22 Eylül 2020 Salı

Web sitesi kaynak gösterme apa

Web site usability for the blind and low-vision user. Teknik Danışman ve serbest WordPress Geliştiricisiyim. Kurumsal web sitelerinden gelişmiş API entegrasyonlarına, Portal sitelerden, E-ticaret ve Üyelik gibi özel çözümlere kadar WordPress kullanan her boyutta proje üzerinde çalıştım. APA web sayfasında daha ayrıntılı olarak vardır.


Buraya kısmen Türkçeleştirerek aktarılacaktır.

Bir yazar alıntı yapmak istediğinde çeşitli seçeneklerle karşı karşıyadır. Bu seçeneklere göre APA, yazar, kaynak tarihi ve sayfa numarasının en uygun yerlere nasıl konacağına ilişkin kurallar koymuştur. Makale dipnot ve kaynak gösterme örnekleri. Siz değerli okurlarımızdan gelen geri bildirimler doğrultusunda Rehber’e Resmi Gazete ve web sitesi gibi kaynaklara yönelik kaynak gösterme örnekleri eklenmitir.


Metin içinde kaynak gösterme. Yalnızca akademik çalışmalarda değil, bilgi paylaşımı amacıyla kamusal ortama sunulan her türlü yazılı ve sözlü çalışmada yararlanılan kaynakları eksiksiz olarak belirtmek, hukuki ve ahlaki yükümlülüklerdir.


Bilginin sağlıklı bir şekilde ortaya çıkması, yayılması, düzeltilmesi, geliştirilmesi ve.

Kaynak Gösterme Kuralları. Her konuda bir uygulama ya da yazılım varken araştırmacılara yardımcı olan araçlar bulmak da mümkün. Ankara: Türk Kütüphaneciler Derneği.


En yaygın olarak kullanılanlar MLA, APA ve Chicago Manual of Style yöntemleridir. Chicago’nun diğerlerinden farklı olarak iki tür yöntemi bulunmaktadır. Bunlardan yazar-tarih (author-date) yöntemi olarak adlandırılanı, MLA ve APA yöntemine benzemekte ve kaynağın yazarını ve basım tarihini dipnotta değil metinde parantez içine alarak kısaca göstermeye dayanmaktadır. Below is the citation guide in MLA format.


Bu rehber, Amerikan Psikoloji Birliği’nin hazırladığı rehberin altıncı baskısı ( APA 6th Edition ) dikkate alınarak ve Muhlenberg Koleji’nin Trexler Kütüphanesindeki örneklerden faydalanılarak hazırlanmıştır. Bununla birlikte kaynakça düzenlenirken Türkçeye uyarlanmış ve APA‟nın istisnası olan hususlar da bulunmaktadır. Online ansiklopedi girdisi: "Einstein, Albert.


Encyclopaedia Britannica Online. American Psychological Association (APA) stilinde hazırlanmalıdır. Az tanınan online kaynak. Age, agm, agt” ve gerekiyorsa sayfa bilgilerini vermek yeterlidir.


Bu durumlarda kaynakla ilgili bir kısaltmanın (kaynağın adı, yazarı vs.) tercih edilmesi de mümkündür.

APA formatı akademik çalışmalarda sıklıkla kullanılan kaynak gösterme biçimlerinden biri olma özelliğini korumaktadır. Bu nedenle APA formatı birçok bilim insanı tarafından yaygın olarak kullanılmaya devam etmektedir. Apa, metin içi kaynak gösterme yönteminin word programında nasıl kullanıldığı görmek için yazımızın sonundaki videomuzu izleyebilirsiniz. Apa metin içi kaynak gösterme örnekleri: Atıfta Bulunma.


Genellikle kullanılan kaynak ekleme yöntemleri dipnot ve apa (metin içi) dır. KAYNAKÇA GÖSTERME APA 6. APA yönteminde metin içinde kaynak gösterilirken yazarın soyadı (ya da yazarların soyadları), yapıtın yayın tarihi ve alıntı yapılan sayfanın numarası (ya da sayfaların numaraları) belirtilir. Aşağıda hangi durumlarda, nasıl kaynak gösterileceği örneklerle anlatılmaktadır. Bu yazıda APA ile ilgili bilinmesi gereken en önemli değişikliklere yer verilmiştir.


APA Stilindeki referanslar ve metin içi alıntılar. Bu ve benzeri kaynak gösterme biçimleri ile ilgili detaylı açıklama ve örnekler için bkz. Araştırmacının savunduğu görüşün doğruluğunu desteklemek. Bilgilerin kaynağını göstermek, asıl sahiplerinin hakkını vermek.


MLA ya da APA seçeneğine tıklayıp, daha sonra alıntı yaptığınız kaynağın türünü seçin. Formu doldurup submit tuşuna bastığınızda, kaynakça satırınız hazırlanmış olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.