanızı sağlayacağız. Açık soru, hızlı kullanıcı geçişinin yararının ne olduğunu ortaya çıkarmaktadır.


Windows 10 kullanıcı değiştirme

Kurulum ekranında belirlediğiniz bu kullanıcı ismi bir zaman sonra can sıkıcı olabiliyor veya güncelleme gerektirebiliyor. Anadolu olarak değiştirmek istiyorum. Bir kullanıcının hesabını silmek için Administrator (Yönetici) yetkisine sahip olmanız gerekiyor.


Aksi halde silme izni vermeyecek ve sizden admin parolası isteyecektir. Bu ekranda görünen kullanıcı adınızı değiştirmek isteyebilirsiniz. Bu değişikliği tamamlama adımları, Microsoft hesabı mı yoksa yerel hesap mı kullandığınıza bağlıdır. Başlat” menüsünden sol taraftaki bölmede bulunan “Ayarlar” dişli çark simgesini tıklayın.


WİNDOWS Parola Ekleme- Değiştirme - Kaldırma İşlemi için ikinci bir yöntem olarak bilgisayarımızın başlat kısmında denetim masasına giriş yapıyoruz. Denetim masası ekranı açıldıktan sonra Kullanıcı Hesapları kısmında Hesap Türünü Değiştir yazan kısıma tıklıyoruz. Hatırlatayım kullanıcı hesabı silme ile devre dışı bırakma tamamen farklı kavramlar. Bir hesabı sildiğinizde bir daha kullanıcı o hesaba giriş yapamaz.


Adından da anlaşılacağı gibi, hızlı kullanıcı değiştirme, kullanıcı hesapları arasında geçiş yapmayı hızlı hale getirir. Bundan böyle, yeni bir kullanıcı hesabı oluşturduğunuzda, özelleştirilmiş kullanıcı görüntüsü kullanılacaktır.


Boyutunu ayarlayabilir ve yeni varsayılan avatarınız olarak kullanabilirsiniz. Birden fazla kullanıcı hesabıyla çalışırken, "Hızlı Kullanıcı Değiştirme" özelliği. Yeni oluşturulan hesabı yönetici hesabı olarak değiştirme. Dosya Gezgini’ni açın ve aşağıdaki klasöre gidin.


Windows 10 kullanıcı değiştirme

Wi-Fi) ikonuna sağ tıklayarak "Ağ ve İnternet Ayarları Öğesini Açın"a girin. Diğer şirketlere veya diğer kişilere verebileceğiniz ve hesabınızda oturum açmak için veya bilgilerinize erişmek için kullanılamayacak bir e-posta adresi isteyebilirsiniz. Yeni kullanıcı hesabı tanımlanırken belirli bir uzunlukta ve dilediğiniz ismi tanımlayabilirsiniz.


Ayrıca yeni tanımladığınız hesap üzerinde dilerseniz. Merhaba arkadaşlar.


Microsoft hesabımdan kullanıcı adımı değiştirip bilgisayarıma reset attım ancak bu klasörün ismi değişmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.