15 Temmuz 2021 Perşembe

Yunanistan kapı vizesi 2018

Vize ücreti bazı adalarda ve acentalarda farklılık gösterebilir. Evraklarınız ile acenteye başvuru sırasında ödemenizi yapıyorsunuz. Bu sebeple yine ilk yapmanız gereken belgelerinizi. Hepsini Görkem Yüksel Gezdi Yazdı!


Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahibi vatandaşlar ve Rusya, Belarus, Ukrayna vatandaşları en fazla gün konaklama, tek giriş ve çift giriş hakkı ile kapı vizesi uygulaması dahilindeki adalara seyahat edebilmektedir. Türk vatandaşlarının yoğunlukla tatil için tercih ettiği, ucuz uçak bileti bulduğunda tatil kaçamağı yaptığı ülkeler arasında vatandaşlarımıza vize muafiyeti uygulayan ülkeler ile kapı vizesi ya da e- vize uygulaması olan ülkeleri aşağıdaki yazımızda paylaşıyoruz.


Günübirlik seyahat plansanız da kapı vizesi almanız şart. Bu konu bazen karıştırılabiliyor. Yunan adaları demek, yaz demek frappe demek.


Kapıda vize almak için bu adalara Türk kıyısından feribot seferi olan seyahat acentelerine başvurmak gerekiyor. Kaş, Bodrum, Marmaris, Çeşme, Kuşadası. Standart (bordo) renkli pasaport sahibi olanlarımız ise vize almak zorunda.


Yunanistan kapı vizesi 2018

Türk turistler için mükemmel sayılan bu uygulama, Türkiye ile birlikte Rusya, Belarus ve Ukrayna vatandaşlarına uygulanır. Bu vize bize en yakın olan ada içindir. Yunanistan vizesi başvuru aşamasında yapılacak olan harç ödemelerinde 28.


YUNANİSTAN VİZE İŞLEMLERİ. Siteyi inceleyerek vize başvurunuzu tamamlayın. Kapı vizesi Schengen kapsamında bir vize değildir. Gerçi kelime grubu olarak, bu yanlış algıya çok müsait duruyor.


Kapıdan beş dakikada alınan vize gibi dursa da işin gerçeği öyle değil tam. Eylül tarihinde son bulacak kapı. Fiyatları seyahat acenteleri belirler. Euro civarında bir ücret alıyor.


Yunanistan kapı vizesi 2018

Eğer ben sadece adalar ile yetinme. Sakız adası ekonomisi daha çok denizcilik, tarım, turunçgiller ve damla sakızı ticaretine dayalıdır. Bugün adanın merkezinde yaklaşık 24. Yunan Adaları’na Türkiye’den giden turist sayısını artırmak için kapıda vize uygulaması yapılmaya başlanmıştı.


SCHENGEN VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR. Varsa Eski pasaportunda. Yani gitmek için önceden alınmış bir Shengen vizenizin olması gerekiyor.


Turistik adalardaki gibi ‘ kapı vizesi ’ karadan giderken çıkacağınız İpsala Sınır kapısında kapı vizesi uygulaması YAPILMIYOR. Ancak iyi haber şu: Özellikle yaz aylarında diğer pek çok Avrupa. Ramazan bayramını yurt dışında geçirmek isteyenlerin tercih ettiği destinasyonlardan biri de Yunan Adaları. Hal böyle olunca Türkiye’den adalara kısa süreli kalımlar için kapı vizesi alınması gerekiyor.


Rodos, Sömbeki, İstanköy, Sisam, Sakız adalarına bu vize ile giriş yapılabiliyor. Vize başvurunuzu iş günü önceden yapmanız gerekiyor.


Yunanistan kapı vizesi 2018

Kapı ’da Vize uygulaması ile taşıyıcı firmaya evraklarınızı en az gün öncesinden vererek vizenizi gideceğiniz adanın. Bu formda sunmuş olduğunuz tüm bilgiler eksiksiz ve doğru olmalıdır.


Başvuru maliyeti ise.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.