25 Ağustos 2020 Salı

Tunus tan vize İstemeyen ülkeler

Vizesiz seyahat etmenin keyfini çıkar! Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler kısmına geçeceğiz. Vize en kısa anlamıyla giriş izni demektir. Yani yurt dışına gitmek istiyorsanız ve gitmek istediğiniz ülke sizden vize istiyorsa o ülke.


Hem vize hem de pasaport istemeyen ülkeler de vardır.

Bu ülkelere sadece T. Listede hem vize istemeyen ülkeler hem de kapıda vize veren ülkeler bir arada. Online vize veren ülkeleri de listede belirttim. Bu liste umuma mahsus yani bordo pasaport ile vizesiz gidilen ülkeler listesini içeriyor ve ülkeleri alfabetik sıraya göre yazdım. Aşağıdaki ülkelerin hemen hepsi aynı zamanda yeşil pasaporta vize.


Hangi ülkelere vizesiz gidilebiliyor? Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeyen bir çok ülke bulunmaktadır.

Keşke benim de yeşil pasaportum olsa’ diye demeden geçemiyor insan. Vize istemeyen ülkeler listesine her geçen süre zarfında bir yenileri ekleniyor. Aşağıda yazan vize istemeyen ülkeler listesinin son halini bulabilirsiniz. Bu listenin yan tarafında vizesiz maksimum kaç gün kalınabileceği yazmaktadır.


Uçak bileti almadan önce mutlaka bu listeye göz atın. Varış ülkenize birden çok transit seçeneği olacağından, transit vize istemeyen ülke seçmek size hem zamandan hemde paradan. Başvuruların ay öncesinden yapılmaları tavsiye edilir.


Ayrıca, muaf olmanız durumunda dahi, gideceğiniz. Türkiye son dönemde peş peşe yaptığı vize anlaşmalarıyla dünyaya açılmaya devam ediyor. Bu süre ülkeden ülkeye değişmekle birlikte ila arasında olabilmektedir.


Bulgaristan pasaportunun seyahat sonrası belli bir süre geçerli olması gerekir. Amerika Kıtası’nda vize istemeyen ülkeler. Listemiz biraz kabarık o yüzden en baştan size aydınlatalım. Vize İstemeyen Ülkeler – Kapıda Vize Veren Ülkeler – Online Vize Veren Ülkeler.


Aşağıda verdiğimiz listede, Türk pasaportuyla kolaylıkla gireceğimiz üç farklı ülke bulunuyor.

Azerbaycan (Bakü), Birleşik Arap Emirlikleri (Transit), Bahreyn, Bangladeş (Dhaka), Bhutan (Tur operatörü ile), Burkina Faso (Euro), Burundi, Cape Verde, Cib. Onun dışında yıl içinde serbest dolaşım yapabilirsiniz. Pasaport ile girmeniz durumunda tek seferde gün kalabilirsiniz ama Kıbrıs mührü olan pasaportlarınızla Yunanistan vizesi kesinlikle alamazsınız.


Bu arada Schengen Vizeniz olsa dahi Güney Kıbrıs tarafına. Yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler bir hayli fazla. Bu yerlere gitmek için bazı noktalarda Bordo pasaport da etkili olabiliyor. Güzel bir tatil deneyimini farklı ülkede, farklı.


AB ülkelerine vizesiz seyahatte izin belgesi dönemi AB Konseyi, Schengen bölgesine vizesiz seyahat hakkı bulunan ülke vatandaşlarına izin belgesi zorunluluğu getiren düzenlemeyi onayladı. Pasaportumu çıkartır çıkartmaz Avrupa kıtasında Schengen vizesine ihtiyaç duymadan gezebileceğim vizesiz Balkan ülkelerini gezdim. Yine Asya kıtasında vize istemeyen ülkeler oldukça cezbedici gelmişti.


Bugün başladığım o yolculuk ülkenin üstüne. Halen Avrupa ülkelerinin çoğunun vize uygulaması devam ediyor. Ama yanı başımızda olup vize istemeyen güzel ülkeler de var… Vize alırken dikkat edeceğimiz hususlardan biri, pasaportun geçerlilik süresi… Pek çok ülke pasaportunuzda kalan geçerlilik süresinin veya ay arasında olmasına çok dikkat ediyor. Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri gün süreyle vizeden muaftır.


Güncel bilgileri ilgili ülkelerin vize bölümleriyle de kontrol edebilirsiniz. Türkiye’den vize istemeyen ülke sayısı olup ülkeden ise kapıda vize alınmakta. Tunus resmi dili ve genel özellikleri.


Bu vizesiz girilen 1ülkelenin 102’si de tatil için ideal değil tabi. Sizden sıkça gelen nereye gitsek soruları üzerine, vizesiz gidilen ülkeler arasında en beğendiğimiz ve size de öncelikli olarak görmenizi tavsiye ettiğimiz yerleri yazık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.