13 Temmuz 2017 Perşembe

Anne baba tutumu nedir

Anne baba tutumu nedir

Bu tutumda anne baba, o anki psikolojik durumlarına bağlı olarak, çocuğa bir hoşgörülü bir katı davranır, ayrıca fikir ayrılıkları yaşarlar ve anne baba arasında bir tutarlılık yoktur. Genellikle psikolojik sorunu olan ebeveynlerde görülür. Katı davranışları telafi etmek için daha sonra.


Anne baba tutumu nedir

Yani bu aile tipi, her şeyi anlık yapmakta, anlık üzülmekte yine anlık sevinmektedir. Bu tip aile, adeta anlıkların ailesidir. Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim. Ana-babaların çocuklarına yönelttikleri tutumun.


Ailenin sosyo-demografik özellikleri nelerdir? ANNE – BABA TUTUMUNUN ÖĞRENCİ MOTİVASYONUNA ETKİLERİNE “ABEL METOD” BAKIŞI.


Aldığı cezanın niteliği, hangi davranışın sonunda aldığı,çocuğa mutlaka açıklanmalıdır ki çocuk bir daha aynı davranışı tekrarlamasın. Motivasyonu olumlu ya d. Anne Baba Tutumu Nedir ? Proje Çocuk Nedir ? Evet yanlış duymadınız, proje çocuk! Kendi hayallerini, istek ve arzularını yerine getiremeyen anne - babalar, bu isteklerini çocuklarında uygulamaktadırlar. Bu tutum genellikle anne - baba arasındaki anlaşmazlıktan ötürü oluşabiliyor.


Bir başka sebebi de anne veya babadan birinin kendi değişken davranış biçiminden ortaya çıkabiliyor. Bir örnek vermek gerekirse çocuğunu birden seven, öpen bir ebeveynin bir anda çocuğa şiddete varan eylemlerde.


Sağlıklı bir anne - baba tutumu çocuklara, olumlu benlik algısı, olumlu öteki (diğer insanlar) algısı, öz değer, öz saygı, öz sevgi ve sağlıklı. OTORİTER TUTUM: Burada bütün kontrol anne ve babadadır. Otoriter anne - baba sevgisini, çocuk onların istediği gibi davrandıkça (şartlı) gösterir.


Benimle ilgili bir karar alırken istek ve gereksinimlerimi dikkate alır. Karşı cinsten arkadaşlar. Tutarsız anne baba tutumu nedir ? Nutuk Çekmek : Çocuk bir duruma isyan ediyor olabilir.


Sen dünyada neler olduğunu anlamak için daha çok küçüksün. Senin onun gibi olmak için kırk fırın ekmek. Bu tutumu aslında anne babasından öğrenen çocuk henüz ailesi ile birlikte yaşarken de öğrendiklerini aynen yansıtır. Birçok anne babanın ergenlik döneminde ki çatışmaları ve ergene, yaptıklarının doğru olmadığını anlatmaya çalışma çabaları da çoktan öğrenmiş olduğu ‘suçu reddet’ iç sesiyle direnç gösterir.


Böylece aile içinde ki çatışma artar. Bu tutumların hepsi çocuğun psikolojik ve kişilik açısından gelişimi için oldukça önemlidir. Ebeveynlerden biri hoşgörülü, diğeri sert ve otoriterse, çocuğun bir davranışını anne onaylıyor, baba onaylamıyorsa, anne - baba aynı davranışa farklı zamanlarda farklı tepkiler veriyorsa, disiplinin ne zaman uygulanacağı belirsizse, ebeveynlerin tutumu aşırı hoşgörü ve sert cezalandırma arasında gidip geliyorsa ve çocuk hangi davranışın ne zaman istenmediğini.


Bu tutumu benimseyen ailelerde çocuğa eşit koşullar sağlanmakta, karar alırken çocuğunda fikri alınmaktadır. Aile çocuğun yeteneklerini. Onları teknolojiye kurban etmeyelim Kaynakça.


Tanrı imajı genellikle anne babasına dayanır. Bu etkileşim şekli sonucu çocuk, anne babanın davranış. Bu olumlu ya da olumsuz bir imaj olabilir. Bu konuda araştırma yapanlar Tanrı’yla ilgili birçok yanlış kavramın anne babayla çocuk arasındaki doğru olmayan ilişkiden kaynaklandığı görülmektedir.


Anne baba tutumu nedir

Tanrı, bir polis, dede, yumuşak ve şefkatli, her şeyin tadını bozan, suçluluk makinesi, soğuk baba.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.