26 Ağustos 2020 Çarşamba

Turizm amaçlı ikamet izni

Belirli saatler arasında sokağa çıkma kısıtlaması halihazırda devam eden bu yaş grubu için tatil izninin detayları belli oldu. Peki, yaş üstü turizm amaçlı.


Bu amaçla ikamet izni talebinde bulunan yabancıların seyahat planlarına ilişkin hususlardaki (ülkede nerede, ne zaman ve ne süreyle kalacağı gibi) beyanı değerlendirilir. Turizm amaçlı kalacak yabancılar.


Gerekli görülmesi halinde bilgi veya belge sunması istenebilir.

Türkiye de yıldan daha fazla ikamet etmek. Etiket: turizm amaçlı ikamet izni başvuru. Peki bunu nasıl yapabilirsiniz?


Uzman danışmanlık hizmetlerimizden yararlanarak çözüm üretmek ve ikamet izni almak için bize ulaşınız. Yani Uzatma yaparken bir sebep sunmanız gerekcek. Bu yazımızda ikamet izinlerinin uzatılmasındaki yeni gelişmeler hakkında sizlere kısa bir bilgi vereceğiz.


Tedavi amaçlı veya turizm vizesi’ ile giriş yapmaları gerekmektedir.

Turistik ikamet izni nasıl alınır? Ayrıca bu kişilerin kamu sağlığına tehdit olarak nitelendirilen hastalıklardan birini taşımamak kaydıyla ikamet tezkeresi verilebilmektedir. Belge için başvurular Alo 19 Vefa Sosyal Destek.


Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün yeni yayımlamış olduğu kanun gereği turizm amaçlı oturma izinleri yıldan daha fazla. Bakanlığı, geçen yıl haziran ayında yayımladığı genelge ile turizm amaçlı izni aya çıkarmıştı. Göç İdaresi, almış olduğu bir kararlar turizm amaçlı ikamet izni alanların uzatma başvurularına kısıtlama getirmiştir. Bu da turizm amaçlı oturma izni alanların uzatma başvurularının reddine neden olmuştur.


Ancak şu an için İl Göç İdaresi’nin böyle bir kararı mevcut değildir. Uzatma başvuruları, belli hususlar çerçevesinde değerlendirilerek karar verilmektedir. Uzatma Gerekçeleri, yabancıların ikamet izinlerini uzatmak için turizm dışında sunacağı ve geçerli görülen gerekçelerdir.


Bakanlığı, il valiliğine yaş ve üzeri vatandaşların turizm amaçlı seyahat etmesiyle ilgili genelge gönderdi. Yabancılar ve Uluslararası Koruma kanununun 31. Ama hemen hemen her şeyin olduğu internette, aşağıdaki gibi açıklayıcı bir yazı bulamadım.


Valiliklere gönderilen genelgeye göre yaş ve üzerindekiler, izin belgesi alarak turizm amaçlı seyahat yapabilecek. Genelgeye göre yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği bulunanlar ve diyaliz hastaları seyahat izin belgesine başvuramayacak.

GÖÇ İDARESİNDEN AÇIKLAMA GELDİ. Ancak Genel Müdürlükçe duyurulan yeni uygulamayla bir anlamda turizm amaçlı ikamet izinlerinin uzatılmasına ilişkin olarak Kanun’da yer almayan bir süre sınırlaması getirilmiştir. Buna göre toplamda yıl veya daha fazla süre için turizm amaçlı ikamet izni almış olan yabancılar artık turizm amacıyla ikamet izni alamayacaklar, ancak Kanun’un 32.


Maddesinde turizm. Menfaat amaçlı aracı kişilerin yönlendirmesi ile bu süreçte yanlış, usulsüz, yalan asılsız bilgi ile ilgili kurumları yanıltmak kanunen suçtur. Farklı bir ilde öğrenime devam edilecek olunması durumunda öğrenime devam edilecek il valiliğince mevcut ikamet izni kesilerek yeni öğrenim süresi kadar ikamet izni düzenlenir.


Aile ikamet izni bulunan ilk ve ortaöğretim seviyesinde eğitim görecek yabancılar yaşına kadar ikamet izni almasına gerek kalmadan eğitimine devam edebilmektedir. Ancak yaşını dolduran ve halen ortaöğretim seviyesinde eğitimine devam eden öğrencilerin ikamet izni alması gerekmektedir. Başvuru yaptığınız ülkede yasal olarak ikamet ettiğinize dair belge, Örn: pasaport, vize ya da ikamet izni. TURİZM AMAÇLI GELENLER.


Seyahat planı (Adınıza düzenlenmişseyahat rezervasyonları, bilet değil). Not: İptal edilebilir seyahat rezervasyonları yapınız. Ziyaretinizin turizm amaçlı olduğunu gösterir nitelikte belgeler.


Kısa Dönem İkamet Oturma İzni başvurusu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.