23 Kasım 2020 Pazartesi

Vietnam kapıda vize

Siz kapıda yeni bir vize başvurusu yapmayacaksınız. Sizin için almış olduğumuz vize onay mektubu vizenizin onaylandığını taahhüt eder ve onaylanmış vizenizin kapıda basılmasını, sonrasında da ülkeye sorunsuz bir şekilde girmenizi sağlar. Hemde çok kolay bir şekilde!


Vize onay mektubunuzla birlikte havaalanına vardığınızda, görevliler size bir form veriyor. Fakat kapıda uygulanan vize başvuru prosedürleri ile Türkiye’den yapılan vize başvuruları için uygulanan proesdürler arasında bir fark olmamaktadır. Yani yeni bir vize başvurusu yapmıyoruz.


Evet işletebilirsiniz. Bu sebeptendir ki kapıda vize almanın herhangi bir riski yok. Havalimanında almak USD. Vietnam’a kapıda vize alınıyor mu ? O belgeyi almak da biraz çetrefilli.


Vietnam kapıda vize

Bu tarihe kadar aşağıdaki Yunan Adaları’na gitmeyi planlıyorsanız kapıda vize alabilirsiniz. Kapıda vize yada Cbelgesi başvurusu. Yıpranmış, hasar görmüş ya da yıldan daha eski pasaportlarla yapılmak istenen vize başvuruları kabul etmemektedir. Veitnam vizesi nasıl alınır sorusuna ait tüm cevapları bu sayfamızda bulabilir yada vize departmanımıza telefon açarak öğrenebilirsiniz.


Vietnam kapıda vize

Diplomatik pasaport hariç diğer. Bu işlem için de tek girişli başvuruda kişi başı 25$, çok girişli. Yıpranmış, zarar görmüş pasaportlarla yapılmak istenen vize başvuruları reddedilmektedir. Arkadaşlar kapıda vize olayı resmen başlamıştır, temmuz’da Nong Khai den geçerek Vientiane’ye giriş yaptım, Khon Kaen’deki konsolosluk gibi dakikada vize alabiliyorsunuz.


Bu arada konsolosluğumuzda açılmış. Hepimize hayırlı olsun. Kapı vizesi kısa süreli vize türleri arasında yer almaktadır ve seyahat acenteleri aracılığı ile temin edilmektedir. Kapı vizesi tek ya da çift giriş hakkı doğrultusunda, en fazla gün süreli olarak verilmektedir ve vize süresini uzatma seçeneği bulunmamaktadır.


Hayır yaşamazsınız. Onaylanmış bir vizenizi (vize onay mektubu-cbelgesi) bastıracaksınız.


Hemen Kenya e-visa ‘nin alınacağı sayfaya girerek live chat ile kapıda vize alıp alamayacağımızı öğrendik. Nihayet Kenya vizesinin kapıda alınabileceğini öğrenip bir ohhh geçtik. Merhaba Bengi anlattığın yöntemle davet mektubunu kolayca aldım 🙂 Hanoi’ye havayou ile Bangkok’tan gelip kapıda vize almayı deneyeceğim. Ana rotam Hanoi, Hoi an, Saigon şeklinde olacak.


Dönüşte vize alabilirsem Laos a uğrayacağım. Vize ücretinizi ödeyin: Yetkilimiz Gana vizesi başvurunuzu yapmadan önce vize ücretinin ödenmesi ve makbuzun başvuru dosyanıza konulması gerekiyor.


Vize ücretiyle ilgili yetkilimiz size bir bilgilendirme maili gönderecektir. Belirtilen tutar, vize ücreti, konsolosluk harcı ve bizim servis bedelimizi kapsamaktadır. Son günlerde Avrupa Komisyonu’nun Yunan Adaları’na seyahatte kolaylık sağlayan “ kapıda vize ” uygulamasını kaldırdığı yönünde haberler okuyorduk. Görüldüğü gibi profesyonel bir ekiple en zorlu görülen süreçler bile kolayca tamamlanabiliyor.


Afrika, Asya ve Okyanusya ülkelerinin ön plana çıktığı bilinmektedir. Afrika ziyaretlerinize kapıda vize alabileceğiniz ülkeleri şu şekilde sıralayabiliriz. Pasaport, form, adet fotoğraf, vize ücreti, uçak bileti ve konaklama detayları bir zarfa konarak kargo ile konsolosluğa gönderilir.


Vietnam kapıda vize

Vize işini konsolosluktansa, kapıda halletmeye ve kapıdaki vize komisyoncularına da para kaptırmamaya kararlıyım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.